Let op! geld lenen kost geld

Hoge rente maakt betalen in termijnen duur

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

26 februari 2016

Online shoppen wordt steeds populairder. Volgens het CBS kochten in 2014 10,4 internetgebruikers wel eens iets online. Nieuwe kleding of gadgets aanschaffen wordt zo wel heel makkelijk. Zeker omdat je soms het betalen van je aankoop uit kunt stellen. Maar pas op voor hoge rente!

Je nieuwe aankoop in termijnen betalen is eigenlijk geld lenen. Een vorm van geld lenen waarvoor je vaak een hele hoge rente betaalt. Daarmee wordt dat nieuwe jasje of je nieuwe telefoon ineens een stuk duurder.

Postorderkrediet wordt ‘gespreid betalen’

‘Postorderbedrijf’ klinkt misschien een beetje ouderwets. Maar online shoppen werkt eigenlijk hetzelfde. Je koopt op afstand producten die per post worden bezorgd. Met het verdwijnen van de benaming ‘postorderbedrijf’ is ook het postorderkrediet minder gangbaar. Als alternatief wordt tegenwoordig ‘gespreid betalen’ of ‘betalen in (maandelijkse) termijnen’ aangeboden.

Geld lenen rente

Je aankoop in termijnen betalen betekent dat je niet direct het volledige bedrag afrekent. Je betaalt iedere maand een deel, tot je het gehele aankoopbedrag van bijvoorbeeld je nieuwe laptop hebt afgelost. Dat klinkt misschien als een oplossing als je even weinig geld tot je beschikking hebt. Maar je betaalt wel een flinke rente over het bedrag dat je nog niet hebt afbetaald. Betalen in termijnen is namelijk een vorm van geld lenen.

Rentepercentage lening

Online warenhuizen rekenen voor gespreid betalen vaak een rente die kan oplopen tot 14%. Een heel ander rentepercentage dan die historisch lage rente waarover je in de krant leest. Dit heeft te maken met de wettelijke rente, de rente die een schuldeiser mag rekenen over schulden. Die wettelijke rente staat op dit moment op 2%. Daarbovenop mag jaarlijks een kredietvergoeding van 12% worden gevraagd. Daarmee kom je inderdaad op een rentepercentage van 14%.

Lenen op maat

Lenen tegen deze rente is zonde van je geld. Dan kun je je aankoop beter even uitstellen, zodat je ervoor kunt sparen. Of kies voor een reguliere lening. Bijvoorbeeld voor een doorlopend krediet, een flexibele lening waarmee je altijd extra geld achter de hand hebt. Met een doorlopend krediet kun je lenen een veel lagere rente. Een doorlopend krediet afsluiten kan namelijk al vanaf de lage variabele rente van 4,4%.

Doorlopend krediet aanvragen? Vraag hier een offerte aan.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.