Geld lenen kost geld

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

abundance-bank-bank-notes-259249

15 februari 2019

Er staat nog een bedrag van circa 30 miljard open aan consumptieve kredieten, volgens commercieel directeur Mike Verbeek van BNP Paribas Personal Finance. Deze consumptieve kredieten zitten verstopt in een hypotheek. Klinkt cryptisch, maar Verbeek wil hiermee zeggen dat veel mensen geld uit hun hypotheek gebruiken voor consumptieve doeleinden, zoals bijvoorbeeld een auto. 

Dit is jarenlang een heel normale gang van zaken geweest. Om geld vanuit je hypotheek te gebruiken voor dit soort consumptieve doelen.

Nu de rente niet meer af te trekken is van de belastingdienst en het niet meer mogelijk is om meer geld te lenen bij je hypotheek dan de woningwaarde, zal er langzaam maar zeker een verschuiving plaats gaan vinden van ‘verkapte’ consumptieve kredieten, naar de normale consumptieve kredieten.

Volgens Verbeek een goede zaak, want de looptijd van een consumptief krediet is ook aangepast op de levensduur van het leendoel. Als je geld uit een hypotheek gebruikt voor het aanschaffen van een auto, betekent het dat je dus 30 jaar aflost én rente betaalt voor een auto die na een aantal jaar weer aan vervanging toe is. En dat is financieel een onwenselijke situatie.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen