Geld lenen kost geld

Risico flitskrediet: lenen tegen de hoogste rente

22 september 2015

Het klinkt aantrekkelijk: even snel een klein bedrag lenen. Snel geregeld op het moment dat je het nodig hebt. En snel weer schuldenvrij door de korte looptijd. Maar pas op! Voor een zogeheten flitskrediet betaal je de hoofdprijs.

Een flitskrediet is een minilening die je snel kunt afsluiten en weer snel moet terugbetalen. Meestal gaat het met een flitskrediet om bedragen tot 500 euro. Voor het terugbetalen heb je vaak minder dan dertig dagen.

Hoge rente krediet

Een flitskrediet is een dure vorm van geld lenen. Aanbieders zeggen vaak geen rente te berekenen. Zo hopen ze aan de regelgeving omtrent geld lenen uit te komen. In plaats daarvan berekenen ze ‘administratiekosten’.

Je betaalt voor een garantiestelling, verzekeringsadvies en het snel overmaken van je lening. Bovendien hangt je een extreem hoge boete boven het hoofd als je niet op tijd terugbetaalt. Omgerekend kan de rente voor je flitskrediet zo oplopen tot 600%.

Risico flitskrediet

Waarom kiest iemand voor een flitskrediet, vraag je je misschien af. Vaak kiezen mensen voor een flitskrediet als ze geen gewone lening kunnen afsluiten, maar wel direct geld nodig hebben. Een groot risico. Je loopt zo het gevaar nog verder in financiële problemen te komen.

Verantwoord geld lenen

Ons advies: sluit niet zomaar een lening af. Vergelijk leningen voordat je een keuze maakt. Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Zo kun je verantwoord geld lenen tegen de laagst mogelijke rente.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen