Geld lenen kost geld

BKR: Betalingsachterstanden verder afgenomen

13 maart 2017

De cijfers van de BKR kredietbarometer, die trends en ontwikkelingen in het betalingsgedrag van de Nederlandse kredietnemer meten, laten zien dat de vorig jaar ingezette daling van betalingsachterstanden bij consumenten is doorgezet. De laatste zes maanden is zelfs een daling te zien van 5%.

Betalingsachterstanden afgenomen

Na jaren van stijgingen van de aantallen betalingsachterstanden kon het BKR vorig jaar januari al een daling melden. Nu blijkt een verdere daling van het aantal Nederlanders met een betalingsachterstand. Dat is positief nieuws in terugdringen van onverantwoorde leningen met betalingsproblemen tot gevolg. Dankzij de aantrekkende economie en arbeidsmarkt  heeft de consument meer geld te besteden. Dit heeft ertoe geleid dat betalingsachterstanden ingelost konden worden en het aantal mensen dat niet aan hun betalingsverplichting kan voldoen is afgenomen. Met als resultaat een daling van de betalingsachterstanden.

De verwachting is dat mensen weer meer zullen lenen nu de economische crisis voorbij is. Doordat mensen het financieel zwaarder hadden gingen ze minder snel een lening aan. Het aantal mensen met betalingsachterstand stagneerde mede hierdoor.

BKR wil onverantwoorde leningen halt toe roepen

Een BKR registratie heeft bij veel consumenten een negatieve bijklank terwijl het juist bedoelt is om hen te behoeden voor het aangaan van onverantwoorde hoge leningen. Kredietverstrekkers checken bij het BKR jouw gegevens als jij een lening aanvraagt. Als daar een negatieve registratie staat is de kans op een lening zeer klein. Een negatieve BKR registratie staat vijf jaar achter je naam en heeft grote gevolgen voor de je hypotheekaanvraag; met een negatieve BKR registratie krijg je geen hypotheek.  Zeker nu ook kredieten vanaf €250 worden geregistreerd moet je er alles aan doen om een betalingsachterstand te voorkomen en hiermee een negatieve registratie.

Bewustwording consument

Dankzij de informatie over verantwoord geld lenen, die het BKR aan consumenten geeft, treedt een bewustwording op die er toe leidt dat consumenten geen leningen of kredieten aangaan die zij financieel niet kunnen opbrengen. Het BKR pleit ervoor dat kredietverstrekkers verantwoorde leningen verstrekt aan de consument die past bij hun financiële draagkracht. Dankzij de registraties lukt dit steeds beter.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen