Geld lenen kost geld

Lagere maandlasten nu mogelijk bij meerdere kredietverstrekkers

Lagere maandlasten nu mogelijk bij meerdere kredietverstrekkers

31 juli 2023

Drie kredietverstrekkers waar Krediet.nl mee samenwerkt, bieden de mogelijkheid om een lening in 15 jaar af te lossen. De meeste banken rekenen daar 10 jaar voor. Het grote voordeel van een langere looptijd is dat je lagere maandlasten hebt. Hoe zit dat precies? En wanneer mag je zo’n lange looptijd kiezen?

Meestal moet je een persoonlijke lening in 10 jaar aflossen. Dat kan heel verstandig zijn, bijvoorbeeld als je geld leent voor een auto. De looptijd is dan afgestemd op de gebruiksduur van de auto. Zo voorkom je dat je nog betaalt voor een auto waar je al niet meer in rijdt. 

Looptijd van 180 maanden

Maar sommige leendoelen – zoals een verbouwing of verduurzaming van de woning – zijn echt voor de lange termijn. Daarom kun je bij een aantal kredietverstrekkers in dat geval ook kiezen voor een looptijd van 180 maanden, oftewel 15 jaar. Met een langere looptijd spreid je de aflossing van je leenbedrag over meer maanden. Het aflossingsdeel van je maandlasten wordt daardoor kleiner en dat zorgt voor lage maandlasten.

Warm huis, lagere maandlasten

De langere looptijd is vooral gunstig als je het geld gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Want de maandelijkse energiebesparing kan wel eens groter zijn dan het maandbedrag van je lening. Je hebt dan een comfortabel en energiezuinig huis, terwijl je maandlasten gelijk blijven of zelfs dalen. Een nadeel van een langere looptijd is dat de rente vaak wat hoger is. Ook zit je langer aan de lening vast dan met een korte looptijd

Drie aanbieders, vier leningen

Welke leningen van Krediet.nl hebben een looptijd van 180 maanden? En welke voorwaarden stellen de kredietverstrekkers aan zo’n lening?

1. Go Green Lender & Spender:

 • Een groene lening met een rente die 0,5 lager ligt dan bij hun andere reguliere leningen. 
 • Het leenbedrag besteed je volledig aan een verduurzamingsmaatregelen uit een lijst van Lender & Spender. Denk aan zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp, maar ook aan een elektrische auto of een laadpaal. 
 • Voor een elektrische auto, warmtepomp, energie-opslagsysteem en een warmte-terugwinsysteem is de looptijd maximaal 120 maanden. Voor de andere verduurzamingsmaatregelen uit de lijst mag je een looptijd van 180 maanden kiezen.
 • Bij de aanvraag stuur je de offerte van de leverancier mee.
 • Je ontvangt geen geld op je rekening. In plaats daarvan stuur je de factuur naar Lender & Spender. Die betaalt vervolgens de leverancier. Zo hebben alle partijen zekerheid. Lender & Spender omdat het geld echt besteed is aan verduurzaming. Jij, omdat je de financiering rond hebt. En de leverancier omdat die gegarandeerd het hele bedrag snel en in een keer uitbetaald krijgt. Uiteraard ben jij wel degene die de lening aflost.

2. Persoonlijke lening BNP Paribas. 

 • Een looptijd van 180 maanden is mogelijk voor verschillende leendoelen. Een verbouwing of verduurzaming van je woning bijvoorbeeld. Maar ook als je geld leent voor een recreatiewoning of een boot, mag je een looptijd van 180 maanden afspreken. 
 • Omdat de looptijd afhankelijk is van je leendoel, stuur je bij de aanvraag de offerte van de leverancier mee.

3. Defam 

Defam heeft twee persoonlijke leningen waar je een looptijd van 180 maanden kunt kiezen:

WoonLening

 • Lening uitsluitend voor woningbezitters, als huurder kom je niet in aanmerking voor de WoonLening.
 • Je hoeft geen offerte mee te sturen en kunt het leenbedrag dus besteden aan elk gewenst leendoel.

GreenLoans

 • Ook deze lening kan alleen afgesloten worden door huiseigenaren. 
 • De lening heeft een lage rente, die bovendien voor alle leenbedragen hetzelfde is. 
 • Je besteedt het geld aan verduurzaming van je woning en kunt daarbij kiezen uit een GreenLoans lijst van maatregelen. 
 • Je stuurt een offerte mee met de aanvraag.
 • Door voor een aflossing in 180 maanden te kiezen, kan de looptijd worden afgestemd op de terugverdientijd van je investering.

Voordelen van een persoonlijke lening

Alle leningen met een looptijd van 180 maanden, zijn persoonlijke leningen. Dat betekent dat de rente de hele looptijd lang vaststaat en dat je het leenbedrag helemaal aflost in die 180 maanden. Omdat de rente en de looptijd niet veranderen, staat vooraf vast wat je maandbedrag is en wat de totale kosten van de lening zijn. Je mag trouwens altijd boetevrij extra aflossen. Dan ben je minder kwijt aan rentekosten.

Besteed je de persoonlijke lening aan je eigen woning? Dan is de rente van de lening fiscaal aftrekbaar omdat het volledige leenbedrag stap voor stap aflost. Je moet wel kunnen aantonen dat je de woning hebt opgeknapt. Bewaar daarom alle facturen goed. 

Hypotheek of persoonlijke lening?

Kun je niet beter is de hypotheek verhogen om een verbouwing te financieren? Vaak niet. Met een hypotheek krijg je namelijk ook een rekening van de taxateur, de hypotheekadviseur en de notaris. Dat soort bijkomende kosten heb je niet met een persoonlijke lening. Ook is de looptijd van een hypotheek 30 jaar. De totale rentekosten worden dan toch erg hoog. Kies je een aflossingsvrije hypotheek? Dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. Bovendien moet je aan het eind van de looptijd de hele schuld in een keer aflossen. Heb je daar het geld voor?

Laat je adviseren

Zie jij de lage maandlasten bij een looptijd van 180 maanden ook wel zitten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij gaan na voor welke lening je in aanmerking komt en bij welke kredietverstrekker je het voordeligst het geld kunt lenen. We spreken de lening vooraf met je door en adviseren je over de keuzes die je kunt maken.

Heb je nog vragen over deze blog? Neem dan contact op met Danny Lindeman via 0318 – 88 88 88.

Geschreven door:
 • Danny Lindeman
 • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen