Let op! geld lenen kost geld

Crédit Agricole bij Kassa

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

23 april 2018

 

Het consumentenprogramma Kassa wijdde de afgelopen twee zaterdagen een item aan de wurgkredieten van Crédit Agricole, de grootste verstrekker van consumptieve kredieten in Nederland.

Het blijkt dat consumenten die een doorlopend krediet hebben afgesloten bij Crédit Agricole torenhoge rentes betalen voor hun doorlopende krediet. Het komt er op neer dat er, door de hoge rentebedragen, vrijwel geen mogelijkheid bestaat voor de klant om ook nog af te lossen op zijn lening.

De marktrente is de afgelopen jaren flink gedaald, maar Crédit Agricole heeft de rente van zijn doorlopende kredieten niet evenredig laten dalen. Sterker nog, Crédit Agricole heeft zijn rentes zelfs verhoogd. 

Het VARA-programma Kassa en Stichting Geldbelangen heeft de handen ineengeslagen en dat heeft ervoor gezorgd dat Crédit Agricole heeft toegezegd om alle doorlopende kredieten om te zetten naar persoonlijke leningen, met bijbehorende lage, vaste rente. 

Dit lijkt een flinke geste, maar Crédit Agricole wil zijn klanten niet compenseren voor de veel te hoge rentes die zij jarenlang hebben betaald. Zij vinden dat ze volgens de wet hebben gehandeld en hen daarin niets te verwijten valt.

Het KIFID (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) ziet dit echter anders. Zij stelde een gedupeerde klant van Crédit Agricole in het gelijk en dus zal deze klant gecompenseerd worden voor het teveel betaalde bedrag aan rente. 

Het is goed mogelijk dat het KIFID hetzelfde zal besluiten voor nog vele andere klanten van Crédit Agricole. Kassa roept dan ook op aan de klanten van deze bank om zich te melden


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.