Geld lenen kost geld

Vakantiewoning financieren Nederland

Hoe financier je een vakantiewoning?

Eigenaar worden van een vakantiewoning, dat ligt ook voor jou binnen handbereik als je het slim aanpakt. Financier je de vakantiewoning met eigen geld? Of kies je voor een hypotheek of lening? Zet eerst de financieringsmogelijkheden naast elkaar en vergelijk ze. Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je rekening mee houden? We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Eigen geld

Als je beschikt over voldoende eigen geld is de aankoop van een vakantiehuis een goede investering. Tegenwoordig levert geld op de bank namelijk weinig rendement op vanwege de zeer lage rentestand. En als je met je spaargeld de woning kunt betalen, dan heb je geen rentekosten die je in geval van een hypotheek of lening wel hebt.

Vakantiewoning financieren vanuit hypotheek

Voor de aankoop van een eerste woning is een hypotheek de meest gebruikte financieringsvorm. De rente is laag en je profiteert van belastingvoordeel: de hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar. Dit voordeel geldt niet bij een hypotheek voor een tweede woning (lees meer over tweede huis financieren).

De financiering van je vakantiewoning kun je proberen te regelen vanuit de overwaarde van je hypotheek. Of je sluit een tweede hypotheek af. Niet alle banken willen een hypotheek voor een vakantiehuis verstrekken wegens de aangescherpte regelgeving rondom hypotheken. Als ze hiervoor wel een hypotheek willen afsluiten, dan is dat voor maximaal 75% van het totaalbedrag. Het soort woning speelt ook een rol bij de toekenning van de hypotheek. Voor een stenen woning is een hoger leenbedrag mogelijk dan bijvoorbeeld voor een houten chalet.

Consumptief krediet voor aankoop vakantiehuis

Krijg je je hypotheek niet rond of heb je berekend dat een consumptief krediet voordeliger is? Je kunt je tweede huis financieren met een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. Beide leenvormen hebben uiteraard hun eigen voordelen. Wij adviseren onze klanten bij de financiering van een vakantiewoning voor een Persoonlijke Lening te kiezen.

Ten opzichte van een hypotheek heeft een lening een aantal voordelen:

  • Bij het afsluiten van een lening heb je geen afsluit- en advieskosten en kosten aan notaris en makelaar/taxateur.
  • Een lening is sneller geregeld dan een hypotheek vanwege het aanvraagproces
  • De looptijd van een Persoonlijke Lening is korter dus je bent eerder schuldenvrij

Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening geeft je dankzij de vaste lage rente en looptijd zekerheid. Je betaalt elke maand dezelfde lasten aan rente en aflossing en op de einddatum is de lening volledig afbetaald. Heb je tijdens de looptijd een financiële meevaller, dan mag je boetevrij extra inlossen op de lening. Je sluit al een Persoonlijke Lening af vanaf 5,7% rente. Benieuwd hoeveel je kunt lenen? Het maximale leenbedrag voor je persoonlijke lening berekenen kan via onze tool.

Doorlopend Krediet

Het Doorlopend Krediet is een flexibele leenvorm. Daarom vinden wij dit niet een passende leenvorm voor de financiering van een vakantiewoning. Als je bijvoorbeeld afgeloste bedragen opnieuw blijft opnemen is je krediet een eindeloos krediet. Als je jouw vakantiewoning binnen tien jaar aflost in een vaste vorm heb je een mooie investering voor de toekomst en een mooie investering gedaan waarbij de schuld is ingelost.

Financiering online regelen

Onze kredietspecialisten kunnen vragen die je nog hebt beantwoorden of misschien staat je vraag wel bij de veelgestelde vragen. Vraag online een offerte aan en wij maken vervolgens op basis van jouw persoonlijke en financiële gegevens een voorstel op maat. Jij kunt op deze manier een voordelige en verantwoorde lening afsluiten voor jouw vakantiewoning. Je betaalt geen advies- en afsluitkosten.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 1 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen