Geld lenen kost geld

Let op met leningen vergelijken

doorlopend krediet

4 februari 2019

Het BKR (Bureau Kredietregistratie) is erop gericht om het financieel welzijn van consumenten te bevorderen. Daarom houdt het BKR precies bij welke consumenten een betalingsachterstand hebben en welke consumenten zijn aflossingen keurig op tijd betaalt. 

Het BKR kent scores toe aan het consumentengedrag. Betaalt iemand regelmatig te laat of heeft hij een achterstand, dan wordt hij bestraft met een lage BKR-score. Heeft iemand zijn zaakjes keurig op orde, dan wordt dit beloond met ene hoge BKR-score.

Vreemd genoeg is ook het aanvragen van offertes voor leningen een reden voor het BKR om een lage BKR-score toe te kennen. Dit komt omdat het BKR het hoppen van de ene kredietverstrekker naar de andere kredietverstrekker als risicovol ziet. Wat hier echter over het hoofd gezien wordt, is dat het aanvragen van verschillende offertes vaak juist gericht is op het maken van een financiële weloverwogen beslissing. 

Door het huidige systeem is de financieel bewuste consument die actief op zoek gaat naar de gunstigste tarieven, de dupe. Het BKR ziet zelf ook in dat dit een ongewenste situatie is en gaat de scoringsmethode aanpassen. Wanneer de nieuwe methode van kracht zal gaan is nog onbekend.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen