Let op! geld lenen kost geld

Minister verhoogt rente op studieleningen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

16 oktober 2018

https://www.trouw.nl/home/de-minister-verhoogt-de-rente-op-studieleningen-studenten-zijn-fiks-duurder-uit~af50be58/

De rente op studieleningen gaat omhoog. Dat is het voorstel dat minister van Engelshoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd. Concreet houdt het wetsvoorstel in dat studenten aan het hoger onderwijs of universiteit die hun studie starten vanaf 2020, fors meer gaan betalen voor hun studielening. 

Het voorstel van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap leidt ertoe dat studenten na afloop duizenden euro’s meer moeten terugbetalen aan de overheid dan studenten die vóór 2020 aan hun studie beginnen. De gemiddelde studieschuld bedraagt zo’n 21.000 euro. Dat komt neer op een maandelijkse terugbetaaltermijn van minimaal 70 euro. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, dan zal deze termijn stijgen naar 82 euro. Een stijging van 18%.

De maximale looptijd voor het aflossen van een studieschuld is 35 jaar. Dat betekent dat deze wetswijziging ertoe leidt dat een student met een gemiddelde studieschuld ruim 5000 euro meer geld moet gaan terugbetalen.

Studentenorganisaties laten flink van zich horen, want zij zijn verre van blij met deze ontwikkeling. Zij zijn bang dat de wetswijziging ervoor gaat zorgen dat studeren straks alleen nog maar toegankelijk is voor de elite en dat dit een hoge drempel opwerpt voor jongeren uit gezinnen met een lager inkomen. 


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.