Geld lenen kost geld

Of en hoeveel geld je kunt lenen is per situatie anders

Geld lenen is maatwerk dus er is geen standaardantwoord op de vraag hoeveel je kunt lenen. Vooraf brengen we jouw situatie in kaart. Woon je alleen of samen, heb je een BKR-registratie, ben je in het bezit van een eigen huis? Dit zijn slechts enkele vragen die wij stellen om jouw persoonlijke en financiële gegevens goed te kunnen beoordelen. Op basis van alle antwoorden doen wij een kosteloos en vrijblijvend voorstel waarin staat of en hoeveel geld je bij ons kunt lenen tegen welke rente en voorwaarden.

Direct weten of je geld kunt lenen

Wil je binnen 24 uur weten of en hoeveel je kunt lenen in jouw situatie? Vul onderstaande aanvraag in of bel een van onze adviseurs. Het kost je slechts enkele minuten en je weet snel of je geld kunt lenen.

Verschillende situaties

Bij elke nieuwe leenaanvraag wordt een risicoanalyse gemaakt. We laten zien wat er met de lening gebeurt als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. Je kunt je verzekeren voor de financiële risico’s hiervan zodat je of je nabestaanden niet in de problemen komen bij deze vaak onverwachte gebeurtenissen.

Kredietverstrekkers kijken naar jouw persoonlijke en financiële situatie om een beeld te krijgen van de eventuele risico’s voor het niet nakomen van de betalingsverplichting van de lening. Hoe beter het profiel van de klant, hoe lager de rente kan zijn, afhankelijk van het leenbedrag. Niet alleen de hoogte van je inkomen is bepalend voor de hoogte van je lening. In onderstaand overzicht zie je welke factoren jouw maximale leenbedrag bepalen.

 • Woonsituatie
 • Werksituatie
 • Gezinssituatie
 • Leeftijd
 • BKR-codering

Woonsituatie

Woonsituatie

Woon je in een koopwoning of in een huurwoning? De bank kijkt bij het verstrekken van een lening altijd naar de financiële ruimte die iemand heeft; met een lening ga je tenslotte een financiële verplichting aan. Een koophuis en huurhuis brengen verschillende kosten met zich mee. Over het algemeen is de situatie van een consument met een koophuis stabieler; de bank geeft je een iets lagere rente vanwege deze zekerheid.

Werksituatie

Werksituatie

Het inkomen bepaalt voor een groot deel hoeveel je kunt lenen. Zonder inkomen uit loondienst is een lening afsluiten niet altijd mogelijk. Niet alleen de hoogte van je inkomen is bepalend, ook de stabiliteit ervan weegt mee; hoe stabieler de inkomsten zijn, hoe meer de bank jou leent.

 • Vast of tijdelijk contract

  Een vast contract biedt zekerheid voor het nakomen van de betalingsverplichting. De rente die de bank biedt is bij een vast contract lager dan bij een tijdelijk contract. Lenen met een tijdelijk contract is mogelijk, alleen wordt niet bij alle banken het volledige inkomen meegenomen in de berekening. De zekerheid voor de bank bij dit type dienstverband is minder en daarom betaal je bij sommige banken meer rente en krijg je een lager maximaal leenbedrag. Onze adviseur kan hier meer uitleg over geven.
 • Werkzaam als ondernemer

  Als ondernemer kun je geld lenen bij de bank voor privédoeleinden. Er zijn een aantal voorwaarden: je bent langer dan drie jaar werkzaam binnen de onderneming, de onderneming is winstgevend en je hebt een positief eigen vermogen en een positieve BKR-registratie. Op basis van de laatste drie jaarrekeningen bepaalt de bank de hoogte van de lening. Wij bemiddelen alleen voor klanten die inkomsten uit loondienst krijgen.
 • Uitkering

  Afhankelijk van het soort uitkering beoordelen wij of een lening mogelijk is. Een uitkering zien wij en de banken niet als stabiele vorm van inkomsten.
  • Heb je een IVA, AOW of WAO-uitkering en word je niet meer gekeurd? Dan kom je in aanmerking voor een lening die in de meeste gevallen is gebaseerd op je volledige inkomen
  • Word je nog wel herkeurd of heb je een WGA of WAJONG-uitkering? Maximaal 70% van de uitkering wordt door de bank als inkomen gezien.
  • Met een WW of WWB-uitkering is het niet mogelijk om een lening aan te vragen.
 • Pensioen

  In de meeste gevallen is een lening afsluiten met een pensioen geen probleem. De kredietverstrekker kijkt wel naar je leeftijd. Voor het afsluiten van leningen zijn namelijk maximale leeftijden vastgesteld:
  • een lening mag lopen totdat je 74 bent.
  • een Doorlopend Krediet kan niet meer worden afgesloten na de leeftijd van 65 jaar.

Gezinssituatie

Gezinssituatie

Woon je nog thuis of ben je inwonend? Ben je getrouwd of woon je alleen? Deze factoren wegen mee in de beoordeling of en hoeveel geld je kunt lenen. Als je thuiswonend bent en je hebt een tijdelijk dienstverband, dan kun je geen lening aanvragen. Als je een gezin hebt, heb je meer en hogere vaste maandelijkse lasten dan iemand alleen. Je kunt als alleenstaande over het algemeen een hoger bedrag lenen.

Leeftijd

Leeftijd

Voor het afsluiten van een lening geldt een minimale en een maximale leeftijd. Een persoonlijke lening mag je afsluiten vanaf 21 jaar tot de leeftijd van 69 jaar. De minimumleeftijd bij een Doorlopend Krediet is gelijk, de maximale leeftijd is 65 jaar. Banken willen dat de lening of het krediet voor de leeftijd van 74 jaar volledig is afgelost.

BKR-codering

BKR-codering

Een BKR-codering kan positief of negatief zijn. In geval van betalingsproblemen heb je een negatieve registratie. Bij de aanvraag van een lening doet de kredietverstrekker altijd een check in het BKR-register. Staat achter jouw naam een negatieve registratie? Dan kun je geen lening aanvragen. Heb je geen negatieve codering? Dan kun je in principe een nieuwe lening afsluiten, mits je nog niet aan jouw kredietlimiet zit.

Geld lenen

Elke situatie is uniek dus na jouw aanvraag krijg je een persoonlijke offerte. Beantwoord een paar vragen en binnen 24 ontvang je kosteloos en vrijblijvend een voorstel waarin staat of jij een lening kunt aanvragen, hoeveel jij kunt lenen, tegen welke rente en welke voorwaarden. Vraag de offerte aan via ons online aanvraagformulier.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen