Geld lenen kost geld

Coolblue stopt met verkoop mobiele telefoonabonnementen

17 januari 2017

Coolblue, één van de grootste webwinkels van Nederland, gaat met ingang van 1 februari aanstaande stoppen met de verkoop van smartphones in combinatie met een abonnement. Zij blijft wel losse mobiele telefoons verkopen maar zij gaat geen abonnementen meer aanbieden. Hier vallen ook de sim only abonnementen onder.

Als reden geeft Coolblue de nieuwe en nog strengere regelgeving rondom het telefoonkrediet. Webwinkels moeten namelijk in alle uitingen de banner met de kredietwaarschuwing  “Let op: Geld lenen kost geld” plaatsen en het moet voor de consument duidelijk zijn welke kosten zij kwijt is aan het toestel en welke kosten aan het abonnement. De aanbieder moet een overzicht geven van de berekende rentepercentages. Ook moet de aanbieder met ingang van 1 mei 2017 verplicht een inkomenstoets doen bij het afsluiten van een telefoonabonnement in combinatie met een smartphone van €250 of meer omdat het als een vorm van krediet gezien gaat worden.

Coolblue zegt dat deze nieuwe eisen extra investeringen vragen en extra tijd kosten. Daarom gaan zij zich alleen nog richten op de verkoop van losse smartphones. Leningen verstrekken en alle bijkomende zaken regelen wordt te complex.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen