Geld lenen kost geld

Wat is consumentenkrediet?

consumentenkrediet

2 september 2019

Consumentenkrediet is krediet voor consumenten om een bepaalde uitgave te doen. Leningen aan bedrijven en hypotheken vallen dus niet onder consumentenkrediet, maar de meeste andere leenvormen wel. Het consumentenkrediet moet verantwoord zijn en bij je leendoel en je financiële mogelijkheden passen. 

De bekendste vormen van consumentenkrediet zijn:

Persoonlijke Lening

Je leent een bedrag tegen een rente die gedurende de hele looptijd vaststaat. Deze lening los je af binnen een vastgesteld aantal maanden. Je weet dus precies hoeveel je per maand kwijt bent en hoe lang je aan het aflossen bent.  De bedragen die je aflost op je Persoonlijke Lening kun je niet opnieuw opnemen. Wel is het tegenwoordig mogelijk boetevrij extra af te lossen op je Persoonlijke Lening. Dan wordt de looptijd korter. Bij Krediet.nl kun je geadviseerd worden over een Persoonlijke Lening en deze direct afsluiten.

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet krijg je een kredietlimiet: tot dat bedrag mag je geld opnemen. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing, meestal 2% van het kredietlimiet. Rente wordt alleen over het opgenomen bedrag in rekening gebracht. De rente staat bovendien niet vast, maar is variabel en kan dus iedere maand anders zijn. Afgeloste bedragen kun je direct weer opnemen en je mag ook altijd boetevrij extra aflossen. Bij Krediet.nl kun je geadviseerd worden over een Doorlopend Krediet en deze direct afsluiten.

Rood staan

Je bank staat je toe tot een bepaald bedrag een negatief saldo te hebben, soms voor een beperkte tijd. Je staat dan rood. Over deze roodstand betaal je rente. Omdat die rente wel tot 14% kan oplopen, is rood staan vaak een dure kredietvorm. Een Doorlopend Krediet is dan goedkoper, terwijl je daarmee dezelfde voordelen hebt. Vraag bij Krediet.nl een offerte aan en je ziet wat je voordeel is.

Creditcard

Met een creditcard kun je tot een bepaald bedrag betalen in veel winkels, hotels en restaurants. Ook voor een online betaling kun je een creditcard gebruiken. De bedragen worden binnen enkele weken van je rekening afgeschreven. Maar als het bedrag niet afgeschreven kan worden, rekent de creditcard met een hoge rente. Heb je veel geld open staan op je creditcard, dan kun je beter kiezen voor een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet waarmee je dat bedrag in een keer aflost. Omdat je dan profiteert van een lagere rente, bespaar je flink op je kosten. Bij Krediet.nl kun je snel en gemakkelijk een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet afsluiten.

Kopen op afbetaling

Je wilt een plasma-tv of een wasmachine kopen, maar hebt er niet genoeg geld voor. De winkel kan je dan de mogelijkheid geven het product op afbetaling te kopen. Je betaalt een voorschot, meestal 15% van het aankoopbedrag. Vervolgens wordt er maandelijks een vast bedrag van je rekening gehaald tot de koop is afbetaald. Het lijkt een gemakkelijke manier om een specifieke aankoop te doen. Maar je betaalt er wel een prijs voor want de rente is vaak hoog. Met een Persoonlijke Lening ben je dan voordeliger uit. Je hoeft niet lang te wachten op je geld. Als je bij Krediet.nl een Persoonlijke Lening afsluit, kan het snel op je rekening staan.

Postorder- of Verzendhuiskrediet

Het lijkt zo gemakkelijk en prettig. Bij een postorderbedrijf iets bestellen wat je in termijnen betaalt. Maar je betaalt dan vaak een hoge rente. Met een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet ben je dan voordeliger uit.

Waarvoor wordt het consumentenkrediet het meest gebruikt?

 1. Consumptiegoederen
  Je wilt iets kopen, maar hebt er het geld (nog) niet voor. Je kunt dan wachten tot je het benodigde bedrag bij elkaar gespaard hebt. Maar je kunt ook een krediet afsluiten. De meeste consumentenkredieten worden afgesloten voor de aanschaf van een auto.

 2. Verbouwing of verduurzaming van de woning
  Een nieuwe keuken, badkamer of een serre is met een consumentenkrediet snel te realiseren. Ook voor zonnepanelen, dubbel glas en isolatie van de woning sluiten we in Nederland graag een consumentenkrediet af.

 3. Schulden aflossen
  Een huurachterstand, een paar rekeningen niet betaald en of de premie voor je zorgverzekering die niet is afgeschreven. Het is niet fijn om schulden te hebben. Los ze in een keer af met een Persoonlijke Lening en je hebt weer grip op je financiën. Ook heel geschikt om je aankopen bij een postorderbedrijf in een keer af te betalen.

 4. Lening oversluiten
  Als je al een lening hebt, maar je vindt deze te duur, kun je kiezen voor een andere aanbieder. Je lost dan je oude lening in één keer af met je nieuwe lening. Maar je bent beter uit omdat je nieuwe lening betere voorwaarden heeft, bijvoorbeeld een lagere rente. De nieuwe kredietverstrekker gaat wel weer na of je voor het krediet in aanmerking komt.

 5. Leningen samenvoegen
  Je hebt een aantal leningen die allemaal op verschillende tijdstippen zijn afgesloten en bij verschillende partijen lopen. Bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening voor je auto, een computer die je in termijnen afbetaalt en af en toe rood staan. Door de verschillende leningen samen te voegen, kun je besparen op de kosten. Je hebt met één lening bovendien een beter overzicht over je financiën.

 6. Studie
  Een speciale opleiding kan je positie op de arbeidsmarkt versterken. Niet voor iedere opleiding kun je een studielening bij DUO krijgen. Dankzij een consumentenkrediet maak je je dromen toch waar.

Waar moet je op letten bij een consumentenkrediet?

Het is belangrijk dat de lening die je afsluit, past bij je leendoel en bij je persoonlijke en financiële situatie. Daarom zal een kredietverstrekker daar altijd naar vragen. Bovendien wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) nagegaan of je nog andere kredieten hebt en of je daar problemen mee hebt (gehad). Maar je moet ook zelf een goed gevoel hebben bij de lening. Maar liefst 44% van de consumenten vraagt daarom eerst advies. Bij ons krijg je kosteloos en vrijblijvend advies over de lening.

Welke kosten zitten er aan een consumentenkrediet?

Als je een lening afsluit, betaal je rente. Dat is de kredietvergoeding. De maximale kredietvergoeding is in Nederland 14% per jaar. De rente kan dus wel lager uitvallen, maar nooit hoger zijn dan 14%.

De kredietverstrekker mag geen extra kosten rekenen zoals garantstelling. En een adviseur mag voor het afsluiten van een consumentenkrediet geen enkele vorm van kosten in rekening brengen. Kosten voor de aanvraag of administratiekosten zijn dus niet toegestaan. Ook moet de kredietverstrekker duidelijk zijn over de kosten. Wij volgen deze regels uiteraard en gaan bovendien op zoek naar een lening die goed voor jou uitpakt.

Op zoek naar een consumentenkrediet? Laat je adviseren.

Bij Krediet.nl kun je altijd een verantwoord consumentenkrediet afsluiten  tegen de meest gunstige voorwaarden en rente. Je krijgt advies en duidelijkheid over de kosten zodat je niet achteraf verrast wordt.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen