Geld lenen kost geld

Duurzame verbouwing

Als je je woning gaat verduurzamen, profiteer je van een lagere energierekening, een hogere woningwaarde en draag je bij aan een beter milieu. Een verduurzamingslening kun je daarom zien als een investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient. Vraag bij Krediet.nl een offerte aan als je geld wilt lenen voor het verduurzamen van je woning. Je krijgt binnen 24 uur ons voorstel en wordt persoonlijk geadviseerd door een van onze kredietspecialisten.

vanaf

6,6%

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Wat is een duurzaamheidslening?

Met een duurzaamheidslening kun je geld lenen voor energiebesparing. Er zijn verschillende aanbieders van duurzaamheidsleningen, die onderling verschillen in voorwaarden en rentes. Het is lastig om alle energiebespaarleningen te vergelijken. Krediet.nl zoekt daarom kosteloos uit waar jij het voordeligst geld kunt lenen voor het verduurzamen van je huis.

Verduurzamen, wat houdt dit in?

Als je je huis gaat verduurzamen, tref je energiebesparende maatregelen. Dat zijn enerzijds maatregelen waarmee je zelf energie op kunt wekken, zoals zonnepanelen. Anderzijds zijn het maatregelen waardoor je minder energie verbruikt, bijvoorbeeld woningisolatie.

De duurzame verbouwing is de laatste jaren hoog op het verlanglijstje van Nederlanders komen te staan. Om klimaatverandering tegen te gaan, maar belangrijker nog: omdat verduurzaming financieel voordeel betekent. Je energierekening gaat flink omlaag en je huis stijgt in waarde.

De duurzame verbouwing financieren

Voor de financiering van de verduurzaming kun je gebruikmaken van aantrekkelijke regelingen van de overheid. Je kunt onder voorwaarden bij het warmtefonds geld lenen voor verduurzaming of subsidie krijgen voor verduurzamingsmaatregelen. Ook de gemeente kan jou een regeling aanbieden. Wat er in jouw situatie mogelijk is, check je met de energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Een andere mogelijkheid om de verduurzaming te financieren is door je spaargeld te gebruiken. Maar heb je zoveel op de bank staan? En wil je dat bedrag wel besteden aan de verduurzaming? Als het antwoord nee is, kun je overwegen geld te lenen voor duurzaam verbouwen. Dat kan door een tweede hypotheek af te sluiten of door geld te lenen.

Je verbouwing financieren met een persoonlijke lening is tegenwoordig bijna altijd goedkoper dan je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Als je een hypotheek afsluit, maak je namelijk ook kosten voor een taxatie, advies en de notaris. En met een looptijd van 30 jaar betaal je uiteindelijk veel rente. Wil je de hypotheek versneld aflossen, dan betaal je een boete.

De rente op een persoonlijke lening is niet eens zoveel hoger als de hypotheekrente. Maar de looptijd is korter, waardoor de kosten lager uitvallen dan met een hypotheek. Je hebt geen last van de bijkomende kosten, want die zijn er eenvoudigweg niet. En extra aflossen kan altijd boetevrij.

Ga je geld lenen voor energiebesparing of isolatie in je eigen huis, dan win je er uiteindelijk bij omdat je zulke mooie besparingen realiseert op je energienota.

Lening verduurzaming aanvragen, hoe werkt het?

Waar vind je de beste lening voor het verduurzamen van je woning? Een lening die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft? Best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag bij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over geld lenen voor verduurzamen

Geld lenen voor een duurzame verbouwing

Geld lenen voor energiebesparing, het klinkt mooi. Maar welke duurzaamheidslening past bij jouw wensen om het huis te verduurzamen? 

Je kunt een groene lening afsluiten die bedoeld is voor specifieke maatregelen. Wat valt onder het verduurzamen van de woning? Dat zijn in ieder geval zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of een warmte-terugwinsysteem. En ook vloer-, gevel-, dak- en spouwmuurisolatie en duurzame ramen, deuren en kozijnen vallen onder verduurzaming van de woning. 

Kredietverstrekkers kunnen verder hun eigen criteria hanteren om te bepalen wat onder verduurzaming valt. Zo kunnen soms ook een biomassaketel, palletkachel, elektrische auto en laadpalen goedgekeurd worden om een verduurzamingslening voor af te sluiten. 

Geld lenen voor een duurzame verbouwing is vooral aantrekkelijk als je woning een laag energielabel heeft. In plaats van D, E, F of G ga je naar een veel zuiniger label. Naarmate je energielabel hoger wordt, is je energiebesparing groter. Een hoog label laat je woning bovendien in waarde stijgen en sommige banken geven je met label A of B een korting op de hypotheekrente. 

Heb je naast energiebesparing nog andere verbouwingsplannen, zoals een aanbouw of een nieuwe keuken en badkamer? Dan bespreken we met jou welke oplossing handig is. Misschien kun je een speciale energiebespaarlening combineren met een verbouwingslening. Of misschien is het voordeliger om de totale verbouwing te financieren met één voordelige lening.

Als je geld gaat lenen voor een duurzame verbouwing is de rente fiscaal aftrekbaar. Je moet dan wel een persoonlijke lening hebben afgesloten. Met een doorlopend krediet is de rente niet aftrekbaar.

Onze aanbieders van duurzame leningen

Krediet.nl doet zaken met verschillende aanbieders van duurzame leningen, elk met hun eigen voordelen. Bij wie ga jij geld lenen voor het verduurzamen van je huis? Dat kunnen wij voor je uitzoeken als we weten wat je plannen precies zijn. Wij selecteren vervolgens voor jou een energiebespaarlening uit het brede aanbod van onze kredietverstrekkers. 

Een mooie financiering van de verduurzaming is een groene lening die speciaal bedoeld is voor investeringen in energieopwekkende of energiebesparende maatregelen zoals isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. Je moet wel kunnen aantonen dat je het geld besteedt aan het verduurzamen van je huis. 

Een zo’n groene lening is GreenLoans van Defam. Bij deze lening is de rente voor alle leenbedragen en looptijden hetzelfde. Een andere groene lening is Go Green van Lender & Spender. Ook deze lening heeft een gunstige rente die 0,5% lager ligt dan andere leningen van Lender & Spender. En nog een voordeel van deze energieleningen: je mag vaak kiezen voor een looptijd van 15 jaar. 

De looptijd is van invloed op je kosten. Met een korte looptijd ben je sneller van je duurzaamheidslening af en zijn je totale kosten het laagst. Maar je lost in korte tijd een groot bedrag af en je maandlasten zijn daardoor relatief hoog. Daarom kun je ook kiezen voor een langere looptijd met lagere maandlasten. We adviseren je daar graag over.

De kosten van je verduurzamingslening hangen verder af van het leenbedrag en de rente. Veel geldverstrekkers hanteren een lagere rente naarmate het leenbedrag hoger is. Verder bepaalt jouw persoonlijke en financiële situatie vaak wat je aan rente betaalt. Wij zoeken uit waar je het voordeligst uit bent.

En dan de voorwaarden. Groene leningen zoals GreenLoans en Go Green mag je uitsluitend gebruiken voor energiebesparende of -opwekkende maatregelen. Wil je het geld ook aan andere doelen uitgeven? Dan gaan we na wat voor jou het gunstigst is: een groene lening combineren met een andere persoonlijke lening. Of alle uitgaven financieren met één voordelige persoonlijke lening.

En misschien zijn andere voorwaarden voor jou belangrijk. Moet jouw partner bijvoorbeeld ook tekenen voor de lening? Mag je boetevrij extra aflossen? En wat gebeurt er met je schuld als je voor het eind van de looptijd overlijdt?

Ga gerust na hoeveel je kunt lenen voor een duurzame verbouwing en vergelijk de rente van de verschillende aanbieders. Wil je precies weten welke energiebespaarlening past bij jouw wensen?

Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen