Let op! geld lenen kost geld

Vakantiewoning financieren Nederland

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Hoe financier je een vakantiewoning?

Eigenaar worden van een vakantiewoning. Dat ligt ook voor jou binnen handbereik als je het slim aanpakt. Zet eerst de financieringsmogelijkheden naast elkaar en vergelijk ze. Financier je de vakantiewoning met eigen geld? Of kies je voor een hypotheek of lening? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je rekening mee houden? We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Eigen geld

Als je beschikt over voldoende eigen geld is de aankoop van een vakantiehuis een goede investering. Tegenwoordig levert geld op de bank zetten namelijk geen rendement op vanwege de zeer lage rentestand. En als je met je spaargeld de woning kunt betalen heb je geen rentekosten die je in geval van een hypotheek of lening wel hebt.

Vakantiewoning financieren vanuit hypotheek

Voor de aankoop van een eerste woning is een hypotheek de meest gebruikte financieringsvorm. De rente is laag en je profiteert van belastingvoordeel: de hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar. Dit voordeel geldt niet bij een hypotheek voor een tweede woning.

De financiering van je vakantiewoning kun je proberen te regelen vanuit de overwaarde van je hypotheek of je sluit een tweede hypotheek af. Niet alle banken willen een hypotheek voor een vakantiehuis verstrekken wegens de aangescherpte regelgeving rondom hypotheken. Als ze een hypotheek willen afsluiten is dat voor maximaal 75% van het totaalbedrag. Het soort woning speelt ook een rol bij de toekenning van de hypotheek. Voor een stenen woning is een hoger leenbedrag mogelijk dan bijvoorbeeld voor een houten chalet.

Consumptief krediet voor aankoop vakantiehuis

Krijg je je hypotheek niet rond of heb je berekend dat een consumptief krediet voordeliger is? Je kunt je tweede huis financieren met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wij adviseren onze klanten bij de financiering van een vakantiewoning voor een persoonlijke lening te kiezen. Beide leenvormen hebben uiteraard hun eigen voordelen.

Ten opzichte van een hypotheek heeft een lening een aantal voordelen:

  • Bij het afsluiten van een lening heb je geen afsluit- en advieskosten en kosten aan notaris en makelaar/taxateur
  • Een lening is sneller geregeld dan een hypotheek vanwege het aanvraagproces
  • De looptijd van een persoonlijke lening is korter dus je bent eerder schuldenvrij

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening geeft je dankzij de vaste lage rente en looptijd zekerheid. Je betaalt elke maand dezelfde lasten aan rente en aflossing en op de einddatum is de lening volledig afbetaald. Heb je tijdens de looptijd een financiële meevaller dan mag je boetevrij extra inlossen op de lening. Je sluit al een lening af vanaf 3,9%.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een flexibele leenvorm daarom vinden wij dit niet een passende leenvorm voor de financiering van een vakantiewoning. Als je bijvoorbeeld afgeloste bedragen opnieuw blijft opnemen is je krediet een eindeloos krediet.

Financiering online regelen

Onze kredietspecialisten kunnen vragen die je nog hebt beantwoorden. Vraag online een offerte aan en wij maken vervolgens op basis van jouw persoonlijke en financiële gegevens een voorstel op maat. Jij kunt op deze manier een voordelige en verantwoorde lening afsluiten voor jouw vakantiewoning. Je betaalt geen advies- en afsluitkosten.

Wat kun je lenen?


Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.