Geld lenen kost geld

Lenen voor woning in het buitenland

Je kunt soms helemaal verliefd worden op een land. Het klimaat, de keuken, de cultuur en de mensen, het bevalt je allemaal prima. Dus bedenk je op een dag dat je daar wel een vakantiehuis wilt kopen. Kan dat? En hoe moet je een woning in het buitenland financieren? Krediet.nl adviseert je graag en stuurt je een offerte. Zo kun jij je droom waarmaken.

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Huis in het buitenland kopen?

Een huis kopen in het buitenland, dat werkt anders dan in Nederland. Ga daarom na wat het betekent als je een woning bezit in het land van je keuze. Heb je bijvoorbeeld voor de koop een vergunning voor nodig? Mag je de woning verhuren als je er niet zelf bent? Moet je dan over de huurinkomsten belasting betalen? En welke lokale belastingen ga je betalen?

Wil je een huis in het buitenland kopen, doe dat dan niet op basis van foto’s, maar ga zelf kijken. Laat je goed adviseren of de vraagprijs reëel is. En laat een bouwkundige keuring uitvoeren voordat je de knoop doorhakt. Check ook of de vorige eigenaar nog schulden had, waar jij voor op kunt draaien. Denk bijvoorbeeld aan achterstallige betalingen voor gas, water en elektra of de lokale belastingen.

Lening aanvragen, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Alles over het financieren van een huis

Als je een woning in het buitenland wilt financieren, moet je rekening houden met een paar beperkingen:

Hypotheek vaak niet mogelijk. Wil je geld lenen voor een woning in het buitenland, dan denk je waarschijnlijk aan een hypotheek. Maar banken geven meestal geen hypotheek voor een buitenlandse woning. Als je private banking klant bent, kun je het proberen bij je huisbank. En banken die kantoren hebben in het betreffende land willen soms ook het gesprek wel aangaan.

Een hypotheek voor een huis in het buitenland heeft een hogere rente omdat het risico voor de bank groter is. En soms gelden er beperkingen zoals een verbod op verhuur. De woning moet bovendien van baksteen of beton zijn, een volwaardige fundering hebben, aangesloten zijn op water en elektriciteit en met pannen zijn gedekt. Voor een chalet kun je meestal geen hypotheek krijgen. 

Wonen in Nederland. Wil je in Nederland een woning in het buitenland financieren, dan kan dat alleen als het gaat om een vakantiewoning waar je af en toe verblijft. Dat geldt zowel voor een hypotheek als voor een persoonlijke lening. Je moet hier wonen en een Nederlandse bankrekening hebben. Ga je emigreren? Dan moet je het volledige leenbedrag in één keer aflossen.

Spaargeld nodig? Is een bank bereid je een hypotheek voor je huis in het buitenland te verstrekken? Dan zal de aanschaf niet 100% gefinancierd worden. Je moet dus ook over spaargeld beschikken.  Een persoonlijke lening is niet afhankelijk van de woningwaarde. Maar je kunt maximaal 75.000 euro lenen of 150.000 euro samen met je partner. 

Als je wilt lenen voor een huis in het buitenland, moet je inkomen moet hoog genoeg zijn om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Ook tellen allerlei vaste lasten tellen mee bij het berekenen van je leenbedrag. Wat betaal je aan huur of hypotheeklasten? Moet je nog andere kredieten aflossen? Ook de kosten voor kinderopvang en je auto worden meegewogen.  

Rente niet aftrekbaar. Je eerste woning is het huis waar je daadwerkelijk woont. Als je daarvoor een hypotheek afsluit, is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. Maar dat is niet het geval als je een hypotheek of een lening afsluit voor een tweede woning.

Hypotheek afsluiten of lening aanvragen?

Wat is de meest gunstige financiering als je een huis in het buitenland koopt? Kun je het beste een hypotheek afsluiten of toch beter een persoonlijke lening aanvragen? Een vergelijking.

1. Met een hypotheek krijg je nooit het volledige koopbedrag gefinancierd. Met een lening kun je misschien wél het totaalbedrag krijgen. Je inkomen moet dan hoog genoeg zijn en de woning niet duurder dan je maximale lening.

2. Voor een stacaravan of een chalet krijg je geen hypotheek. Je kunt die wel financieren met een persoonlijke lening.

3. Als je een hypotheek afsluit, komen daar extra kosten bij voor advies, een taxatie en de notaris. Die extra kosten heb je niet met een persoonlijke lening.

4. Hypotheekrente is meestal lager dan de rente op een persoonlijke lening. Maar voor een huis in het buitenland is de rente juist hoger. En een persoonlijke lening is meestal in 10 jaar afgelost terwijl een hypotheek een veel langere looptijd heeft. Daardoor vallen de totale hypotheekkosten hoger uit dan de kosten van een lening. 

5. Het kan lang duren voor een hypotheekaanvraag is afgehandeld. Kun je het je veroorloven om de koop van je huis in het buitenland uit te stellen? De aanvraag voor een persoonlijke lening is veel sneller verwerkt. Als je alle documenten op tijd aanlevert, kun je meestal al binnen twee dagen over het geld beschikken.

Welke lening past bij jou?

Als je wilt lenen voor een huis in het buitenland, welke lening kies je dan? Doorgaans zal een persoonlijke lening het meest geschikt zijn. Je krijgt het benodigde bedrag in een keer op je rekening gestort en kunt direct je vakantiewoning kopen. Je hebt duidelijkheid over de rente, je maandlasten en je totale kosten. En je weet wanneer je de lening hebt afgelost.

Een doorlopend krediet is minder geschikt voor de aanschaf van een huis in het buitenland. Deze leenvorm bieden kredietverstrekkers al niet meer aan. Wil je de woning opknappen en weet je niet wat dat gaat kosten? Dan kan het handig zijn om een flexibel krediet te hebben die je extra financiële ruimte biedt. Vraag ons dan eens naar de Flex & Zeker lening van Qander.

Huis in het buitenland financieren via Krediet.nl

Lenen voor een huis in het buitenland doe je niet zomaar. Laat je daarom goed adviseren door de kredietspecialisten van Krediet.nl. Wij gaan na welk leenbedrag in jouw situatie verantwoord is. En we werken samen met verschillende geldverstrekkers die allemaal bekend staan om hun lage rentetarieven. Daarom kunnen we de voordeligste lening voor jou selecteren.

We willen zeker weten dat de lening die we voor jou willen afsluiten echt goed bij je past. Je kosten moeten duidelijk zijn en je moet akkoord gaan met de voorwaarden. Daarom nemen we contact met je op voor een persoonlijke advies. Pas als je volmondig ja zegt, gaan we de lening voor je afsluiten. Voor het advies en het afsluiten brengen we geen kosten in rekening.

Wil je geld lenen voor een huis in het buitenland? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen