Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Als je een lening afsluit kun je kiezen uit twee leenvormen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke past nu het beste bij jouw situatie?

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je het leenbedrag in één keer uitbetaald op je rekening. Dat maakt een persoonlijke lening geschikt als je eenmalig een grote uitgave moet doen, bijvoorbeeld bij geld lenen voor een auto of een nieuwe keuken. De rente van een persoonlijke lening staat voor de gehele looptijd vast. Een persoonlijke lening is een geschikte leenvorm voor mensen die nog geen ervaring hebben met lenen, juist door de overzichtelijke structuur van deze leenvorm.

Als je de persoonlijke lening gebruikt om een verbouwing te realiseren in jouw koophuis, kun je de rente aftrekken van de belastingdienst. 

Een persoonlijke lening is een zekere vorm van lenen, de rente is vaak lager en je kunt de looptijd van de lening afstemmen op het leendoel.

Heb je op dit moment een Doorlopend Krediet en ben je op zoek naar een lening met meer zekerheid. Dan kun je bij Krediet.nl een Doorlopend Krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is geschikter als je een financiële buffer nodig hebt. Je spreekt een kredietlimiet af met de bank en je kunt vervolgens tot deze limiet geld opnemen. Net als bij een persoonlijke lening betaal je alleen rente over het gedeelte van het limiet dat je hebt opgenomen én, anders dan bij een persoonlijke lening, kun je bij een doorlopend krediet het bedrag dat je hebt afgelost weer opnieuw opnemen. 

Deze kredietvorm is bijvoorbeeld heel geschikt wanneer je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt of wanneer je graag wat extra geld achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1189 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zo enorm persoonlijk, zeker Danny was een enorme steun!!!

Liesbeth De ridder 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Berend Veldhuis 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 4,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen