Geld lenen kost geld

Laat je adviseren als je geld leent

Laat je adviseren als je geld leent

24 januari 2024

Als je op zoek gaat naar een lening, is je eerste stap misschien het internet. Al snel zie je dan een stroom aan mogelijkheden om geld te lenen. Maar welke keuze past het beste bij jou? Kijk je alleen naar de rente of moet je ook aan andere zaken denken? Wie verantwoord en veilig geld wil lenen, doet er goed aan om zich vooraf te laten adviseren.

Het aantal kredietverstrekkers in Nederland is erg groot. Bij een bank kun je vaak rechtstreeks  aankloppen, maar dan valt er weinig te kiezen: je sluit een van hun leenproducten af. Is dat voor jou wel het meest gunstig? Er zijn ook intermediairs zoals Krediet.nl die voor jou uitzoeken welke kredietverstrekker jou het beste aanbod doet. Check dan eerst bij de AFM of je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt, er zijn nogal wat oplichters actief op het internet. Een ander belangrijk aandachtspunt is of je geadviseerd wordt over je lening voordat je daar daadwerkelijk mee akkoord gaat. Dat gebeurt niet bij iedere intermediair. Maar als je zonder overleg een lening afsluit, weet je niet of die echt het beste bij jou past. 

Meer dan een lage rente

Krediet.nl sluit niet zomaar een lening voor jou af. We gaan eerst met jou in gesprek over je wensen, mogelijkheden en risico’s en baseren daar ons leenadvies op. Dat adviesgesprek is belangrijk. Want natuurlijk wil je een lage rente, maar er komt veel meer kijken bij het verstrekken van een lening. Waar is het geld bijvoorbeeld voor bedoeld? Wil je verduurzamen? Wij werken samen met een aantal geldverstrekkers die daar speciale leningen voor ontwikkeld hebben. Zijn die ook in jouw geval het aantrekkelijkst? Of misschien ga je een auto aanschaffen. Dan wil je dat de looptijd afgestemd wordt op de levensduur van het voertuig. Anders zit je misschien nog aan een lening vast terwijl de auto al aan vervanging toe is. En voor je verbouwingsplannen wil je weten wat de voordelen en nadelen zijn van een lening in vergelijking met het verhogen van je hypotheek. Al die vragen beantwoorden we in ons persoonlijke adviesgesprek.

Financiële zekerheid

Ook op andere terreinen informeren en adviseren we je. Stel dat je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt terwijl je lening nog niet is afgelost. Hoe zorg je er dan voor dat je niet in de financiële problemen komt omdat je de maandlasten niet meer kunt betalen? Of wat gebeurt er als je overlijdt voor de einddatum van je lening? Zadel je dan je nabestaanden op met de maandelijkse betalingen? Onze kredietadviseurs leggen je uit welke opties je hebt om te zorgen voor financiële zekerheid in het geval je inkomen onverwacht daalt of als je overlijdt. 

Je eigen adviseur

Maar er speelt nog iets. Je sluit een persoonlijke lening af bij een bepaalde intermediair en wilt na verloop van tijd deze lening verhogen. Dan blijkt ineens dat je zomaar bent ondergebracht bij een andere intermediair, die jou helemaal niet kent. Wij horen dit geregeld van klanten bij dan bij ons aankloppen. Krediet.nl werkt anders. Wij blijven ook na het afsluiten van je lening een zorgplicht houden. Wil je je lening oversluiten of verhogen? Heb je andere vragen of wensen? Als je een lening bij ons afsluit, heb je je eigen adviseur en die kun je gewoon bellen als je iets wilt veranderen. Hij of zij zal jou dan opnieuw creatief en oplossingsgericht van dienst zijn.

Betere service, maar geen kosten

Ten slotte is de serviceverlening van Krediet.nl prima. Je kunt snel en gemakkelijk online afsluiten en daarbij gebruikmaken van moderne technieken waardoor alles nog gemakkelijker wordt. Maar als je liever alles per post opstuurt en je contract met pen wilt ondertekenen, kan dat ook. Wij behandelen jou aanvraag dan met evenveel zorg en aandacht. En nog een verschil met andere intermediairs en banken: onze openingstijden. Van maandag tot en met vrijdag kun je bij ons tot 20.00 uur terecht voor een adviesgesprek. Wil je op zaterdag contact met ons opnemen? Dan zijn we bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. Voor onze dienstverlening brengen we niets in rekening. 

Vrijblijvende offerte

Wil je snel, gemakkelijk en voordelig een lening afsluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker en daar vooraf over geadviseerd wordt zodat je de juiste keuzes maakt? Dan zit je goed bij Krediet.nl. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen en met ons in gesprek gaan. Dat verplicht je tot niets. Sluit je een lening af, dan weet je zeker dat die loopt bij een betrouwbare kredietverstrekker en dat die goed bij je past.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen