Geld lenen kost geld

Elektrische auto financieren

De elektrische auto is sterk in opkomst. Logisch, want je rijdt milieuvriendelijk en zuinig. Maar hoe ga je een tesla financieren? Vraag Krediet.nl dan naar de voordeligste leningen voor elektrische auto’s.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom financiering elektrische auto?

Waarom zou je een tesla kopen in plaats van een benzineauto? Misschien vind je het belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu. Maar dat is niet het enige voordeel. Met een elektrische auto heb je ook financieel profijt:

 • Opladen goedkoper dan tanken. Een elektrische motor heeft gemiddeld vier keer minder energie nodig dan een benzinemotor. En voor elektriciteit betaal je ook nog eens veel minder dan voor benzine, LPG en diesel.

 • Thuis opladen voordeliger. Opladen wordt nog goedkoper als je dat thuis kunt doen. Heb je zonnepanelen op je dak? Dan kun je die koppelen aan jouw oplaadpunt en ben je nog voordeliger uit.

 • Belastingvoordeel. Als je in Nederland een auto koopt, betaal je eenmalig Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM). Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van BPM. Ook betaal je voor een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting (MRB).

 • Minder onderhoudskosten. De kans op slijtage is bij een elektrische auto veel kleiner omdat een elektromotor veel minder bewegende delen heeft dan een verbrandingsmotor. Dat scheelt behoorlijk in de onderhoudskosten.

 • Langere levensduur. Met een goede, moderne accu kan een elektrische auto wel tot 450.000 rijden. Daarmee is de levensduur van een elektrische auto 50% langer dan die van auto met een verbrandingsmotor.
Lening voor een elektrische auto
 • Direct eigenaar van de elektrische auto
 • Lagere rente dan bij de dealer
 • Korte looptijd, snel afgelost
 • Leenbedrag snel op je rekening
 • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Lening aanvragen voor een elektrische auto, hoe werkt het?

Wanneer je een lening wilt afsluiten voor een elektrische auto, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een elektrische auto financieren met een persoonlijk advies biedt dan mogelijk uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer over een elektrische auto financieren

Elektrische auto financieren. De mogelijkheden:

Je kunt op verschillende manieren een tesla financieren. Goed om je daarin te verdiepen voordat je de auto koopt. Want met welke financieringsvorm ben je het voordeligst uit? Kijk dan ook naar de verschillen in voorwaarden. Met welke addertjes onder het gras moet je rekening houden?

Elektrische auto op afbetaling 

Je schaft een elektrische auto aan en krijgt het aanbod om de betaling te spreiden. Klinkt goed. Maar kijk uit. Er zitten een aantal nadelen aan deze constructie:

 • Je betaalt niet alleen de aankoopprijs, maar ook rente. Dat is vaak de maximaal toegestane rente. Daardoor ben je duurder uit dan nodig. De rente op een lening voor een elektrische auto bij Krediet.nl ligt meestal een stuk lager.
 • Bij een koop op afbetaling van een elektrische auto ben je niet direct eigenaar. Je moet eerst het totale bedrag of een groot deel daarvan hebben afgelost. Je auto tussentijds verkopen kan dus niet.
 • Bij een betalingsachterstand krijg je een boete of erger: de auto wordt teruggevorderd zonder dat jij geld terug krijgt.
 • Bij een koop op afbetaling heb je een minder goede onderhandelingspositie. De dealer geeft dan vaak geen korting op de nieuwe wagen.
 • Tussentijds boetevrij aflossen kan vaak niet. 

Elektrische auto financieren door te leasen

De bezwaren die gelden bij koop op afbetaling, zijn er ook als je een elektrische auto gaat leasen. Je leasecontract kan vanwege de maximale rente duur uitvallen. Wil je je contract opzeggen, dan betaal je een forse opzegvergoeding. 

Ook bij lease ben je niet de eigenaar van de auto. Als je een ander model wilt of om een andere reden van de auto af wilt, kun je de auto niet verkopen. Sterker nog: als de leasemaatschappij zelf in financiële problemen verkeert, kunnen ze jouw auto komen ophalen.

Voor leasemaatschappijen gelden niet dezelfde strikte voorwaarden als voor kredietverstrekkers. Als consument word je daarom bij lease minder goed beschermd en is er een risico dat je te grote financiële verplichtingen aangaat.

Elektrische auto financieren met een persoonlijke lening

In plaats van lease of koop op afbetaling kun je beter een tesla financieren met een persoonlijke lening. Je krijgt het benodigde bedrag in een keer op je rekening gestort en kunt direct de auto kopen. Voordat je de lening afsluit, spreek je af hoeveel maanden je over de aflossing doet. Je maandtermijn blijft gedurende de hele looptijd gelijk omdat de rente vaststaat. 

Bij een lening voor een elektrische auto betaal je een lagere rente dan bij lease of koop op afbetaling. Je bent bovendien direct eigenaar van de auto en kunt ermee doen wat je wilt. Mocht je een betalingsachterstand hebben, dan kunnen we niet je auto terugnemen. Wel kun je een betalingsregeling treffen.

Voor verduurzaming bestaan er speciale groene leningen, zoals de Go Green van Lender & Spender en de GreenLoans van Defam. Tegenwoordig kun je met die groene leningen ook een elektrische auto financieren. De rente is lager dan bij andere persoonlijke leningen en bij GreenLoans kun je een looptijd van 96 maanden kiezen.

Kredietverstrekkers moet aan strenge eisen voldoen, omdat jouw lening verantwoord moet zijn. Je mag er niet door in financiële problemen komen. Daarom worden jouw financiën vooraf gecheckt. Omdat de kredietverstrekker daardoor meer zekerheid heeft, is het risico lager. En dat zie jij terug in een lagere rente.

Wil je de elektrische auto thuis kunnen opladen? Dan kun je de laadpaal meefinancieren met een persoonlijke lening. Bij lease of koop op afbetaling kan dat niet.

Voordelen geld lenen voor elektrische auto

Alles bij elkaar opgeteld heeft een lening om een elektrische auto te financieren meer voordelen dan een andere financieringsvorm. 

 1. Lagere rente dan bij lease of koop op afbetaling
 2. Direct eigenaar van de auto, je kunt er vrij over beschikken
 3. Auto kan niet teruggevorderd worden
 4. Een verantwoorde lening die past bij jouw budget
 5. Persoonlijk advies voor maatwerk
 6. Tussentijds aflossen kan altijd boetevrij
 7. Laadpaal thuis is mee te financieren

Rente lening voor tesla

Wil je een elektrische auto, zoals een tesla model 3 financieren, dan let je natuurlijk op de kosten. Je kunt op zoveel plekken geld lenen voor een elektrische auto, maar wie biedt de laagste rente? Dat weten we bij Krediet.nl. We werken samen met verschillende geldverstrekkers die allemaal een scherpe rente bieden.

Wij houden dagelijks bij wie de laagste rente op leningen heeft voor verschillende bedragen. Zo vinden we voor jou altijd de goedkoopste lening voor een elektrische auto.

Tesla financieren berekenen

Wil je alvast een idee hebben van de rente en de kosten? Bij Krediet.nl kun je de rente vergelijken en zie je dat wij met de goedkoopste aanbieders zaken doen. Naast de rentetarieven staan ook de maandbedragen en totale kosten in het overzicht, afhankelijk van het leenbedrag en de looptijd die je gekozen hebt.

Maar let op! De tarieven en bedragen in het overzicht zijn een indicatie. Kredietverstrekkers gaan uit van verschillende risicogroepen. Want de een kan nu eenmaal beter aan zijn betalingsverplichtingen voldoen dan de ander. Is het risico voor de geldverstrekker groter dan gaat de rente iets omhoog. In welke risicogroep jij valt hangt af van je persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie.

Wil je precies weten wat de financiering van een elektrische auto je gaat kosten? Vraag een offerte aan, dan rekenen we het exact voor je uit. 

Elektrische auto financieren via Krediet.nl

Krediet.nl zoekt voor jou een lening voor een elektrische auto met een lage rente en prima voorwaarden. Omdat we met verschillende kredietverstrekkers samenwerken, kunnen we binnen een breed aanbod vergelijken en de lening selecteren die bij jou past.

Je krijgt bij ons bovendien altijd persoonlijk advies om de lening helemaal af te stemmen op jouw wensen en je financiële mogelijkheden. De kredietadviseur blijft bij Krediet.nl jouw aanspreekpunt. Je kunt hem altijd bellen of e-mailen als je vragen hebt. Advies is altijd kosteloos.

Een lening voor een elektrische auto aanvragen doe je bij Krediet.nl online. Omdat de kosten dan lager uitvallen, profiteer je van een lagere rente. De digitale verwerking gaat bovendien snel. Al binnen twee dagen na je aanvraag kan het geld bij je binnen zijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen