Geld lenen kost geld

Betalingsachterstand bereikt laagterecord

account-a-bank-account-34204

1 februari 2018

Het aantal kredietnemers met een betalingsachterstand is nog nooit zo laag geweest, sinds de oprichting van de Kredietbarometer van stichting BKR in 2012.

6,6% van de mensen met een krediet, heeft een betalingsachterstand (gemeten op 1 januari 2018). Er is een snelle daling waar te nemen in het aantal kredietnemers met problemen.

Er is weliswaar een groei te melden in het aantal absolute registraties, procentueel gezien zijn er minder betalingsachterstanden dan in de jaren hiervoor.

Dit jaar zijn er ruim 687.000 kredietnemers met een betalingsachterstand. Het jaar hiervoor waren dit er nog krap 730.000.

Het record aantal mensen met een betalingsachterstand was in juli 2015. Toen waren er bijna 778.000 mensen met een kredietachterstand.

Positieve registratie

In april 2012, toen de BKR Kredietbarometer startte, had 7,5% van de mensen met een krediet een geregistreerde achterstand. Dat is nu dus met bijna een procent afgenomen.

Peter van den Bosch, van stichting BKR benoemt dat dit tevens inhoudt dat er ruim 93% positieve registraties in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) staan. In dit systeem wordt bijgehouden wie zich wel of niet aan hun betaalplicht houden. Een consument met een positieve registratie zal eerder krediet kunnen krijgen.

Uitbreiding kredietregistraties

Er staan 10,4 miljoen mensen geregistreerd in het CKI. Dit is een flinke toename ten opzichte van 2012, toen 8,8 miljoen mensen deze registratie hadden. Deze groei is onder andere veroorzaakt doordat ook kleinere kredieten, private-lease contracten en kredieten voor een mobiele telefoon worden geregistreerd en dus toegevoegd aan het CKI.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen