Geld lenen kost geld

Geld lenen voor tiny house

Een tiny house. Klein wonen, maar wel comfortabel en duurzaam. En zo’n kleine, maar complete woning biedt jou een mooie kans om huizenbezitter te worden zonder hoge kosten. Wil jij geld lenen voor een tiny house? Vraag Krediet.nl naar je mogelijkheden. We sturen je direct een offerte en bespreken de lening zorgvuldig met je door in een persoonlijk adviesgesprek. 

Vergelijk en sluit de voordeligste lening voor een tiny house af!

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Lening is een goed alternatief

Een tiny house is een woning van maximaal 50 m2 voor permanente bewoning. Het is dus niet bedoeld als vakantiehuis of recreatiewoning. Het voordeel van een tiny house is dat de prijs veel lager is dan van een grote woning. En vaak kun je voor duurzame oplossingen kiezen, waardoor je ook goedkoper woont. 

De aanschaf van een woning financier je met een hypotheek, toch? Meestal wel, maar bij een tiny house is dat niet altijd mogelijk. Een hypotheek krijg je namelijk alleen als het huis aan het bouwbesluit voldoet en volledig verankerd is aan de grond. Ook moet je meestal eigenaar zijn van de grond. Maar veel tiny houses staan op wielen en lang niet altijd op eigen grond.

Dat je geen hypotheek kunt afsluiten, wil niet zeggen dat je met lege handen staat. Je kunt ook een  tiny house financieren met een persoonlijke lening. Het benodigde bedrag wordt dan op je rekening gestort zodat je direct het huisje kunt kopen. De rente staat vast, evenals de looptijd. Daardoor heb je zekerheid over je maandbedrag en de totale kosten. En je weet wanneer je klaar bent met aflossen.

Een tiny house financieren met een persoonlijke lening in plaats van een hypotheek heeft paar voordelen. Met een looptijd van tien jaar ben je al snel van je lening af. Dan ben je huiseigenaar zonder schulden. Je mag bovendien boetevrij extra aflossen zoveel je wilt. Dan wordt je looptijd nog korter. Een hypotheek heeft een looptijd van 30 jaar. Daar zit je dus behoorlijk lang aan vast. En extra aflossen kan vaak maar heel beperkt.

Is de rente van de lening voor een tiny house fiscaal aftrekbaar? Je mag de rente aftrekken als je het geld besteedt aan de eerste, eigen woning. Wel moet je de lening binnen 30 jaar stapsgewijs aflossen. Er lijken geen eisen gesteld te worden aan het soort woning, maar vraag voor de zekerheid altijd na of je in jouw geval in aanmerking komt voor renteaftrek.

Zo werkt de aanvraag

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een tiny house financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

De gemiddelde kosten van een tiny house

Wat kost een tiny house eigenlijk? Dat hangt af van verschillende factoren. De kosten voor de bouwgrond nemen vaak een flink deel van de aanschafkosten. Hoeveel je daaraan kwijt bent, hangt af van de gemeente. Misschien is erfpacht een betere optie. Hoe dan ook, wil je geld lenen voor een tiny house, maak dan eerst een goede begroting.  

Uiteraard maakt het uit hoe groot je tiny house wordt, hoeveel luxe je wilt en of je bijvoorbeeld duurzaam (bouw)materiaal gebruikt. Het maakt verder uit of je je je materialen nieuw koopt, bijvoorbeeld als kant-en-klaarpakket, of tweedehands. En bouw je  het huisje zelf of laat je het bouwen?

Misschien kies je voor een ecologische variant die niet is aangesloten op elektra, water en riolering. Dan moet je investeren in zonnepanelen en accu’s voor elektra, een regenopvangsysteem voor water en een composttoilet met helofytenfilter ter vervanging van riolering. Wil je een verplaatsbaar tiny house? Dan heb je kosten voor een goed onderstel, bijvoorbeeld van een trailer.

Als je sterk let op de kosten kun je al voor 15.000 euro een tiny house kopen. Maar als je meer ruimte wilt, kiest voor duurzame oplossingen en als je de bouw overlaat aan een aannemer, kan een tiny house ook 100.000 euro kosten. Gemiddeld moet je rekenen 60.000 euro. Toch altijd nog een stuk minder dan een regulier woonhuis. 

Kiezen uit de beste kredietverstrekkers

Waar kun je een lening krijgen voor een tiny house? Dat zoekt Krediet.nl voor je uit. Wij werken samen met verschillende betrouwbare kredietverstrekkers die bekend staan om hun lage rente en goede voorwaarden. Ze staan bovendien voor veilig en verantwoord lenen. Dat betekent dat er zorgvuldig gekeken wordt of je de kosten van de lening kunt dragen.

Welke aanbieder voor jou geschikt is hangt onder meer af van je leenbedrag. Als je samen met een partner koopt, kun je bij sommige kredietverstrekkers tot 150.000 euro lenen voor een tiny house. Verder kijken we naar de rente en of naar de looptijd die je kunt kiezen. Uiteraard adviseren we je goed en verantwoord.

Veilig online afsluiten

Wil je een lening aanvragen voor een tiny house, dan kan dat eenvoudig online bij Krediet.nl. Dat is gemakkelijk en de afhandeling verloopt snel vanwege de hoge mate van automatisering. Omdat de kosten voor de bank  met een online aanvraag ook lager liggen, krijg jij bovendien een lagere rente.

Online afsluiten is volkomen veilig. Krediet.nl houdt zich aan strenge privacy-eisen en alleen jij hebt toegang tot je gegevens. Twijfel je of wil je meer weten voordat je geld gaat lenen voor een tiny house? Neem dan contact op met Krediet.nl

Vrijblijvende offerte aanvragen

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen