Geld lenen kost geld

Chalet financieren

Chalet financieren

Een chalet als vakantiehuis of als belegging. Je chalet financieren met eigen geld betekent direct eigenaar zijn en geen financieringskosten hebben. Je kunt zelf recreëren in je chalet als eigenaar, maar je kunt het chalet ook gaan verhuren en op deze manier extra inkomsten genereren. Wat je doel ook is, de meeste mensen beschikken niet over voldoende eigen financiële middelen om een chalet te kopen. Dan ga je op zoek naar financieringsmogelijkheden. Sluit je een hypotheek af of kies je voor een lening? Wij adviseren je graag welke leenvorm past bij jouw situatie.

Hypotheek voor chalet

Een chalet volledig financieren met behulp van een hypotheek is niet (meer) mogelijk vanwege aangescherpte regelgeving rondom hypotheekverstrekking; alleen de eerste woning kan volledig gefinancierd worden vanuit een hypotheek. Een tweede woning, zoals een chalet of vakantiehuisje, wordt maar voor een beperkt gedeelte door de bank gefinancierd. Het grootste deel van de financiering zul je zelf moeten inbrengen.

Hypotheekrenteaftrek en overwaarde

In Nederland kennen we de gunstige belastingmaatregel hypotheekrenteaftrek. Die is in dit geval niet van toepassing, omdat die voordeelregel alleen geldt bij de eerste woning.

Wel is het mogelijk om de overwaarde van je huidige koopwoning te gebruiken om het chalet te betalen. Je verhoogt dan de hypotheek en uit deze verhoging wordt jouw chalet vervolgens gefinancierd.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet

Je chalet financieren met een lening in plaats van via je hypotheek kan met twee leenvormen: een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. De looptijd van een Persoonlijke Lening ten opzichte van een hypotheek is kort: maximaal 10 jaar ten opzichte van 30 jaar. Bij het afsluiten van een Persoonlijke Lening worden de rente en de looptijd vastgezet. Hiermee staan je maandlasten vast. In vergelijking met een hypotheekverhoging zijn de maandlasten van een Persoonlijke Lening hoger (vanwege de kortere looptijd tegen hetzelfde leenbedrag). Bij een Persoonlijke Lening betaal je geen advies- en afsluitkosten, terwijl je bij een hypotheek wel te maken krijgt met afsluitkosten en met extra kosten voor de notaris indien de inschrijving op de woning niet hoog genoeg is.

De looptijd van een Doorlopend Krediet staat niet vast. Het rentetarief fluctueert en is onderhevig aan renteschommelingen. Als je meer leent dan het benodigde leenbedrag, dan heb je extra geld achter de hand voor bijvoorbeeld onverwachte kosten. Deze leenvorm geeft je flexibiliteit en meer zeggenschap over je eigen geld.

Boetevrij extra aflossen

Op beide leenvormen kun je kosteloos extra inlossen en hiermee eerder je lening aflossen. Bij een hypotheek kun je maar een bepaald bedrag boetevrij aflossen.

Chaletfinanciering aanvragen

Een chalet als recreatie of als belegging. Met welke bestemming je het chalet ook koopt wij bieden jou gunstige rentetarieven en bijbehorende voorwaarden met een lening op maat. Wij stellen voor jou een offerte op nadat je ons aanvraagformulier voor een lening hebt ingevuld. Dit is geheel gratis en vrijblijvend! Jij kunt vervolgens een keuze maken en dan gaan wij voor je aan de slag zodat de bank over kan gaan tot betaling van jouw leenbedrag.

Offerte aanvragen