Geld lenen kost geld

Nationale-Nederlanden verlaagt als eerste de maximale rente naar 9,9%

13 juli 2020

Per 1 juli 2020 heeft Nationale-Nederlanden de maximale rente voor kredieten verlaagd naar 9,9%. Het is de eerste kredietverstrekker die deze lagere maximale rente doorvoert. Het nieuwe tarief geldt voor Doorlopende Kredieten en voor nieuwe Persoonlijke Leningen.

Veel mensen zijn in financieel zwaar weer terechtgekomen door de coronacrisis. Het Ministerie van Financiën vindt dat consumenten met dure kredieten een extra risico lopen. Om hen tegemoet te komen gaat de wettelijke maximale rente op kredieten per 1 augustus van 14% naar 10%. De verlaging is een tijdelijke maatregel die in ieder geval geldt tot het einde van het jaar.

Rente al per 1 juli naar 9,9%

Nationale Nederlanden heeft ervoor gekozen het tarief al per 1 juli te verlagen. Voor lopende Doorlopend Kredieten met een rente hoger dan 10%, gaat het tarief naar 9,9%. Heb je bij Nationale Nederlanden al een Doorlopend Krediet met een rente lager dan 10%? Dan verandert er voor jou niets. De maximale rente van 9,9% gaat ook gelden voor een nieuw af te sluiten Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden. Bestaande Persoonlijke Leningen houden hun oorspronkelijke tarief.

Lagere rente is mogelijk

Het tarief van 9,9% is van toepassing bij leenbedragen tot €10.000. Maar let op! Het gaat om de rente die maximaal in rekening gebracht wordt. Het kan heel goed zijn dat jij een lagere rente gaat betalen voor een lening tot €10.000. De rente hangt namelijk ook af van jouw persoonlijke en financiële situatie en van je leendoel. En voor bedragen boven de €10.000 geldt doorgaans sowieso een lager tarief. 

Kopen op afbetaling

Je betaalt de wettelijke maximale rente (nu nog 14%!) heel vaak als je iets koopt op afbetaling, bijvoorbeeld bij een postorderbedrijf of een webwinkel. Ben jij ook duur uit met zo’n regeling waarbij je gespreid betaalt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0318 – 88 88 88 of vraag een offerte aan. Wij gaan na of je in aanmerking komt voor een Persoonlijke Lening met een veel lagere rente. En we rekenen direct voor je uit hoe veel je maandlasten omlaag gaan.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1309 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Heb ervaren dat het personeel zeer klantvriendelijk was, kon altijd terecht met vragen.

Marja Kip 13 dagen geleden
Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen