Geld lenen kost geld

BKR overzicht via Post.nl bij aanvragen lening

14 november 2014

Je gaat een lening of krediet afsluiten en wilt vooraf weten welke gegevens het Bureau Krediet Registratie (BKR) van jou heeft geregistreerd. Sinds kort kun je je BKR overzicht online opvragen en afhalen bij een Postkantoor bij jou in de buurt.

Het BKR is een onafhankelijke stichting die een overzicht bijhoudt van elk in Nederland afgesloten krediet en iedere lening. Op basis van hun overzicht kan de krediet waardigheid van mensen beoordeeld worden bij een lening aanvraag. Zo probeert het BKR te voorkomen dat mensen met hun nieuwe lening financieel teveel hooi op hun vork nemen.

BKR krediet gegevens online aanvragen

Op verschillende manieren kun je je BKR gegevens aanvragen. Daar is sinds kort de mogelijkheid bijgekomen je gegevens online aan te vragen en te laten bezorgen op een Postkantoor bij jou in de buurt.

Zelf lening overzicht ophalen

Bij je online aanvraag geef je aan je overzicht op te willen halen bij het Postkantoor. Na afhandeling van je aanvraag ligt je overzicht daar binnen een paar dagen voor je klaar. Zo kun je je gegevens ophalen op het moment dat jij wil en kun je verder met de aanvraag van je lening of krediet. Bovendien ben je goedkoper uit dan wanneer je het overzicht thuis laat bezorgen!

research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018
aflossen

Extra aflossen via MijnDefam

25 oktober 2018
agreement-application-business-893894

Minister verhoogt rente op studieleningen

16 oktober 2018