Geld lenen kost geld

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Vanaf 1 juli 2020 kunnen consumenten geen nieuw Doorlopend Krediet meer afsluiten bij Nationale-Nederlanden. Klanten die al een Doorlopend Krediet hebben, verliezen per 1 januari 2021 hun opnameruimte. Hun Doorlopend Krediet wordt dan omgezet in een lening met een variabele rente. De verandering is een goede reden om opnieuw naar je krediet te kijken.

Nationale-Nederlanden stopt per 1 juli 2020 met het aanbieden van Doorlopende Kredieten omdat de leenvorm tot financiële problemen kan leiden. Want klanten zijn soms geneigd afgeloste bedrag steeds opnieuw op te nemen. Ze zitten dan onnodig lang aan het krediet vast. Een onwenselijke situatie, vindt Nationale-Nederlanden. Daarom stoppen ze vanaf 1 juli 2020 met het aanbieden van een nieuw Doorlopend Krediet.

Geld opnemen kan tot 1 januari 2021

Heb je al een Doorlopend Krediet bij Nationale-Nederlanden? Dan gaat er ook voor jou het een en ander veranderen. Na 1 juli kun je je kredietlimiet niet meer verhogen. Verder kun je nog tot en met 31 december 2020 geld opnemen, daarna niet meer. Is op dit moment je laatste opname langer dan 12 maanden geleden? Dan zijn nieuwe opnames uit je Doorlopend Krediet alleen mogelijk als je actuele financiële situatie dat toestaat. Je moet deze gegevens eerst toesturen voor je groen licht krijgt om geld op te nemen.

Doorlopend Krediet Nationale-Nederlanden wordt lening

Per 1 januari 2021 wordt je Doorlopend Krediet van Nationale-Nederlanden omgezet in een lening die je stap voor stap aflost. Het maandbedrag verandert niet gedurende de looptijd. Maar let op! De rente op de lening blijft variabel. Je hebt dus geen zekerheid over de kosten en de looptijd. Wel kun je altijd boetevrij extra bedragen aflossen.

Wat betekent dit voor jou?

Het stopzetten van je Doorlopend Krediet bij Nationale-Nederlanden komt jou misschien niet goed uit. Neem in dat geval contact op met Krediet.nl. Wij gaan voor jou op zoek naar een geldverstrekker die nog wel Doorlopende Kredieten aanbiedt. Misschien vind je het geen probleem dat je Doorlopend Krediet wordt omgezet in een lening. Maar wil je dan een lening met een variabele rente? Als je liever meer zekerheid wilt over kosten en looptijd, dan kun je het Doorlopend Krediet beter oversluiten naar een Persoonlijke Lening. Je weet dan hoeveel en tot wanneer je voor je lening betaalt. Ook kun je altijd boetevrij extra aflossen. Wij gaan voor je na waar jij met een Persoonlijke Lening het voordeligst uit bent, bij Nationale-Nederlanden of bij een andere partij.

Advies over passende lening

Heb je een Doorlopend Krediet, bij Nationale-Nederlanden of ergens anders? Misschien past de leenvorm inmiddels minder goed bij je. Wij adviseren je kosteloos over de leenvorm die wel aansluit op je wensen en mogelijkheden. Neem daarom contact met ons op. Of vraag vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
AFM private lease moet verantwoord zijn

AFM: ook private lease moet verantwoord zijn

28 mei 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen