Geld lenen kost geld

Rente lening vergelijken

Wanneer je geld wilt lenen, wil je natuurlijk weten hoe hoog de rente is. Daarom kun je de rente van leningen vergelijken met onze rentevergelijker. Je krijgt dan direct een idee van wat je betaalt als je een bepaald bedrag leent. Wil je exact weten welke lening je kunt afsluiten en hoe hoog jouw rente is? Vraag dan een offerte aan.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Online rente vergelijken

Ga naar onze rekentool om online de rente van leningen te vergelijken. Je krijgt dan een idee wat je per kredietverstrekker betaalt als je een bepaald bedrag leent.

Let op! Het gaat om een algemeen beeld. De rente die je krijgt, hangt ook af van jouw financiële mogelijkheden en je persoonlijke omstandigheden zoals je woonsituatie en je gezinssamenstelling. De rente kan in jouw situatie dus anders uitvallen dan in het gepresenteerde overzicht. Voor een precies antwoord heb je een offerte nodig.

Rente persoonlijke lening vergelijken

Ga naar de rekentool hieronder. Vul het gewenste leenbedrag in en kies vervolgens je leendoel en de leenvorm persoonlijke lening. Selecteer daarna de looptijd. Je ziet dan per kredietverstrekker direct het rentetarief en je maandbedrag. 

Verder zie je onder Productkenmerken de belangrijkste kenmerken van de kredietaanbieder en het product. En onder Kostenoverzicht vind je het bedrag dat je in totaal betaalt aan rente en aflossing. De rente van een persoonlijke lening staat vast, dus de gegevens veranderen niet. Alleen wanneer je tussentijds extra aflost, heeft dit gevolgen voor je looptijd. Die wordt dan korter. 

Rente persoonlijke lening vergelijken? Gebruik de tool hieronder en vergelijk om direct het laagste rentepercentage persoonlijke lening te vinden.

Rente doorlopend krediet vergelijken

Ga naar de rekentool hieronder. Vul het gewenste leenbedrag in en kies vervolgens je leendoel en de leenvorm doorlopend krediet. Selecteer daarna je gewenste maandlast. Je ziet dan per kredietverstrekker welke rente daar op dit moment voor gerekend wordt. 

Verder zie je onder Productkenmerken de belangrijkste kenmerken en onder Kostenoverzicht het bedrag dat je in totaal betaalt aan rente en aflossing. Omdat de meeste geldverstrekkers het doorlopend krediet niet meer aanbieden, kun je via Krediet.nl deze leenvorm alleen nog afsluiten bij Qander.

Rente doorlopend krediet vergelijken? Gebruik de tool hieronder om direct het rentetarief te bekijken.

Leningen vergelijken, waar let je op?

Rente van leningen vergelijken

Wil je de laagste rente op een persoonlijke lening? Bedenk dan dat bij een lage rente de voorwaarden minder goed kunnen zijn. Ook goed om te weten: de rente op een hoog leenbedrag is doorgaans lager dan de rente op een laag leenbedrag. Je kunt dus beter één hoge lening hebben dan meerdere kleine kredieten. En dan heb je nog vaste en variabele rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente: dat tarief verandert niet gedurende de looptijd. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Dat tarief kan dus stijgen of dalen en dat is weer van invloed op je looptijd.

Maandbedragen vergelijken

Natuurlijk wil je weten hoeveel je per maand kwijt bent aan je lening. Zowel bij een persoonlijke lening als een doorlopend krediet betaal je een vast maandbedrag. Dat maandbedrag bestaat uit twee delen. Een aflossingsdeel, waarmee je stap voor stap de lening afbetaalt en een rentedeel, het bedrag dat je aan vergoeding verschuldigd bent. De hoogte van het maandbedrag hangt af van: 

  1. Het geleende bedrag. Hoe lager het leenbedrag, hoe lager je maandbedrag
  2. De rente. Hoe lager de rente, hoe lager je maandbedrag
  3. De looptijd. Hoe langer de looptijd (persoonlijke lening tussen 12 en 180 maanden), hoe lager je maandbedrag.

Voorwaarden vergelijken

Leningen verschillen in voorwaarden. Die bepalen bijvoorbeeld hoe hoog het bedrag is dat je maximaal kunt lenen en tot welke leeftijd je een lening af mag sluiten. Of binnen welke termijn de lening beslist moet zijn afgelost. Soms heb je als huiseigenaar meer en voordeligere mogelijkheden om geld te lenen. Ook handig: de mogelijkheid om een betaalpauze te nemen als de betalingen even niet goed uitkomen. Of een verzekering voor het geval je overlijdt voor het einde van de looptijd. Wij bespreken vooraf met jou welke voorwaarden passen bij jouw wensen. Zo kun je een goede keuze maken.

Kostenoverzicht

Wil je persoonlijke leningen vergelijken? Weet dan dat de rente en het maandbedrag niet alles zeggen over je totale kosten. De looptijd is ook van belang. Met een lange looptijd zit je langer vast aan je betalingen. In totaal ben je dan meer kwijt aan rentekosten. Andersom zijn je kosten juist lager als je kiest voor een korte looptijd. Maar het nadeel is dan dat je maandbedrag hoger uitvalt omdat je de lening sneller moet aflossen. Bij een doorlopend krediet is vooraf niet met zekerheid te zeggen hoe hoog je totale kosten worden. Want als je afgeloste bedragen opnieuw opneemt of als de rente verandert, heeft dat gevolgen voor je kosten. Dat maakt de lening risicovol en om die reden bieden de meeste geldverstrekkers geen doorlopend krediet meer aan.

Kredietverstrekkers

Krediet.nl werkt samen met verschillende kredietverstrekkers. Die hebben allemaal hun eigen voorwaarden en tarieven. Wij gaan altijd zorgvuldig na welke lening van welke kredietverstrekker bij jou past. Maar uiteraard kun je ook zelf de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Waar je in ieder geval op kunt rekenen is dat de partijen waar wij mee werken onder toezicht staan AFM en zich houden aan strikte regels voor kredietverstrekking. Dat betekent dat je veilig en verantwoord leent bij een betrouwbare bank. Je krijgt altijd een persoonlijk advies en jouw belang staat daarbij centraal.

Beoordelingen

Zijn andere mensen tevreden over de dienstverlening van Krediet.nl en de leningen die ze bij ons hebben afgesloten? Hun beoordelingen kun je uiteraard ook meenemen in je overwegingen. Maar bedenk wel dat lenen altijd maatwerk is. Wat voor de één een perfect krediet is, kan in jouw situatie een minder goede keuze zijn. Daarom blijft het van groot belang om je vooraf te laten adviseren. Onze specialisten kennen de producten en weten wat in jouw situatie van belang is. Vind je dat je door ons goed geholpen bent? Dan stellen we het op prijs dat je een beoordeling achterlaat voor volgende bezoekers

Een lening aanvragen?

Je krijgt bij ons een persoonlijk advies over de lening zodat je altijd tegen een zo laag mogelijke rente leent en tegen voorwaarden die het best bij jou passen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een aanbod op maat.

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen