Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer is persoonlijke lening de meest geschikte leenvorm en wanneer een doorlopend krediet? Dat hangt vooral af van je leendoel. Wil je een bepaalde uitgave financieren of extra geld achter de hand hebben?

Persoonlijke lening voor eenmalige uitgave

Een persoonlijke lening is bij uitstek geschikt voor een duidelijke, eenmalige uitgave. Een auto of zonnepanelen bijvoorbeeld. Met een persoonlijke lening heb je vaste maandlasten en een vaste looptijd en dus duidelijkheid over je totale kosten. En een persoonlijke lening is de beste keuze voor de financiering van een verbouwing. De rente die je betaalt, is in dat geval namelijk fiscaal aftrekbaar.

Doorlopend krediet is financiële reserve

Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm waarmee je tot een bepaald bedrag – de kredietlimiet – zo vaak en zoveel geld op mag nemen als je wilt. Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. Je hebt dus altijd geld achter de hand. 

Het risico van een doorlopend krediet is dat je er langer en vaker gebruik van maakt dan de bedoeling was. Bovendien heb je geen zekerheid over de kosten. Vrijwel alle geldverstrekkers zijn daarom gestopt met het doorlopend krediet. Je kunt bij Krediet.nl geen doorlopend krediet meer afsluiten. 

Wil je toch wat flexibiliteit in je lening, bijvoorbeeld omdat je nog niet precies weet hoeveel je uit gaat geven? Of omdat je een tijdje wat meer financiële reserve wilt hebben? Dan adviseren we je graag over een de Flex en Zeker lening van Qander. Daarmee kun je de eerste twee jaar tot een bepaald bedrag onbeperkt geld opnemen en aflossen. Daarna wordt het krediet omgezet in een persoonlijke lening. 

Heb je nog een doorlopend krediet? Dan is de rente nooit fiscaal aftrekbaar, ook niet als je het geld gebruikt voor een verbouwing of verduurzaming. Ook de rente op de Flex en Zeker lening van Qander is niet fiscaal aftrekbaar.

Lees meer over de verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1250 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zeer vriendelijke en professionele mensen. Goed doorvragen en goed resultaat binnen zeer korte tijd. Ben super tevreden over het hele proces.

Alex Dekker 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Duidelijk goede communicatie

Carl de Dooij 18 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen