Let op! geld lenen kost geld

BKR wil registratie hypotheek als schuld voor volledig beeld

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

26 juni 2015

De hypotheek lening zou geregistreerd moeten worden als schuld. Alleen kredieten en de eventuele persoonlijke lening lijken niet meer afdoende om een volledig beeld te krijgen van iemand kredietwaardigheid.

Op dit moment registreert het Bureau Krediet Registratie (BKR) de hypotheek pas als er sprake is van een betalingsachterstand.

Geld lenen voor woning

Tot 2008 was de heersende gedachte dat een huis alleen maar meer waard werd. De hypotheek was dan ook niet van belang voor de kredietwaardigheid van mensen. Inmiddels is de woningmarkt flink veranderd. Bij het BKR vinden ze dan ook dat kennis over een eventuele hypotheek lening zinvol is.

BKR: geld lenen schuld

Kredietverstrekkers gebruiken de informatie van het BKR bij het beoordelen van een aanvraag voor een lening. Om te voorkomen dat consumenten financieel gesproken teveel hooi op hun vork nemen, is een volledig beeld nodig van iemands financiële positie en eventuele schulden. Wat het BKR betreft hoort de hypotheek lening hier ook bij.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.