Geld lenen kost geld

Minister verhoogt rente op studieleningen

agreement-application-business-893894

16 oktober 2018

De rente op studieleningen gaat omhoog. Dat is het voorstel dat minister van Engelshoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd. Concreet houdt het wetsvoorstel in dat studenten aan het hoger onderwijs of universiteit die hun studie starten vanaf 2020, fors meer gaan betalen voor hun studielening. 

Het voorstel van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap leidt ertoe dat studenten na afloop duizenden euro’s meer moeten terugbetalen aan de overheid dan studenten die vóór 2020 aan hun studie beginnen. De gemiddelde studieschuld bedraagt zo’n 21.000 euro. Dat komt neer op een maandelijkse terugbetaaltermijn van minimaal 70 euro. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, dan zal deze termijn stijgen naar 82 euro. Een stijging van 18%.

De maximale looptijd voor het aflossen van een studieschuld is 35 jaar. Dat betekent dat deze wetswijziging ertoe leidt dat een student met een gemiddelde studieschuld ruim 5000 euro meer geld moet gaan terugbetalen.

Studentenorganisaties laten flink van zich horen, want zij zijn verre van blij met deze ontwikkeling. Zij zijn bang dat de wetswijziging ervoor gaat zorgen dat studeren straks alleen nog maar toegankelijk is voor de elite en dat dit een hoge drempel opwerpt voor jongeren uit gezinnen met een lager inkomen. 

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen