Geld lenen kost geld

Klanten Rabobank krijgen te veel betaalde rente terug

Klanten Rabobank krijgen te veel betaalde rente terug

3 augustus 2021

Als je een lening afsluit, vertrouw je erop dat de kredietverstrekker een eerlijke rente in rekening brengt. Dus als de bank zelf minder rente hoeft te betalen, zou de variabele rente op jouw krediet ook moeten dalen. Helaas vond die aanpassing niet altijd plaats. Klanten van Rabobank worden nu gecompenseerd.

Leningen met een variabele rente – zoals een Doorlopend Krediet en rood staan – volgen in principe de marktrente: de rente die de bank zelf moet betalen. Nu blijkt dat een aantal banken zich niet aan die regel gehouden hebben. Terwijl de marktrente fors gedaald was, hebben zij zelf de rente voor deze kredieten niet of nauwelijks naar beneden bijgesteld. Dat had volgens het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) wel gemoeten. Het instituut oordeelde dat de banken de te veel betaalde rente aan klanten moeten terugbetalen. 

Geld terug

Een van de banken die een te hoge rente in rekening bracht, is Rabobank. De bank erkent nu dat de marktrente niet altijd goed is gevolgd bij hun producten met een variabele rente. Uit eigen beweging gaat Rabobank nu zo'n 150.000 klanten compenseren die een te hoge rente hebben betaald over hun Rabolening: ze krijgen geld terug. De schadeloosstelling ligt in de meeste gevallen tussen de 100 en 200 euro, maar er zijn ook uitschieters naar meer dan 1.000 euro. De Consumentenbond wordt betrokken bij het uitwerken van de compensatieregeling, die uiterlijk in december klaar moet zijn. Met ABN Amro, waar een soortgelijk probleem speelt, is de Consumentenbond in gesprek. Andere banken volgen wellicht ook.

De voordeligste lening

De rente bepaalt voor een groot deel hoe hoog de maanlasten van je lening zijn. Een lage rente is dus een van de belangrijkste punten om op te letten. Wil je voordelig lenen, kies dan voor Krediet.nl. Wij doen zaken met verschillende kredietverstrekkers. De een is het voordeligst als je een kleine lening wilt afsluiten, bij de ander ben je het voordeligst uit bij een hoog leenbedrag. Verder maakt het voor de kosten van je lening uit hoe lang de looptijd is en welke leenvorm je hebt gekozen. Een hele puzzel, maar die hoef jij zelf niet te leggen. Wij zoeken graag voor jou uit waar jij de goedkoopste lening afsluit.

Lening aanvragen bij Krediet.nl

Wil jij weten hoeveel je kunt lenen, wat je maandlasten worden en hoeveel je in totaal kwijt bent aan de lening? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan bij Krediet.nl. Ons voorstel is binnen 24 uur in je mailbox. Bovendien bellen we jou om de lening met je te bespreken. Ga je akkoord en is er groen licht van de kredietverstrekker? Dan staat het geld binnen 2 dagen na aanvraag al op je rekening,

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman
Kredietlimiet? Ruil die roodstand in voor een PL en houd geld over
Kredietlimiet? Ruil die roodstand in voor een Persoonlijke Lening en houd geld over 30 augustus 2021 | Danny Lindeman
Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden
Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden 27 juli 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

937 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Jongens denken altijd met je mee, ik heb meerdere ervaringen met ze gehad en altijd positief. Top dus!

Maikel 12 uur geleden
Trustpilot rating

Ik ben snel en zorgvuldig geholpen en zeer tevreden over de uitstekende service. Bedankt.

Maxim 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen