Geld lenen kost geld

Het is voorjaar! Leg je tuin aan

6 mei 2017

Het is voorjaar en dan komen de “tuinkriebels”. Een nieuwe tuin aanleggen of je tuin renoveren is een grote en vooral dure klus. Als je een nieuw huis hebt gekocht en je moet je tuin aan gaan leggen of je tuin is hard aan vernieuwing toe is het leuk om je te verdiepen in alle mogelijkheden. Maar hoe ga je de tegels, beplanting, tuinhuis en aanleg financieren? Misschien heb je spaargeld wat je kunt gebruiken voor de tuinaanleg. Heb je dat niet dan moet je op zoek naar een andere manier van financieren. Sluit je een lening af of financier je de tuin mee in je hypotheek?

Lening afsluiten

Wat veel mensen niet weten is dat de aanleg van een tuin valt onder woningverbetering. Heb je een koophuis en sluit je een persoonlijke lening af om je tuin aan te leggen? Dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Mooi meegenomen. Je kunt ook voor een doorlopend krediet kiezen als leenvorm maar dan zijn de rentekosten niet aftrekbaar. Met een doorlopend krediet heb je wel het voordeel dat je een lening kunt afsluiten voor een hoger bedrag dan alleen voor de kosten van de nieuwe tuin. Je hebt dan extra geld achter de hand. Een persoonlijke lening sluit je af voor het bedrag wat je eenmalig nodig hebt. Als looptijd voor de lening adviseren wij tussen vijf en tien jaar.

Meefinancieren in hypotheek

Bij een nieuwbouwhuis komt negen van de tien keer ook de financiering van de tuin direct aan bod. Welke keuze maak je? Financier je de kosten van de tuinaanleg mee in je hypotheek of zoek je een andere manier om de tuin te bekostigen? Een hypotheek heeft een looptijd van 30 jaar. De waarde van je woning is redelijk waardevast en daarbij past een lange looptijd. Een tuin wordt doorgaans sneller vernieuwd dan eens per 30 jaar. Je kunt je dus afvragen of het slim is om de tuin via je hypotheek te financieren. Als je een lening afsluit is de looptijd een stuk korter en dat past beter bij de ‘levensduur’ van een tuin.

Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en op basis daarvan maak je een keuze. Een groot voordeel van een lening is dat je boetevrij extra kunt aflossen. Dat is bij een hypotheek niet het geval. Hou hier rekening mee en kies de best passende financiering zodat jij komende zomer kunt genieten van je nieuwe tuin.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1315 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goede service, adequate aanpak. Precies zoals het hoort. Met respect voor de klant en toch heel compleet.

A.O. Aslan 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen