Geld lenen kost geld

Geld lenen zonder BKR

Wil je geld lenen voor een bepaalde uitgave? Een kredietverstrekker zal jou geen lening verstrekken zonder eerst een BKR toetsing te doen. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een instituut dat alle kredieten in Nederland registreert. Geld lenen zonder BKR toetsing kan niet bij Krediet.nl.

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Lening zonder bkr

Ga je een lening aanvragen bij Krediet.nl, dan willen we weten hoe jouw financiële situatie is. Dat is nodig om te bepalen welke lening verantwoord is in jouw situatie. We raadplegen daarom onder meer het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel om na te gaan of je nog andere kredieten hebt. Geld lenen zonder BKR-toetsing kan bij ons niet. 

Het BKR registreert kredieten boven de 250 euro en met een looptijd van meer dan drie maanden. Denk aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een creditcard en rood staan. Ook een aanschaf op afbetaling en een private leaseregeling staan geregistreerd bij het BKR evenals een telefoonabonnement waarin de kosten voor het toestel zitten.

Een hypotheek en een studieschuld staan niet geregistreerd bij het BKR. Maar Krediet.nl vraagt deze informatie wel van je. De gegevens vind je bij je bank en bij DUO.

Lening met negatieve BKR-registratie

Het BKR houdt ook je betalingsgedrag bij. Betaal je iedere maand netjes, dan heb je een positieve BKR- registratie. Dat is als het ware als een bewijs van goed gedrag. Je kunt dan een andere lening afsluiten, maar voor het vaststellen van je leenbedrag kijkt de bank wel naar de hoogte van je lopende kredieten. 

Heb je problemen (gehad) met het terugbetalen van je bestaande kredieten, dan krijg je een negatieve registratie bij het BKR. Met een negatieve BKR-registratie zal een bank je geen lening verstrekken. Je kunt dan dus ook bij Krediet.nl geen geld lenen.

Geld lenen zonder gedoe

Alle Nederlandse kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om een bkr-toets te doen als je een lening aanvraagt. Snel geld lenen zonder bkr-toetsing kan dus niet. Het risico is eenvoudigweg te groot dat je de lening niet terugbetaalt en dat je met schulden blijft zitten. Dat is onwenselijk voor jou en voor de geldverstrekker.

Heb je een betalingsachterstand, dan geeft de kredietverstrekker dat door aan het BKR. Daar blijft dat nog 5 jaar zichtbaar. Als je de achterstand hebt ingelopen of een betalingsregeling afgesproken hebt, registreert het BKR dat ook. Ook die notitie blijft nog 5 jaar zichtbaar.

Het BKR kan niet zelf jouw negatieve registratie ongedaan maken. Daarvoor moet je contact opnemen met de kredietverstrekker die jou het geld geleend heeft.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Er werden duidelijk instructies gegeven hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Verder was er een proactieve houding van de medewerkers wat het tot een nog prettiger gesprek deed voldoen.

Klant 4 dagen geleden
Trustpilot rating

M I 5 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen