Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening 180 maanden

Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je die meestal binnen 120 maanden aflossen. Bij een hoge lening voor een verbouwing, betaal je dan een flink bedrag per maand. Daarom kun je bij sommige kredietverstrekkers je persoonlijke lening 180 maanden laten lopen. Hoe zit dat en wanneer mag de looptijd van je persoonlijke lening 15 jaar zijn?

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Een lening met een langere looptijd

Een belangrijk kenmerk van een persoonlijke lening is dat je een looptijd kiest en dat de rente gedurende die tijd vaststaat, dus niet verandert. Daarom staat ook vast hoeveel je per maand betaalt en hoeveel je in totaal kwijt bent aan de lening. Je weet dus precies waar je aan toe bent wat betreft kosten en looptijd.

De looptijd die je kiest, is van invloed op zowel je maandlasten als je totale kosten. Hoe korter de looptijd, hoe hoger je maandlasten. Een lange looptijd geeft lagere maandlasten, maar je betaalt wel meer maanden rente. De totale kosten zijn daardoor hoger.

Als je een groot bedrag leent dat je in 10 jaar aflost tegen hoge maandlasten, heb je die hoge maandlasten 10 jaar lang. Misschien wil je dat liever niet of vind je dat een risico omdat je inkomen in die periode kan dalen, om wat voor reden dan ook. Voor een verbouwing of verduurzaming van de woning kun je geld lenen tegen een langere looptijd. 

De maximale looptijd van een lening is 180 maanden. Als je persoonlijke lening 15 jaar loopt, worden je kosten over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dat betekent dat je maandlasten lager zijn en dat je meer overhoudt voor andere bestedingen.

Persoonlijke lening 15 jaar

Bepaalde kredietverstrekkers geven je de mogelijkheid om voor een verbouwing of verduurzaming de looptijd van je persoonlijke lening op 180 maanden te zetten. Je zet dan de rente 15 jaar vast en hebt dus geen last van renteverhogingen. Je maandbedrag blijft al die jaren gelijk en je weet hoe hoog je totale kosten zijn.

Merk je tijdens de looptijd dat de rentes gaan dalen? Vraag ons in dat geval of je kunt oversluiten. Wij zoeken dan uit of je een lening met een lagere rente kunt krijgen. Je kiest voor die lening opnieuw een looptijd. Voor de overstap hoef je geen boete te betalen en ook voor ons advies en het oversluiten betaal je niets.

Als je een persoonlijke lening afsluit voor een verbouwing of verduurzaming van de woning, kun je meestal de rente fiscaal aftrekken. Is de looptijd op jouw persoonlijke lening 15 jaar? Dan profiteer je ook 15 jaar van dat belastingvoordeel.

Bespreek samen met de adviseur van Krediet.nl welke looptijd je kunt kiezen met het oog op jouw leendoel en wat het beste past bij jouw situatie. Ga je geld lenen met een lange looptijd of los je alles liefst zo snel mogelijk af? Vergelijk de rentes en de kosten per leenbedrag en looptijd zelf. 

Passende leendoelen voor deze lening

Voor welke uitgaven kun je een persoonlijke lening van 180 maanden krijgen? Dat is vaak mogelijk als je gaat investeren in verduurzaming. Voor welke energiebesparende maatregelen je geld kunt lenen met een lange looptijd, verschilt per aanbieder. Ga je voor zonnepanelen, isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp of een elektrische laadpaal? Wij zoeken uit waar jij dan een looptijd van 15 jaar kunt krijgen. 

Heb je plannen om je woning te verbouwen? Een uitbouw, dakkapel of serre om de woning te vergroten? Of een nieuwe keuken en badkamer voor meer luxe en comfort? Ook dan is een lening van 180 maanden mogelijk. En zelfs bij een lening voor de aanschaf van een recreatiewoning of een boot, kun je soms een lening voor 15 jaar afsluiten. 

Geld lenen met een lange looptijd van meer dan 10 jaar kan dus alleen voor specifieke uitgaven. De kredietverstrekker wil dat controleren en stelt daarom als voorwaarde dat je bij de aanvraag de offerte meestuurt.

Veelgestelde vragen

Meer weten over een geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente op een persoonlijke lening of hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de aanschaf of de verbetering van je eigen woning. Dat is de koopwoning waar je zelf woont. Gebruik je het geld voor een andere uitgave, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Hoe lang duurt een aanvraag voor een persoonlijke lening?

Een aanvraag wordt grotendeels geautomatiseerd en daarom heel snel afgehandeld. Je kunt vaak al binnen twee dagen over je geld beschikken. Maar de snelheid van afhandelen hangt ook voor jou af, want jij moet bepaalde documenten uploaden. Hoe sneller je dat doet, hoe eerder de lening akkoord is. Het geld wordt dan direct naar je overgemaakt.

Wat valt er onder een langlopende lening?

Als je geld leent, spreek je af binnen hoeveel maanden je het bedrag aflost. Voor persoonlijke leningen kan die looptijd variëren van 12 maanden tot 180 maanden. De looptijd stem je af op je persoonlijke wensen en de gebruiksduur van het product dat je koopt. 

Veel persoonlijke leningen hebben een looptijd van 10 jaar. Maar een hoog leenbedrag kun je vaak niet snel aflossen. Dan kun je soms voor een langere looptijd kiezen, tot maximaal 180 maanden. Die lange looptijd is alleen mogelijk bij specifieke uitgaven zoals een verbouwing of verduurzaming van je woning of de aanschaf van een recreatiewoning.

Met een doorlopend krediet kun je afgeloste bedrag opnieuw opnemen. Vroeger had deze leenvorm daarom geen bepaalde looptijd. Omdat die ruimte en flexibiliteit in lenen risicovol is, zijn de doorlopende kredieten aan banden gelegd. De maximale looptijd is nu 15 jaar, maar kredietaanbieders hebben de looptijd vaak verder beperkt, bijvoorbeeld tot twee jaar. En de meeste geldverstrekkers bieden helemaal geen doorlopende kredieten meer aan.

Met een hypotheek heb je al helemaal een langlopende lening. Die heeft maar liefst een looptijd van 30 jaar. Een hypotheek sluit je af voor de aanschaf of verbouwing van je eigen woning.

Persoonlijke lening van 180 maanden aanvragen

Je kunt online de rente vergelijken van de verschillende aanbieders. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen je dan een voorstel en nemen contact met je op om te bespreken of een persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden mogelijk is. Ook weet je dan direct hoe hoog je maandlasten worden. Voor advies en afsluiten brengen we geen kosten in rekening.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Natasja Schipper. Na 25 jaar ervaring in de kredietbranche waarin ze al heel wat klanten aan een passende lening heeft geholpen, kun je Natasja gerust een senior adviseur noemen. Natasja houdt als een spin in het web overzicht over het hele proces: van administratieve werkzaamheden tot contact met klanten en banken, en het afwikkelen van dossiers.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen