Geld lenen kost geld

Geld lenen zonder BKR-toetsing niet mogelijk

Wil je geld lenen voor een bepaalde uitgave? Een kredietverstrekker kan jouw aanvraag weigeren.

  • Geld lenen zonder een BKR-toetsing is niet mogelijk.
  • Geld lenen mét een negatieve BKR-registratie is niet mogelijk.

Alle kredietverstrekkers zullen je geen lening verstrekken zonder eerst een BKR-toetsing te doen.

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een instituut dat alle kredieten in Nederland registreert.

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Lening zonder bkr

Ga je een lening aanvragen bij Krediet.nl, dan willen we weten hoe jouw financiële situatie is. Dat is nodig om te bepalen welke lening verantwoord is in jouw situatie. We raadplegen daarom onder meer het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel om na te gaan of je nog andere kredieten hebt. Geld lenen zonder BKR-toetsing kan bij ons niet. 

Het BKR registreert kredieten boven de 250 euro en met een looptijd van meer dan drie maanden. Denk aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een creditcard en rood staan. Ook een aanschaf op afbetaling en een private leaseregeling staan geregistreerd bij het BKR evenals een telefoonabonnement waarin de kosten voor het toestel zitten.

Een hypotheek en een studieschuld staan niet geregistreerd bij het BKR. Maar Krediet.nl vraagt deze informatie wel van je. De gegevens vind je bij je bank en bij DUO.

Lening met negatieve BKR-registratie

Het BKR houdt ook je betalingsgedrag bij. Betaal je iedere maand netjes, dan heb je een positieve BKR- registratie. Dat is als het ware als een bewijs van goed gedrag. Je kunt dan een andere lening afsluiten, maar voor het vaststellen van je leenbedrag kijkt de bank wel naar de hoogte van je lopende kredieten. 

Heb je problemen (gehad) met het terugbetalen van je bestaande kredieten, dan krijg je een negatieve registratie bij het BKR. Met een negatieve BKR-registratie zal een bank je geen lening verstrekken. Je kunt dan dus ook bij Krediet.nl geen geld lenen.

Geld lenen zonder gedoe

Alle Nederlandse kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om een bkr-toets te doen als je een lening aanvraagt. Snel geld lenen zonder bkr-toetsing kan dus niet. Het risico is eenvoudigweg te groot dat je de lening niet terugbetaalt en dat je met schulden blijft zitten. Dat is onwenselijk voor jou en voor de geldverstrekker.

Heb je een betalingsachterstand, dan geeft de kredietverstrekker dat door aan het BKR. Daar blijft dat nog 5 jaar zichtbaar. Als je de achterstand hebt ingelopen of een betalingsregeling afgesproken hebt, registreert het BKR dat ook. Ook die notitie blijft nog 5 jaar zichtbaar.

Het BKR kan niet zelf jouw negatieve registratie ongedaan maken. Daarvoor moet je contact opnemen met de kredietverstrekker die jou het geld geleend heeft.

Veelgestelde vragen over geld lenen zonder BKR toetsing

Meer weten over een geld lenen zonder BKR toetsing? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik geld lenen als ik rood sta?

Ja, ook als je rood staat kun je mogelijk een lening afsluiten bij Krediet.nl. Wel valt je maximale leenbedrag lager uit door de roodstand. En uiteraard moet je inkomen hoog genoeg zijn om de maandlasten van je lening te kunnen betalen. Heb je door betalingsachterstanden een negatieve bkr-registratie? Dan kun je geen lening afsluiten bij Krediet.nl.

Bedenk dat rood staan duur is. Het is vaak voordeliger om met een persoonlijke lening de roodstand op te heffen. Ook kun je andere kleine, dure kredieten of een koop op afbetaling samenvoegen in een voordeligere persoonlijke lening.

Wanneer kan ik geen lening aanvragen?

Een geldverstrekker moet erop kunnen vertrouwen dat jij de maandlasten van je lening gedurende de hele looptijd kunt betalen en dat je je lening helemaal aflost. Daarom kijkt de bank naar het risico dat je de lening niet kunt betalen. Dat kan afhangen van je inkomen, je schulden, je woonsituatie of je recht om in Nederland te verblijven. 

Lees meer

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR registratie?

Nee, met een negatieve BKR-registratie kun je geen geld lenen bij Krediet.nl. Let op! Je hebt alleen een negatieve BKR-registratie als je betalingsachterstanden hebt bij andere kredieten. Zelfs als je die achterstanden hebt ingelopen, blijft je registratie nog een tijd negatief. 

Heb je andere kredieten die je altijd netjes aflost? Dan heb je een positieve BKR-registratie. Dat zien banken juist vaak als een bewijs van goed gedrag.

Kan ik geld lenen zonder partner?

Ja, er zijn volop mogelijkheden voor singles om geld te lenen. 

Heb je een partner? Dan willen de meeste geldverstrekkers dat die medeverantwoordelijk is voor de lening. Als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent, kun je zelfs alleen maar samen met je partner de lening afsluiten. Wanneer je samenwoont of op huwelijkse voorwaarden gehuwd bent, kun je soms zonder je partner een lening afsluiten. Maar de kredietverstrekker zal dan toch ook voor jouw partner een BKR-check doen.

Samen een lening afsluiten kan ook een voordeel zijn. Als je partner een vast inkomen heeft, kun je samen vaak meer lenen. Jullie gezamenlijke inkomen moet dan hoog genoeg zijn om de kosten te betalen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen