Geld lenen kost geld

Hypotheek duur voor verbouwing

architect-architecture-build-1109541

8 april 2018

Krediet Hypotheek voor verbouwing kan duur uitvallen

Veel huiseigenaren sluiten een tweede hypotheek af of verhogen hun bestaande hypotheek, als ze willen verbouwen. Dit lijkt de meest simpele en voordeligste manier.

Uit een recent verschenen publicatie van MoneyView blijkt echter dat de totale kosten van een hypotheek, inclusief de rente, aflossing en de extra kosten voor het afsluiten, hoger liggen dan wanneer de verbouwing gefinancierd zou zijn met een persoonlijke lening van 120 maanden.

Persoonlijke lening of hypotheek voor verbouwing?

Het rentetarief van een hypotheek is vaak wat lager dan bij een persoonlijke lening, maar omdat een hypotheek over het algemeen voor 30 jaar wordt afgesloten, betaal je dus ook veel langer rente. Tel daarbij op dat je bij het afsluiten van een persoonlijke lening geen extra kosten hoeft te betalen. Een persoonlijke lening heeft geen afsluitkosten, advieskosten en makelaarskosten, waar je bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek wel mee te maken krijgt.

Bij een persoonlijke lening met als leendoel de verbouwing van een woning, is de rente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Aangezien je door de huidige wet- en regelgeving nog maar 100% van de marktwaarde van de woning middels een hypotheek kunt financieren, verwacht MoneyView dat de populariteit van consumptieve kredieten voor een verbouwing zullen gaan toenemen.

Dat maakt dus dat een persoonlijke lening voor een verbouwing in veel gevallen een goedkopere en makkelijkere optie is dan een hypotheek.

Offerte aanvragen

Ben je benieuwd of een persoonlijke lening in jouw geval ook voordeliger is? Vraag dan vrijblijvend en online een offerte aan. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Ons team staat graag voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen.

 

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1316 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zeer vriendelijke en meedenkende medewerkers. Alles snel en duidelijk geregeld! Een echte aanrader! Meerdere aanbieders mogelijk met nette actuele rentes

Ludo sips 14 uur geleden
Trustpilot rating

Goede service, adequate aanpak. Precies zoals het hoort. Met respect voor de klant en toch heel compleet.

A.O. Aslan 7 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen