Geld lenen kost geld

Stijgende rente vraagt om advies en maatwerk

Stijgende rente vraagt om advies en maatwerk

29 maart 2022

Dat de hypotheekrente stijgt, hoor je al een paar maanden. Maar nu gaan ook de rentes op leningen omhoog. Heeft dat grote gevolgen voor jouw situatie? Je hoeft je niet direct zorgen te maken, want onze kredietadviseurs kunnen met een maatwerklening je kosten toch laag houden.

Om te beginnen: als je nu een Persoonlijke Lening hebt, hoef je niets te vrezen van rentestijgingen. Jouw rente staat voor de hele looptijd vast en je kosten veranderen dus niet. Heb je nog geen lening, maar wil je er een afsluiten? Dan kan het zijn dat je nu voor dat leenbedrag een hogere rente betaalt dan een tijdje geleden. Maar bedenk dat de rente de afgelopen jaren steeds in stappen omlaag is gegaan en dat er bij iedere stap weer sprake was van een ‘historisch laagterecord’. De rente die je nu krijgt aangeboden is dus nog steeds een relatief lage rente. Je kunt nog altijd voordelig lenen.

Kosten beperken

Gebruik je de lening voor een verbouwing? Dan is het goed om te weten dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Zo betaalt de Belastingdienst mee aan jouw verbouwing. Betaal je een hogere rente, dan kun je meer aftrekken en worden ook de rentekosten meer getemperd. Wil je je kosten verder beperken? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Om te beginnen verschillen de renteverhogingen per kredietverstrekker. Vraag bij Krediet.nl wie op dit moment voor jou de laagste rente heeft. Wij kunnen dat uitzoeken omdat we een overzicht hebben van de aanbieders. Ons leenadvies en het afsluiten van de lening zijn bovendien kosteloos.

Lagere lasten dankzij maatwerk

Om kosten te beperken, kun je veel hebben aan maatwerk. Stel je hebt nu een lening van 50.000 tegen een rente van 3,3% en je wilt het bedrag verhogen met 10.000 euro. Normaal gaan wij dan opnieuw op zoek naar de aanbieder met een lagere rente. Maar misschien is dat deze keer niet mogelijk. Dan rekenen we nu uit wat het voordeligst is. Bijvoorbeeld een lening van 60.000 euro afsluiten tegen 3,6%. Of de oude lening behouden en daarnaast een lening nemen van 10.000 euro tegen 4,8%. We rekenen bij elke aanvraag verschillende scenario’s door zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken en zo voordelig mogelijk kunt lenen.

Korte looptijd en boetevrij aflossen

Een andere manier om je kosten te verlagen, is kiezen voor een korte looptijd. Je maandlasten vallen met een korte looptijd weliswaar hoger uit dan met een lange looptijd. Maar het voordeel is dat je eerder van de lening af bent en dat je totale kosten lager zijn. Wij bespreken met jou bij welke maandlasten en welke totale kosten jij je je goed voelt. Vind je hoge maandlasten toch bezwaarlijk? Dan kun je ook tussentijds extra aflossen. Dat is boetevrij en bovendien verkort je op die manier de looptijd. Je bent dan eerder klaar met aflossen en je totale kosten zijn lager.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Ben je bang dat jij met stijgende rentes duurder uit bent als je geld gaat lenen? Als je een offerte aanvraagt bij Krediet.nl zoeken we precies uit hoeveel je kunt lenen en bespreken we met jou hoe hoog je maandlasten kunnen zijn, wanneer je klaar wilt zijn met aflossen en wat je totale kosten zijn. Ga je akkoord met het voorstel en is je financiële situatie in orde? Dan sluiten we kosteloos de voor je lening af.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen