Geld lenen kost geld

Duurzame verbouwing

Als je je woning gaat verduurzamen, profiteer je van een lagere energierekening, een hogere woningwaarde en draag je bij aan een beter milieu. Een energiebespaarlening kun je daarom zien als een investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient. Vraag bij Krediet.nl een offerte aan als je geld wilt lenen om je huis te verduurzamen. Je krijgt binnen 24 uur ons voorstel en wordt persoonlijk geadviseerd door een van onze kredietspecialisten.

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Wat is een duurzaamheidslening?

Met een duurzaamheidslening kun je geld lenen voor energiebesparing. Er zijn verschillende aanbieders van duurzaamheidsleningen, die onderling verschillen in voorwaarden en rentes. Het is lastig om alle energiebespaarleningen te vergelijken. Krediet.nl zoekt daarom kosteloos uit waar jij het voordeligst geld kunt lenen voor het verduurzamen van je huis.

Verduurzamen, wat houdt dit in?

Als je je huis gaat verduurzamen, tref je energiebesparende maatregelen. Dat zijn enerzijds maatregelen waarmee je zelf energie op kunt wekken, zoals zonnepanelen. Anderzijds zijn het maatregelen waardoor je minder energie verbruikt, bijvoorbeeld woningisolatie.

De duurzame verbouwing is de laatste jaren hoog op het verlanglijstje van Nederlanders komen te staan. Om klimaatverandering tegen te gaan, maar belangrijker nog: omdat verduurzaming financieel voordeel betekent. Je energierekening gaat flink omlaag en je huis stijgt in waarde.

De duurzame verbouwing financieren

Voor de financiering van de verduurzaming kun je gebruikmaken van aantrekkelijke regelingen van de overheid. Je kunt onder voorwaarden geld lenen bij het warmtefonds of subsidie krijgen als je  twee verduurzamingsmaatregelen treft. Maar ook de gemeente kan jou een regeling aanbieden. Wat er in jouw situatie mogelijk is, check je met de energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Een andere mogelijkheid om de verbouwing te financieren, is door je spaargeld te gebruiken. Maar heb je zoveel op de bank staan? En wil je dat bedrag wel besteden aan de verduurzaming? Als het antwoord nee is, kun je overwegen geld te lenen. Dat kan door een tweede hypotheek af te sluiten of door geld te lenen.

Je verbouwing financieren met een persoonlijke lening is tegenwoordig bijna altijd goedkoper dan je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Als je een hypotheek afsluit, maak je namelijk ook kosten voor een taxatie, advies en de notaris. En met een looptijd van 30 jaar betaal je uiteindelijk veel rente. Wil je de hypotheek versneld aflossen, dan betaal je een boete.

De rente op een Persoonlijke Lening is niet eens zoveel hoger als de hypotheekrente. Maar de looptijd is korter, waardoor de kosten lager uitvallen dan met een hypotheek. Je hebt geen last van de bijkomende kosten, want die zijn er eenvoudigweg niet. En extra aflossen kan altijd boetevrij.

Ga je geld lenen voor energiebesparing, dan win je er uiteindelijk bij omdat je zulke mooie besparingen realiseert op je energienota.

Lening verduurzaming aanvragen, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en tegen een lage rente, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over geld lenen voor verduurzamen

Geld lenen voor een duurzame verbouwing

Geld lenen voor energiebesparing, het klinkt mooi. Maar welke duurzaamheidslening past bij jouw wensen om het huis te verduurzamen? 

Je kunt een energiebespaarlening afsluiten die uitsluitend bedoeld is voor specifieke maatregelen. Het gaat om de aanschaf van zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of een warmte-terugwinsysteem. Of je laat vloer-, gevel-, dak- en spouwmuren isoleren. Ramen, deuren en kozijnen vervangen door duurzame materialen kan ook.

Geld lenen voor een duurzame verbouwing is vooral aantrekkelijk als je woning een laag energielabel heeft. In plaats van D, E, F of G ga je naar een veel zuiniger label. Naarmate je energielabel hoger wordt, is je energiebesparing groter. Een hoog label laat je woning bovendien in waarde stijgen en sommige banken geven je met label A of B een korting op de hypotheekrente. 

Heb je naast energiebesparing nog andere verbouwingsplannen, zoals een aanbouw of een nieuwe keuken en badkamer? Dan bespreken we met jou welke oplossing handig is. Misschien kun je een speciale energiebespaarlening combineren met een verbouwingslening. Of misschien is het voordeliger om de totale verbouwing te financieren met één voordelige lening.

Als je geld gaat lenen voor een duurzame verbouwing is de rente fiscaal aftrekbaar. Je moet dan wel een Persoonlijke Lening hebben afgesloten. Met een Doorlopend Krediet is de rente niet aftrekbaar.

Onze aanbieders van duurzame leningen

Krediet.nl doet zaken met verschillende aanbieders van duurzame leningen, elk met hun eigen voordelen. Bij wie ga jij geld lenen voor het verduurzamen van je huis? Dat kunnen wij voor je uitzoeken als we weten wat je plannen precies zijn. Wij selecteren vervolgens voor jou een energiebespaarlening uit het brede aanbod van onze kredietverstrekkers. 

We letten daarbij op de kosten van de energiebespaarlening. Die hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Veel geldverstrekkers hanteren een lagere rente naarmate het leenbedrag hoger is. Maar er zijn ook duurzaamheidsleningen met een vaste rente, ongeacht het leenbedrag. Verder bepaalt jouw persoonlijke en financiële situatie vaak wat je aan rente betaalt.

Ook de looptijd is van invloed op je kosten. Met een korte looptijd ben je sneller van je duurzaamheidslening af en zijn je totale kosten het laagst. Maar je lost in korte tijd een groot bedrag af en je maandlasten zijn daardoor relatief hoog. Daarom kun je ook kiezen voor een langere looptijd met lagere maandlasten. We adviseren je daar graag over.

Wat betreft de voorwaarden kijken we of je alleen mag lenen voor energiebesparing of het geld ook aan andere doelen mag uitgeven. En misschien zijn andere voorwaarden voor jou belangrijk. Moet jouw partner bijvoorbeeld ook tekenen voor de lening? Mag je boetevrij extra aflossen? En wat gebeurt er met je schuld als je voor het eind van de looptijd overlijdt?

Ga gerust na hoeveel je kunt lenen voor een duurzame verbouwing en vergelijk de rente van de verschillende aanbieders. Wil je precies weten welke energiebespaarlening past bij jouw wensen?

Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Er werden duidelijk instructies gegeven hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Verder was er een proactieve houding van de medewerkers wat het tot een nog prettiger gesprek deed voldoen.

Klant 4 dagen geleden
Trustpilot rating

M I 5 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen