Let op! geld lenen kost geld

Leningen vergelijken: creditcard schuld met hoge rente

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

2 oktober 2015

Een creditcard kan heel handig zijn. Zo betaal je met een creditcard moeiteloos overal ter wereld je aankopen. Ook voor online shoppen of een hotel reserveren is de kaart onmisbaar. Maar een creditcard brengt een risico met zich mee. Te laat zijn met je schuld aflossen betekent namelijk een hoge rente betalen.

Met een creditcard heb je altijd geld op zak. Handig, maar ook verleidelijk. Je kunt namelijk zomaar meer kopen dan je eigenlijk kunt betalen. Dan ligt een creditcardschuld op de loer. Hoe kom je dan zo snel mogelijk weer van je schuld af?

Rente krediet

Natuurlijk staat het hebben van een creditcard niet gelijk aan het hebben van een schuld. Vaak heb je twintig tot dertig dagen uitstel van betaling. Betaal je het gebruikte krediet op tijd terug, dan is er niets aan de hand.

Maar ben je te laat? Dan moet je rente betalen. En die rente kan flink oplopen. Bij de grote Nederlandse banken betaal je tussen de 12% en 14% rente. Daarom is het zaak dat krediet zo snel mogelijk af te lossen.

Schuld aflossen = lening oversluiten

Een lening afsluiten voor het aflossen van je schuld klinkt misschien niet logisch. Toch kan dit een goede oplossing zijn om je creditcard krediet af te lossen. Zeker als de rente op je nieuwe lening lager is dan de rente die je over je krediet betaalt.

Laten we het eens anders bekijken. Bij een schuld biedt de creditcard maatschappij je vaak de mogelijkheid maandelijks af te lossen. Eigenlijk heb je daarmee een soort doorlopend krediet tegen een hoge rente. Een lening afsluiten om je schuld te betalen is welbeschouwd je dure lening oversluiten naar een kredietverstrekker die een lagere rente vraagt.

Specialist lenen voor schulden

Lenen voor schulden kan je veel geld besparen. Meer weten? Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Geld lenen voor schulden vraagt namelijk om de kennis van een specialist. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die passen bij je persoonlijke situatie. Vraag hier een gratis offerte aan.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.