Let op! geld lenen kost geld

BKR: Betalingsachterstanden verder afgenomen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

13 maart 2017

http://perskamer.bkr.nl/bkr-minder-problematische-betalingsachterstanden/

De cijfers van de BKR kredietbarometer, die trends en ontwikkelingen in het betalingsgedrag van de Nederlandse kredietnemer meten, laten zien dat de vorig jaar ingezette daling van betalingsachterstanden bij consumenten is doorgezet. De laatste zes maanden is zelfs een daling te zien van 5%.

Betalingsachterstanden afgenomen

Na jaren van stijgingen van de aantallen betalingsachterstanden kon het BKR vorig jaar januari al een daling melden. Nu blijkt een verdere daling van het aantal Nederlanders met een betalingsachterstand. Dat is positief nieuws in terugdringen van onverantwoorde leningen met betalingsproblemen tot gevolg. Dankzij de aantrekkende economie en arbeidsmarkt  heeft de consument meer geld te besteden. Dit heeft ertoe geleid dat betalingsachterstanden ingelost konden worden en het aantal mensen dat niet aan hun betalingsverplichting kan voldoen is afgenomen. Met als resultaat een daling van de betalingsachterstanden.

De verwachting is dat mensen weer meer zullen lenen nu de economische crisis voorbij is. Doordat mensen het financieel zwaarder hadden gingen ze minder snel een lening aan. Het aantal mensen met betalingsachterstand stagneerde mede hierdoor.

BKR wil onverantwoorde leningen halt toe roepen

Een BKR registratie heeft bij veel consumenten een negatieve bijklank terwijl het juist bedoelt is om hen te behoeden voor het aangaan van onverantwoorde hoge leningen. Kredietverstrekkers checken bij het BKR jouw gegevens als jij een lening aanvraagt. Als daar een negatieve registratie staat is de kans op een lening zeer klein. Een negatieve BKR registratie staat vijf jaar achter je naam en heeft grote gevolgen voor de je hypotheekaanvraag; met een negatieve BKR registratie krijg je geen hypotheek.  Zeker nu ook kredieten vanaf €250 worden geregistreerd moet je er alles aan doen om een betalingsachterstand te voorkomen en hiermee een negatieve registratie.

Bewustwording consument

Dankzij de informatie over verantwoord geld lenen, die het BKR aan consumenten geeft, treedt een bewustwording op die er toe leidt dat consumenten geen leningen of kredieten aangaan die zij financieel niet kunnen opbrengen. Het BKR pleit ervoor dat kredietverstrekkers verantwoorde leningen verstrekt aan de consument die past bij hun financiële draagkracht. Dankzij de registraties lukt dit steeds beter.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.