Geld lenen kost geld

Leningen vergelijken: creditcard schuld met hoge rente

2 oktober 2015

Een creditcard kan heel handig zijn. Zo betaal je met een creditcard moeiteloos overal ter wereld je aankopen. Ook voor online shoppen of een hotel reserveren is de kaart onmisbaar. Maar een creditcard brengt een risico met zich mee. Te laat zijn met je schuld aflossen betekent namelijk een hoge rente betalen.

Met een creditcard heb je altijd geld op zak. Handig, maar ook verleidelijk. Je kunt namelijk zomaar meer kopen dan je eigenlijk kunt betalen. Dan ligt een creditcardschuld op de loer. Hoe kom je dan zo snel mogelijk weer van je schuld af?

Rente krediet

Natuurlijk staat het hebben van een creditcard niet gelijk aan het hebben van een schuld. Vaak heb je twintig tot dertig dagen uitstel van betaling. Betaal je het gebruikte krediet op tijd terug, dan is er niets aan de hand.

Maar ben je te laat? Dan moet je rente betalen. En die rente kan flink oplopen. Bij de grote Nederlandse banken betaal je tussen de 12% en 14% rente. Daarom is het zaak dat krediet zo snel mogelijk af te lossen.

Schuld aflossen = lening oversluiten

Een lening afsluiten voor het aflossen van je schuld klinkt misschien niet logisch. Toch kan dit een goede oplossing zijn om je creditcard krediet af te lossen. Zeker als de rente op je nieuwe lening lager is dan de rente die je over je krediet betaalt.

Laten we het eens anders bekijken. Bij een schuld biedt de creditcard maatschappij je vaak de mogelijkheid maandelijks af te lossen. Eigenlijk heb je daarmee een soort doorlopend krediet tegen een hoge rente. Een lening afsluiten om je schuld te betalen is welbeschouwd je dure lening oversluiten naar een kredietverstrekker die een lagere rente vraagt.

Specialist lenen voor schulden

Lenen voor schulden kan je veel geld besparen. Meer weten? Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Geld lenen voor schulden vraagt namelijk om de kennis van een specialist. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die passen bij je persoonlijke situatie. Vraag hier een gratis offerte aan.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen