Geld lenen kost geld

Welke leenvorm is het goedkoopste?

account-a-bank-account-34204

27 maart 2018

Wat is goedkoper? Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Welke leenvorm is het goedkoopst? Geld lenen kost geld. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar niemand wil teveel betalen. De vraag is dus: Is een persoonlijke lening met een vaste rente de beste optie? Of is een doorlopend krediet een verstandigere keuze, omdat die rente variabel is?

Wat is de goedkoopste lening?

Op die vraag is geen algemeen antwoord te geven. De rente die je gaat betalen is onder andere afhankelijk van jouw persoonlijke en financiële situatie. Ook de hoogte van het gewenste leenbedrag speelt een rol.

Wanneer je €5000,- leent is de rente hoger dan bij een leenbedrag van €25.000,-. Ook de looptijd is van invloed. Hoe langer je leent, hoe langer je ook rente betaalt en daardoor zijn je totale kosten hoger.

Vraag je jezelf af; hoeveel geld kan ik lenen? Via onze rekentool kun je jouw gegevens invullen. Op basis daarvan zie je een leenvorm met daarbij de rente, de looptijd en de maandlasten. Zo krijg je een globaal idee van de mogelijkheden.

Fiscaal voordeel

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit om een verbouwing te realiseren in jouw koophuis, dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar.

Een doorlopend krediet biedt dit belastingvoordeel niet. Daarmee is een persoonlijke lening dus goedkoper dan een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening versus een doorlopend krediet

Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast en ook het rentepercentage staat vast. Als je een persoonlijke lening afsluit tegen de lage rente van nu, profiteer je de gehele looptijd van deze lage rente. Je hebt geen last van renteschommelingen en het maandbedrag staat vast.

De rente van een doorlopend krediet is variabel. Als de rente stijgt, stijgen jouw maandlasten automatisch ook. Daalt de rente? Dan dalen jouw maandlasten bij een doorlopend krediet. Bij een rentedaling ben je dus mogelijk goedkoper uit met een doorlopend krediet.

Direct een goedkopere lening

Heb je al een lening, maar wil je graag goedkoper lenen? Sluit dan je lening over en profiteer van een lagere rente en lagere maandlasten. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1315 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goede service, adequate aanpak. Precies zoals het hoort. Met respect voor de klant en toch heel compleet.

A.O. Aslan 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen