Geld lenen kost geld

Go Green: een groene lening van Lender & Spender voor verduurzaming

Go Green een groene lening van Lender

12 juni 2023

Als je nu plannen maakt om je woning te verduurzamen, kun je met een gerust hart de lage temperaturen in het najaar en de winter tegemoet zien. Wil je geld lenen om je plannen te realiseren? Dan hebben we goed nieuws. Lender & Spender heeft onlangs een nieuwe groene lening geïntroduceerd speciaal voor verduurzamingsmaatregelen.  

Lender & Spender is geen reguliere bank, maar een online platform waar particulieren en bedrijven tegen een vergoeding geld uitlenen aan mensen zoals jij. Om de betrouwbaarheid te garanderen vinden de betalingen plaats via een onafhankelijke stichting. Bovendien wordt jouw offerteaanvraag op dezelfde manier verwerkt als bij andere kredietverstrekkers. Je levert informatie aan over je financiële en persoonlijke situatie. En bij het bkr wordt gecheckt of je nog andere kredieten hebt en of je betalingsproblemen hebt of hebt gehad.

Rente 0,5% lager

Bij Lender & Spender kun je nu een Go Green lening afsluiten: een speciale groene lening tussen 2.500 en 50.000 euro voor verduurzamingsmaatregelen. Dat kan een verduurzaming van je woning zijn, bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Maar ook de aanschaf van een elektrische auto wordt gezien als een verduurzamingsmaatregel. De Lender & Spender Go Green Lening kent een paar mooie voordelen. De rente ligt 0,5% lager dan bij andere leningen van Lender & Spender. De rente is bovendien fiscaal aftrekbaar als het bestemd is voor verduurzaming van je eigen woning. Gebruik je de lening om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. 

Langere looptijd mogelijk

Een ander mooi voordeel is dat je bij de Lender & Spender Go Green Lening een looptijd van 180 maanden kunt afspreken. Of dat kan, is afhankelijk van de verduurzamingsmaatregel die je neemt. Vraag ons naar je mogelijkheden. Met een langere looptijd smeer je de aflossing uit over een langere periode en daardoor valt het maandbedrag van je lening lager uit. Wel zijn in dat geval de totale kosten wat hoger. Wij rekenen voor verschillende looptijden uit wat je maandbedrag wordt en hoe hoog je totale kosten zijn. Wil je tussentijds extra aflossen? Dan kan dat boetevrij. Anders dan bij de meeste andere kredietverstrekkers kun je dan kiezen: ofwel je maandlasten verlagen ofwel de looptijd verkorten.

Geld gaat naar leverancier

Een groot verschil met andere leningen is dat het geldbedrag niet naar jou wordt overgemaakt, maar naar de leverancier die de verduurzaming realiseert. Als je de lening aanvraagt, stuur je de verduurzamingsofferte mee, zodat Lender & Spender akkoord kan gaan met het leenbedrag. Als de verduurzaming klaar is, geef je dat door aan Lender & Spender. Zij maken dan het geld over naar jouw leverancier. Deze route biedt alle partijen zekerheid. Jij weet zeker dat je de verduurzaming kunt betalen. Jouw leverancier weet zeker dat hij betaald krijgt en dat hij het volledige bedrag in een keer ontvangt. En Lender & Spender weet zeker dat het geld besteed is aan verduurzaming.

Persoonlijke lening voor verduurzaming

De Lender & Spender Go Green Lening is een persoonlijke lening. Dat betekent dat je het geldbedrag stapsgewijs binnen de afgesproken looptijd helemaal terugbetaalt, en dat de rente gedurende die looptijd vaststaat. Hoe hoog je rente is, hangt af van je leenbedrag en van de vraag in welke risicoklasse je valt. Lender & Spender stelt dat vast op basis van je persoonlijke en financiële gegevens. 

Keuze uit groene leningen bij Krediet.nl

Krediet.nl is blij met de nieuwe Go Green Lening van Lender & Spender. Ons aanbod aan groene leningen wordt hiermee uitgebreid en er valt dus meer te kiezen. Zoek je een mooie manier om geld te lenen voor verduurzaming? Vraag dan  vrijblijvend een offerte aan. Wij bemiddelen voor meerdere kredietverstrekkers en zoeken uit bij welke partij jij het voordeligst uit bent. We nemen contact met je voor een persoonlijk adviesgesprek zodat je precies weet wat je van een lening kunt verwachten. En uiteraard sluiten we de lening graag voor je af.

Heb je nog vragen over deze blog? Neem dan contact op met Danny Lindeman via  0318 – 88 88 88. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen