Geld lenen kost geld

Lening rentes vergelijken

Wanneer je geld wilt lenen, wil je natuurlijk weten hoe hoog de rente is. Daarom kun je de rente van leningen vergelijken met onze rentevergelijker. Je krijgt dan direct een idee van wat je betaalt als je een bepaald bedrag leent. Wil je exact weten welke lening je kunt afsluiten en hoe hoog jouw rente is? Vraag dan een offerte aan.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Online leningen vergelijken

In de bovenstaande rekentool kun je de rentes van verschillende leningen vergelijken. Maar let op! Het tarief dat je ziet is een vanaf-rente. De rente die jij krijgt, hangt ook af van jouw financiële mogelijkheden en je persoonlijke omstandigheden zoals je woonsituatie en je gezinssamenstelling. De rente kan in jouw situatie dus anders uitvallen dan in het overzicht. Voor een precieze berekening vraag je een offerte aan.

Rentes persoonlijke lening vergelijken

Vul in de rekentool het gewenste leenbedrag in en kies vervolgens je leendoel en de leenvorm persoonlijke lening. Selecteer daarna de looptijd. Je ziet dan per kredietverstrekker direct het rentetarief en je maandbedrag. 

Verder zie je onder Productkenmerken de belangrijkste kenmerken van de kredietaanbieder en het product. En onder Kostenoverzicht vind je het bedrag dat je in totaal betaalt aan rente en aflossing. De rente van een persoonlijke lening staat vast, dus de gegevens veranderen niet. Alleen wanneer je tussentijds extra aflost, heeft dit gevolgen voor je looptijd. Die wordt dan korter.

Rentes doorlopend krediet vergelijken

Vul in de rekentool het gewenste leenbedrag in en kies vervolgens je leendoel en de leenvorm doorlopend krediet. Selecteer daarna je gewenste maandlast. Je ziet dan welke rente daar op dit moment voor gerekend wordt. 

Verder zie je onder Productkenmerken de belangrijkste kenmerken en onder Kostenoverzicht het bedrag dat je in totaal betaalt aan rente en aflossing. Omdat de meeste geldverstrekkers het doorlopend krediet niet meer aanbieden, kun je via Krediet.nl deze leenvorm alleen nog afsluiten bij Qander.

 

Actuele laagste rentetarieven persoonlijke lening en doorlopend krediet

Waar moet je op letten?

1. Vergelijk rentes en maandbedragen

Rentes verschillen per aanbieder, maar ook per lening. Zo is de rente op een hoog leenbedrag doorgaans lager dan de rente op een laag leenbedrag. Je kunt dus beter één hoge lening hebben dan meerdere kleine kredieten. En dan heb je nog vaste en variabele rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente: dat tarief verandert niet gedurende de looptijd. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Dat tarief kan dus stijgen of dalen en dat is weer van invloed op je looptijd.

Zowel bij een persoonlijke lening als een doorlopend krediet betaal je een vast maandbedrag. Dat maandbedrag bestaat uit twee delen. Een aflossingsdeel, waarmee je stap voor stap de lening afbetaalt en een rentedeel, het bedrag dat je aan vergoeding verschuldigd bent. De hoogte van het maandbedrag hangt af van: 

  1. Het geleende bedrag. Hoe lager het leenbedrag, hoe lager je maandbedrag
  2. De rente. Hoe lager de rente, hoe lager je maandbedrag
  3. De looptijd. Hoe langer de looptijd (persoonlijke lening tussen 12 en 180 maanden), hoe lager je maandbedrag.

2. Check de voorwaarden

Leningen verschillen in voorwaarden. Die bepalen bijvoorbeeld hoe hoog het bedrag is dat je maximaal kunt lenen en tot welke leeftijd je een lening af mag sluiten. Of binnen welke termijn de lening beslist moet zijn afgelost. Soms heb je als huiseigenaar meer en voordeligere mogelijkheden om geld te lenen. Ook handig: de mogelijkheid om een betaalpauze te nemen als de betalingen even niet goed uitkomen. Of een verzekering voor het geval je overlijdt voor het einde van de looptijd. Wij bespreken vooraf met jou welke voorwaarden passen bij jouw wensen. Zo kun je een goede keuze maken.

Wil je de laagste rente op een persoonlijke lening? Bedenk dan dat bij een lage rente de voorwaarden minder goed kunnen zijn.

3. Check het kostenoverzicht

Wil je persoonlijke leningen vergelijken? Weet dan dat de rente en het maandbedrag niet alles zeggen over je totale kosten. De looptijd is ook van belang. Met een lange looptijd zit je langer vast aan je betalingen. In totaal ben je dan meer kwijt aan rentekosten. Andersom zijn je kosten juist lager als je kiest voor een korte looptijd. Maar het nadeel is dan dat je maandbedrag hoger uitvalt omdat je de lening sneller moet aflossen. Bij een doorlopend krediet is vooraf niet met zekerheid te zeggen hoe hoog je totale kosten worden. Want als je afgeloste bedragen opnieuw opneemt of als de rente verandert, heeft dat gevolgen voor je kosten. Dat maakt de lening risicovol en om die reden bieden de meeste geldverstrekkers geen doorlopend krediet meer aan.

Kijk in de rekentool dus goed naar het kostenoverzicht om na te gaan hoeveel je in totaal gaat betalen.

4. Keuze uit kredietverstrekkers

Krediet.nl werkt samen met verschillende kredietverstrekkers. Die hebben allemaal hun eigen voorwaarden en tarieven. Wij gaan altijd zorgvuldig na welke lening van welke kredietverstrekker bij jou past. Maar uiteraard kun je ook zelf de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Waar je in ieder geval op kunt rekenen is dat de partijen waar wij mee werken onder toezicht staan AFM en zich houden aan strikte regels voor kredietverstrekking. Dat betekent dat je veilig en verantwoord leent bij een betrouwbare bank. Je krijgt van ons bovendien een persoonlijk advies en jouw belang staat daarbij centraal.

5. Bekijk beoordelingen

Zijn andere mensen tevreden over de dienstverlening van Krediet.nl en de leningen die ze bij ons hebben afgesloten? Hun beoordelingen kun je uiteraard ook meenemen in je overwegingen. Maar bedenk wel dat lenen altijd maatwerk is. Wat voor de één een perfect krediet is, kan in jouw situatie een minder goede keuze zijn. Daarom blijft het van groot belang om je vooraf te laten adviseren. Onze specialisten kennen de producten en weten wat in jouw situatie van belang is. Vind je dat je door ons goed geholpen bent? Dan stellen we het op prijs dat je een beoordeling achterlaat voor volgende bezoekers.

6. Vraag je lening aan bij Krediet.nl

Bij Krediet.nl kun je online een lening afsluiten. Dat is gemakkelijk en door de hoge mate van automatisering verloopt de afhandeling snel. Ook zijn de kosten voor de kredietverstrekker lager waardoor ze een lagere rente berekenen. Als je een offerte aanvraagt, selecteren wij uit een breed aanbod de lening die het beste bij jou past. We vinden het verder belangrijk dat je weet hoe de lening in elkaar zit, wat er van je verwacht wordt en wat je mogelijkheden zijn. Daarom adviseren we je persoonlijk voordat je de lening afsluit. Heb je na het afsluiten nog vragen of wil je iets aanpassen? Je adviseur is de hele looptijd beschikbaar om je te helpen. Neem dan gerust contact met hem op.

Veelgestelde vragen over rente vergelijken

Wat is rente?

Rente is een vergoeding voor je lening en bedraagt een percentage van je leenbedrag. 

Jouw maandtermijn voor de lening bestaat uit rente en aflossing. Maar je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag. Omdat je iedere maand iets aflost, wordt het openstaande leenbedrag lager. Je maandlasten blijven dan gelijk, maar de verhouding tussen het rentedeel en het aflossingsdeel verandert. Het rentedeel wordt gaandeweg kleiner en het aflossingsdeel groter. 

Je kunt bij Krediet.nl de rentes van verschillende leningen vergelijken.

De rente op mijn lening is gestegen, hoe kan dat?

De rente op je lening kan alleen stijgen als je een doorlopend krediet hebt. Met een persoonlijke lening heb je een vaste rente. Die verandert niet tijdens de looptijd. Je hebt steeds dezelfde maandlasten en weet wanneer je lening is afgelost. 

Vind je de rente op je persoonlijke lening te hoog? Vraag ons dan of je kunt overstappen naar een persoonlijke lening met een lagere rente. Heb je een doorlopend krediet met een hoge rente? Of wil je liever zekerheid over de rente en de kosten? Sluit dan je doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening.

Wat kost geld lenen?

De kosten van je lening hangen af van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Je betaalt bij Krediet.nl geen kosten voor het advies of voor het bemiddelen en afsluiten van de lening. Geven wij je een verzekeringsadvies om je lening te beschermen? Dan is ook dat advies kosteloos.

Voor je de lening afsluit, nemen we contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan laten we je precies zien wat de kosten van je lening zijn.

Lees meer

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen