Geld lenen kost geld

Wat kost geld lenen?

Geld lenen kost geld. De vraag is echter, hoe veel geld kost dat dan?

Als je geld leent, betaal je dit terug via een maandelijks bedrag. Dit maandbedrag is opgebouwd uit rente en aflossing. Rente is een vergoeding aan de bank voor het lenen van geld. Deze rente is een bepaald percentage van het geleende bedrag. De rente zorgt er dus voor dat geld lenen geld kost.

Persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van de rente en de looptijd van de lening. Als je kiest voor een langere looptijd, dan heb je een lagere maandlast, maar je betaalt over een langere periode rente. Per saldo betaal je dus meer wanneer je kiest voor een langere looptijd. 

Doorlopend krediet

Het maandbedrag van een doorlopend krediet is een percentage van de maximale limiet die je hebt afgesproken met de kredietverstrekker. Doorgaans is dit tussen de 1% en 2% van het maximale leenbedrag. 

Wanneer je kiest voor een laag aflossingspercentage, heb je te maken met een lagere maandlast, maar het duurt langer voordat je de lening hebt afgelost. Dit betekent dus dat je per saldo meer betaalt, dan wanneer je kiest voor een hoger aflossingspercentage en dus een hogere maandlast. 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

921 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Gedurende het proces van het aanvragen van mijn lening werd heel goed gecommuniceerd. Er werd heel erg goed en plezierig meegedacht over de gang van zaken. Uitstekende ervaring en mijn compliment voor degenen die me hebben geholpen??

Barbara Kelder-Quik 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Vlot geregeld.

H.J. van Eerten 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen