Geld lenen kost geld

Keuken financieren: Persoonlijke lening meest gekozen

img-3

31 augustus 2017

Hoe financier je een keuken?

Een nieuwe keuken uitkiezen is geen dagelijkse bezigheid. De financiering regelen ook niet. Hoe ga je je nieuwe keuken betalen? Er zijn een aantal mogelijkheden. Kan ik mijn keuken meefinancieren met mijn lopende hypotheek? Of sluit ik een lening af om de nieuwe keuken te betalen? Welke financieringsvorm wordt het meest gekozen voor een nieuwe keuken?

Persoonlijke lening meest gekozen

De meeste mensen die een nieuwe keuken nodig hebben financieren deze met een persoonlijke lening. Niet verrassend als je ziet welke voordelen een persoonlijke lening heeft ten opzichte van andere financierings- en leenvormen.

Zekerheid

Een persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd. De looptijd van de lening bepaal je vooraf en die zet je vast. De maandlasten staan hiermee ook vast; ze kunnen tussentijds niet worden gewijzigd. Hiermee heb je de zekerheid dat op de einddatum van de lening de lening volledig is afbetaald. Renteschommelingen tijdens de looptijd van je lening hebben geen invloed op je maandbedrag. Een zeker gevoel. En je mag altijd boetevrij inlossen op de lening.

Rentekosten fiscaal aftrekbaar

Een persoonlijke lening die gebruikt wordt voor het verbeteren van de eigen woning, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken, geeft jou belastingvoordeel: de rentekosten zijn fiscaal aftrekbaar. Dit is niet het geval bij een doorlopend krediet.

Lening goedkoper dan verhogen hypotheek

De rente van een hypotheek is lager dan de rente van een lening maar veel consumenten vergeten dat een hypotheek een lange looptijd heeft (zeker ten opzichte van de economische levensduur van een keuken) en extra kosten meebrengt. Als je alles doorrekent kom je tot de conclusie dat in bijna alle gevallen je nieuwe keuken financieren met een lening goedkoper is dan het verhogen van je hypotheek bij je huidige bank zoals de Rabobank, ING of ABN AMRO.

De meest gekozen looptijd voor een keukenlening is 10 jaar. Een stuk korter dan de looptijd van een hypotheek. Als je een lening afsluit heb je geen extra kosten aan de hypotheekadviseur of notaris, bij een hypotheek wel. Naast deze kosten kan het zijn dat de bank in de voorwaarden heeft opgenomen dat er kosten zijn verbonden aan het verhogen van de hypotheek. Bij een lening is dit niet het geval.

Onze adviseurs kunnen vrijblijvend en kosteloos een berekening voor je maken zodat jij voor je nieuwe keuken ook een persoonlijke lening kunt afsluiten tegen een lage rente en met gunstige voorwaarden.

Meer verbouwen dan alleen een nieuwe keuken?

Sluit een persoonlijke lening met een hoger leenbedrag af als je meer gaat verbouwen dan alleen je keuken. Met een speciale huiseigenaar persoonlijke lening is dit hogere leenbedrag mogelijk en je hebt fiscaal voordeel; de rentekosten zijn aftrekbaar. Een mooie optie als je wilt investeren in je woning.

Het afsluiten van één groot leenbedrag is qua rente altijd voordeliger dan de rentes van verschillende kleine leningen. En heb je tussentijds een financiële meevaller? Dan mag je kosteloos extra aflossen op je lening.

Voorkom waardedaling

Als huiseigenaar is het altijd goed om je te verdiepen in de mogelijkheden van verbouwen of renoveren; een eigen huis vraagt onderhoud. Dankzij verbouwingen als een nieuwe keuken of badkamer, een aanbouw of dakkapellen kun je zelfs de waarde van je woning laten stijgen. Voorkom in ieder geval achterstallig onderhoud en hiermee waardedaling van je woning. Dat voorkomt een lagere vraagprijs als je je huis wilt verkopen en het komt je woongenot niet ten goede.

Hoeveel kunt u lenen?

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt lenen voor een nieuwe keuken of voor een grotere verbouwing? Onze adviseurs kunnen een persoonlijk voorstel maken voor een lening die helemaal aansluit op jouw wensen. Neem contact op en vraag kosteloos een vrijblijvende offerte op. We helpen je graag omdat het niet eenvoudig is om zelf de best passende lening samen te stellen. Wij zorgen ervoor dat je naast het afsluiten van de beste lening ook optimaal de mogelijkheden van fiscale aftrek benut.

Nieuwe leennormen minder geld lenen
Kun je minder lenen door de nieuwe leennormen? 6 september 2023 | René Koopman
ECB verhoogt opnieuw de rente
ECB verhoogt opnieuw de rente 7 augustus 2023 | Danny Lindeman
Lagere maandlasten nu mogelijk bij meerdere kredietverstrekkers
Lagere maandlasten nu mogelijk bij meerdere kredietverstrekkers 31 juli 2023 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1250 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zeer vriendelijke en professionele mensen. Goed doorvragen en goed resultaat binnen zeer korte tijd. Ben super tevreden over het hele proces.

Alex Dekker 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Duidelijk goede communicatie

Carl de Dooij 17 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen