Geld lenen kost geld

BKR registratie laten verwijderen

28 februari 2017

Een negatieve BKR registratie achter je naam heb je liever niet. Die registratie kan het je namelijk erg lastig maken als je een hypotheek wilt afsluiten of een lening. Het aanbod van een partij als Dynamiet Nederland, die op internet zegt ervoor te kunnen zorgen dat je BKR registratie verdwijnt, lijkt heel aantrekkelijk. Je neemt contact op, geeft jouw gegevens door en zij gaan proberen jouw (terechte of onterechte) registratie bij het BKR te verwijderen.

Dure oplossing en geen zekerheid op verwijdering

Een mooie oplossing op papier maar in praktijk is het minder aantrekkelijk. Je betaalt bij jouw aanvraag een bedrag van €900 voor de diensten van een bedrijf als Dynamiet Nederland. Dit bedrag is niet gering en je hebt geen zekerheid dat jouw registratie bij het BKR daadwerkelijk verdwijnt. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij aan het eind van de rit €900 kwijt bent en nog steeds een negatieve BKR registratie hebt.

Bewandel de officiële weg

Voor het verwijderen van een BKR registratie kun je beter de officiële weg bewandelen. Als jij denkt dat je een ten onterechte een registratie hebt bij het BKR dien dan een klacht in bij je kredietverlener omdat hij de kredietovereenkomst heeft geregistreerd. Hij is dus ook degene die de registratie kan wijzigen. Kom je er niet uit met de kredietverstrekker? Stap dan naar de onafhankelijke Geschillencommissie BKR te gaan. Je aanvraag moet wel aan een aantal voorwaarden doen wil de Geschillencommissie jouw verzoek in behandeling nemen.

BKR toetsing zorgt voor verantwoorde leningen

De BKR registratie is een middel voor kredietverstrekkers om te beoordelen of een nieuwe lening nog verantwoord is voor de draagkracht van de aanvrager. Via internet worden particuliere leningen aangeboden zonder BKR toetsing of registratie. Ons advies is om dit niet te doen. Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is gevaarlijk en bij ons zelfs onmogelijk. Vooral rondom de vraag om met spoed geld te lenen wordt door geldverstrekkers gecommuniceerd dat dit mogelijk is en ook nog zonder BKR toetsing.

Verantwoord consumptief krediet, een persoonlijke lening en een doorlopend krediet, sluit je af bij geregistreerde officiële kredietverstrekkers die jouw aanvraag toetsen bij het BKR en die vervolgens jouw lening daar ook registreren. De officiële weg.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen