Let op! geld lenen kost geld

Coolblue stopt met verkoop mobiele telefoonabonnementen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

17 januari 2017

Coolblue, één van de grootste webwinkels van Nederland, gaat met ingang van 1 februari aanstaande stoppen met de verkoop van smartphones in combinatie met een abonnement. Zij blijft wel losse mobiele telefoons verkopen maar zij gaat geen abonnementen meer aanbieden. Hier vallen ook de sim only abonnementen onder.

Als reden geeft Coolblue de nieuwe en nog strengere regelgeving rondom het telefoonkrediet. Webwinkels moeten namelijk in alle uitingen de banner met de kredietwaarschuwing  “Let op: Geld lenen kost geld” plaatsen en het moet voor de consument duidelijk zijn welke kosten zij kwijt is aan het toestel en welke kosten aan het abonnement. De aanbieder moet een overzicht geven van de berekende rentepercentages. Ook moet de aanbieder met ingang van 1 mei 2017 verplicht een inkomenstoets doen bij het afsluiten van een telefoonabonnement in combinatie met een smartphone van €250 of meer omdat het als een vorm van krediet gezien gaat worden.

Coolblue zegt dat deze nieuwe eisen extra investeringen vragen en extra tijd kosten. Daarom gaan zij zich alleen nog richten op de verkoop van losse smartphones. Leningen verstrekken en alle bijkomende zaken regelen wordt te complex.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.