Geld lenen kost geld

Klanten Rabobank krijgen te veel betaalde rente terug

hero-3

3 augustus 2021

Als je een lening afsluit, vertrouw je erop dat de kredietverstrekker een eerlijke rente in rekening brengt. Dus als de bank zelf minder rente hoeft te betalen, zou de variabele rente op jouw krediet ook moeten dalen. Helaas vond die aanpassing niet altijd plaats. Klanten van Rabobank worden nu gecompenseerd.

Leningen met een variabele rente – zoals een Doorlopend Krediet en rood staan – volgen in principe de marktrente: de rente die de bank zelf moet betalen. Nu blijkt dat een aantal banken zich niet aan die regel gehouden hebben. Terwijl de marktrente fors gedaald was, hebben zij zelf de rente voor deze kredieten niet of nauwelijks naar beneden bijgesteld. Dat had volgens het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) wel gemoeten. Het instituut oordeelde dat de banken de te veel betaalde rente aan klanten moeten terugbetalen. 

Geld terug

Een van de banken die een te hoge rente in rekening bracht, is Rabobank. De bank erkent nu dat de marktrente niet altijd goed is gevolgd bij hun producten met een variabele rente. Uit eigen beweging gaat Rabobank nu zo'n 150.000 klanten compenseren die een te hoge rente hebben betaald over hun Rabolening: ze krijgen geld terug. De schadeloosstelling ligt in de meeste gevallen tussen de 100 en 200 euro, maar er zijn ook uitschieters naar meer dan 1.000 euro. De Consumentenbond wordt betrokken bij het uitwerken van de compensatieregeling, die uiterlijk in december klaar moet zijn. Met ABN Amro, waar een soortgelijk probleem speelt, is de Consumentenbond in gesprek. Andere banken volgen wellicht ook.

De voordeligste lening

De rente bepaalt voor een groot deel hoe hoog de maanlasten van je lening zijn. Een lage rente is dus een van de belangrijkste punten om op te letten. Wil je voordelig lenen, kies dan voor Krediet.nl. Wij doen zaken met verschillende kredietverstrekkers. De een is het voordeligst als je een kleine lening wilt afsluiten, bij de ander ben je het voordeligst uit bij een hoog leenbedrag. Verder maakt het voor de kosten van je lening uit hoe lang de looptijd is en welke leenvorm je hebt gekozen. Een hele puzzel, maar die hoef jij zelf niet te leggen. Wij zoeken graag voor jou uit waar jij de goedkoopste lening afsluit.

Lening aanvragen bij Krediet.nl

Wil jij weten hoeveel je kunt lenen, wat je maandlasten worden en hoeveel je in totaal kwijt bent aan de lening? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan bij Krediet.nl. Ons voorstel is binnen 24 uur in je mailbox. Bovendien bellen we jou om de lening met je te bespreken. Ga je akkoord en is er groen licht van de kredietverstrekker? Dan staat het geld binnen 2 dagen na aanvraag al op je rekening,

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen