Geld lenen kost geld

Chalet financieren

Als je een chalet wilt kopen, moet je dan een hypotheek afsluiten? Nee. Ten eerste is dat vaak niet mogelijk en ten tweede kan een lening als financiering veel gunstiger zijn. Hoe zit dat?

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Voordelen van een lening voor een chalet

Er zijn vijf goede redenen om te kiezen voor een lening in plaats van een hypotheek:

1. Hypotheek vaak niet mogelijk
Voor de aanschaf van een chalet kun je bijna nooit een hypotheek krijgen. Je krijgt namelijk alleen een hypotheek als het gaat om een echte woning van baksteen of beton met een volwaardige fundering (Lees ook: tweede hypotheek voor tweede huis en hypotheek voor een recreatiewoning). Chalets vallen daar meestal niet onder. Geen hypotheek dus, maar een lening is wel goed mogelijk.

2. Lening is goedkoper dan een hypotheek
Kun je wel een hypotheek krijgen omdat je chalet toch aan de vereisten voldoet? Dan kun je met die hypotheek niet de totale koopsom voldoen, want je krijgt maximaal 80 procent van de waarde van je chalet. Als je financiële positie goed genoeg is, kun je met een lening wél het totaalbedrag krijgen. 

3. Geen extra kosten met een lening
Als je een hypotheek afsluit, krijg je te maken met je extra kosten, bijvoorbeeld voor advies, een taxatie en de notaris. Met een Persoonlijke Lening heb je die extra kosten niet.

4. Lagere kosten door snellere aflossing
Als je een chalet financiert met een Persoonlijke Lening, ben je in 10 jaar klaar met aflossen, met een hypotheek is dat 20 jaar. Niet alleen zit je met een hypotheek langer aan je lening vast, de kosten vallen door de lange looptijd ook hoger uit dan de kosten van een lening.

5. Renteaftrek
Of je nu kiest voor een lening of een hypotheek, voor de renteaftrek maakt dat niet uit. Je mag de rente alleen aftrekken als de woning je hoofdverblijf is. Een chalet als tweede woning is dat niet. De rente is dus sowieso niet aftrekbaar.

Persoonlijke lening voor je chalet

Je chalet of vakantiewoning financieren kan het best met een Persoonlijke Lening. Je bent dan direct eigenaar van je chalet. Wat kun je verwachten van een Persoonlijke lening?

 • In een keer het hele bedrag lenen voor je chalet
 • Looptijd maximaal 10 jaar 
 • Rente en maandbedrag blijven gedurende de looptijd gelijk
 • Geen advies- of afsluitkosten
 • Kosteloos extra aflossen

Voordelen van een chalet

Een chalet schaf je aan om er zelf als eigenaar in te recreëren. Maar je kunt het chalet ook verhuren. Dat zijn extra inkomsten waarover je vaak geen belasting hoeft te betalen. De kosten van je lening kun je dan (deels) terugverdienen. Ook is er een goede kans dat je chalet in waarde stijgt. Tegen de tijd dat je het gaat verkopen, heb je een aardige winst geboekt.

Persoonlijke Lening voor een chalet
 • Eenmalig een vast bedrag lenen
 • Vaste rente en looptijd
 • Tot € 150.000,- lenen
 • Boetevrij extra aflossen
 • Geen afsluitkosten of advieskosten
 • Advies van gekwalificeerde adviseurs

Rentetarieven Persoonlijke Lening

Lening aanvragen voor een chalet

Je kunt eenvoudig online een lening aanvragen voor een chalet. Je vult dan alvast een aantal belangrijke gegevens in en wij nemen daarna snel contact met je op om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken. We adviseren je over de lening die bij je past en zorgen er zo voor dat je verantwoord leent. Zijn er nog documenten nodig om de aanvraag compleet te maken dan kun je deze uploaden in jouw persoonlijke en beveiligde online omgeving. Zodra er een akkoord is, staat het geld binnen 2 werkdagen op je rekening.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor een Persoonlijke Lening om je chalet te kopen. Wil je liever eerst uitleg van een adviseur? Bel dan met 0318-888888. We staan je graag te woord.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen