Geld lenen kost geld

Renovatielening

Je hebt een leuke woning, maar er is achterstallig onderhoud, de energielasten zijn hoog en er kan gemakkelijk ingebroken worden. Renoveren dus. Breng eens in kaart wat er moet gebeuren en hoeveel dat kost. En vraag dan een renovatielening aan bij Krediet.nl. Je krijgt binnen 24 uur een voorstel en professioneel advies. 

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Geld lenen voor renovatie voordelig

Als je huis helemaal gemoderniseerd is, verhoogt dat je wooncomfort enorm. Dat is de belangrijkste reden om geld te lenen voor renovatie. Maar een renovatielening kan ook financieel voordelig zijn. Waarom?

  • Lage rente. De rente is op dit moment al behoorlijk laag. En als huizenbezitter kom je in aanmerking voor een nog gunstiger tarief. De rente is bovendien nog lager als je een hoog bedrag gaat lenen voor renovatie. 
  • Rente fiscaal aftrekbaar. Als je geld leent voor renovatie is de rente meestal fiscaal aftrekbaar. Door dat belastingvoordeel is de renovatielening nog voordeliger. 
  • Energiezuinig wonen. Als je de renovatie aangrijpt om je huis te verduurzamen, zie je dat terug in een lagere energierekening. Je kunt door deze besparing een deel van de renovatielening terugverdienen.
  • Veiliger wonen. Als je je woning aanpakt, kun je ook aandacht besteden aan veiligheid. Branddetectie, goede sloten en een inbraakalarm verlagen de kans op brand en diefstal, waardoor je grote financiële tegenvallers voorkomt. 
  • Minder onderhoudskosten. Heb je eenmaal alles solide opgeknapt, dan heb je een flink aantal jaren veel minder onderhoudskosten. Je bespaart geld en een hoop gedoe.
  • Hogere woningwaarde. Achterstallig onderhoud verlaagt de kwaliteit van de woning, die daardoor moeilijker verkoopbaar is en minder opbrengt. De woningwaarde valt vaak duizenden euro’s hoger uit als de woning tiptop is. Zo verdien je je investering terug.
Waarom een lening voor renovatie huis?
  • Vaste rente vanaf 6,6%
  • Huiseigenaren profiteren van een lager rentetarief
  • Rente fiscaal aftrekbaar met Persoonlijke Lening
  • Boetevrij extra aflossen kan altijd

Lening aanvragen voor een renovatie, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een renovatie financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over geld lenen voor een renovatie

Hoeveel kan ik lenen voor renovatie?

Hoeveel een renovatie kost, hangt af van wat er allemaal moet gebeuren. Wil je alleen de badkamer en de keuken vervangen? Of moet je het dak vernieuwen, een verzakking verhelpen of elektra en waterleidingen opnieuw aanleggen? Dan lopen de kosten op. Kun je wel zoveel geld lenen voor een renovatie?

Een lening voor dakrenovatie en andere structurele verbouwingen zal hoger uitvallen dan een lening voor alleen een nieuwe badkamer. Als jouw financiële situatie het toelaat, kun je bij Krediet.nl een renovatielening krijgen tot 150.000 euro. Ontdek hier hoeveel je kunt lenen.

Welke renovatielening past bij jou?

Als je geld wilt lenen voor renovatie of bijvoorbeeld op zoek bent naar leningen voor zonnepanelen, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Welke vorm bij jou past, hangt vooral af van je wensen, je inkomen en van de financiële en fiscale aspecten van de lening. Wordt het een hypotheek, een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet?

Hypotheek of renovatielening?

Wil je met je hypotheek bijlenen voor renovatie? Laat dan eerst uitrekenen of dat een goede oplossing is. Geld lenen voor renovatie kan namelijk voordeliger uitvallen. Want je hebt dan geen extra kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en een taxatie. Bij een hypotheekaanvraag heb je die wel.

Een hypotheek loopt bovendien 30 jaar. Een lening voor renovatie kun je veel sneller aflossen als je voor een korte looptijd kiest. Zelfs als het rentetarief wat hoger is, kun je daardoor met een renovatielening goedkoper uit zijn dan met een hypotheek.

En tussendoor mag je met een lening zoveel als je wilt boetevrij extra aflossen. Met een hypotheek zijn je mogelijkheden om boetevrij extra af te lossen nogal beperkt.

Goed om te weten: een hypotheekaanvraag afhandelen duurt soms wel 4 tot 6 weken. Een lening voor renovatie kan al binnen een paar dagen geregeld zijn. 

Persoonlijke Lening voor renovatie

Als de kosten van de renovatie al bekend zijn is een Persoonlijke Lening de meest geschikte leenvorm. Het grote voordeel van een Persoonlijke Lening is dat de rente fiscaal aftrekbaar is waardoor je een flinke besparing realiseert. 

Ook weet je met een Persoonlijke Lening precies hoe hoog je kosten zijn, wat je maandbedrag is en wanneer je lening is afgelost. Kies je voor een korte looptijd dan ben je snel klaar met afbetalen waardoor je lening goedkoper wordt.

Doorlopend Krediet voor renovatie

Zijn de kosten voor de renovatie nog niet helemaal duidelijk? Met een Doorlopend Krediet heb je altijd geld achter de hand voor het geval dat nodig is. Zolang je het bedrag niet opneemt, betaal je geen rente en aflossing. 

Overigens is de rente over een Doorlopend Krediet niet fiscaal aftrekbaar, ook niet als je het geld gebruikt voor een renovatie. Daardoor is het minder geschikt om de hele renovatie van te betalen. Maar als aanvulling op een Persoonlijke Lening kan een Doorlopend Krediet een goede optie zijn.

Renovatielening aanvragen bij Krediet.nl

Woningverbetering is al duur genoeg. Dus wil je zo voordelig mogelijk geld lenen voor de renovatie. Krediet.nl werkt samen met verschillende kredietverstrekkers. Daar zitten partijen bij die de laagste rente in Nederland bieden. Welke kredietverstrekker dat is, hangt onder meer af van je leenbedrag. Wij zoeken uit bij wie jij het voordeligst uit bent.

Je renovatielening moet niet alleen voordelig zijn, maar ook passen bij je wensen en je financiële mogelijkheden. Daarom adviseren je altijd voordat je gaat afsluiten. We bespreken de kosten, de fiscale aspecten en de voorwaarden en laten zien waarom wij een specifieke lening voor jou geselecteerd hebben. Advies is kosteloos en verplicht je tot niets.

Omdat je de lening voor renovatie online aanvraagt en de verwerking digitaal plaatsvindt, kun je al binnen een paar dagen een akkoord krijgen van de bank. Het geld wordt dan direct naar je overgemaakt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen