Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening 180 maanden

vanaf

6,6%

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je die meestal binnen 120 maanden aflossen. Bij een hoge lening voor een verbouwing, betaal je dan een flink bedrag per maand. Daarom kun je bij sommige kredietverstrekkers je persoonlijke lening 180 maanden laten lopen. Hoe zit dat en wanneer mag de looptijd van je persoonlijke lening 15 jaar zijn?

Persoonlijke lening

Een belangrijk kenmerk van een persoonlijke lening is dat de looptijd en je maandbedrag vaststaan. Dat is prettig omdat je dan precies weet waar je aan toe bent. Maar als je een groot bedrag leent dat je in 10 jaar aflost tegen hoge maandlasten, heb je wel 10 jaar lang die hoge maandlasten.

Misschien wil je dat liever niet of vind je dat een risico omdat je inkomen in die periode kan dalen, om wat voor reden dan ook. Voor een verbouwingslening kun je daarom soms een langere looptijd kiezen. Een andere mogelijkheid is dat je een verzekering afsluit.

Persoonlijke lening 15 jaar

Wil je geld lenen voor een verbouwing? Bepaalde kredietverstrekkers geven je dan de mogelijkheid de looptijd van je persoonlijke lening op 180 maanden te zetten. Het voordeel? Als je persoonlijke lening 15 jaar loopt, worden je kosten over een langere periode uitgesmeerd. Dat betekent lagere maandlasten. Je houdt dus meer over voor andere bestedingen. 

Als je een persoonlijke lening afsluit voor een verbouwing kun je meestal de rente fiscaal aftrekken. Is de looptijd op jouw persoonlijke lening 15 jaar? Dan profiteer je ook 15 jaar van dat belastingvoordeel.

Persoonlijke lening looptijd 180 maanden

Een langere looptijd heeft ook een nadeel. Want, als jouw persoonlijke lening een looptijd van 180 maanden heeft, zijn de totale kosten van de lening hoger dan met een kortere looptijd. Je betaalt immers langere tijd rente. Een kortlopende lening is dus vrijwel altijd voordeliger.

Dus wat wil je? Lagere maandlasten of lagere totaalkosten? Bespreek samen met de adviseur van Krediet.nl wat het beste bij jouw situatie past en welke looptijd jij zou moeten kiezen.

Persoonlijke lening 15 jaar aflossen

Let op! Je persoonlijke lening in 15 jaar aflossen, kan alleen als je het geld leent voor woningverbetering. Voor een fraaie aanbouw, energiebesparende maatregelen of een nieuwe badkamer en keuken bijvoorbeeld. 

Een looptijd van 15 jaar op je persoonlijke lening, is mogelijk met een leenbedrag vanaf 10.000 tot 75.000 euro. Net als bij andere persoonlijke leningen staan looptijd, rente en maandbedrag vast en mag je altijd boetevrij extra aflossen.

Persoonlijke lening van 180 maanden aanvragen

Je kunt online de rente vergelijken van de verschillende aanbieders. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen je dan een voorstel en nemen contact met je op om te bespreken of een persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden mogelijk is. Ook weet je dan direct hoe hoog je maandlasten worden. Voor advies en afsluiten brengen we geen kosten in rekening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen