Geld lenen kost geld

Gemeentegrond kopen

Aangrenzende gemeentegrond of een volkstuin kopen? Deze wens is te realiseren. Bij ons regel je de financiering van je grondaankoop door een consumptief krediet af te sluiten. De extra grond is een mooie investering; je krijgt meer grond in jouw bezit en de waarde van grond is zeer waardevast en is vaak zelfs stijgend. Op die extra grond heb je de mogelijkheid een aanbouw te plaatsen zodat je huis ook meer waard wordt dankzij de extra ruimte.

Financieringsmogelijkheden

Je wilt je eigen grond uitbreiden door de huidige gemeentetuin aan te kopen. Welke financieringsmogelijkheden heb je? Je kunt voor de financiering van de grond kiezen voor kopen op afbetaling (indien dit wordt aangeboden als optie), meefinancieren met je hypotheek of een consumptief krediet afsluiten.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling, een vorm van kopen op krediet, lijkt een praktische oplossing: je krijgt de grond in jouw bezit en betaalt achteraf het aankoopbedrag plus rente in maandelijkse termijnen terug. Voor deze financieringsvorm hoef je niet langs de notaris, wat wel moet als je de grond financiert met een hypotheek. De rente die berekend wordt bij de optie kopen op afbetalen is hoog. Je betaalt vaak de maximaal toegestane rente van 14% in plaats van de actuele lage rentes, naast de hoge aankoopprijs van de grond zelf.

Hypotheek verhogen

Je lopende hypotheek verhogen voor de aankoop van je grond betekent profiteren van een lage rente maar je moet wel langs de notaris, je betaalt opnieuw afsluitkosten voor de verhoging van de hypotheek en de doorlooptijd is lang. Daarnaast betaal je voor een periode van 30 jaar rente. In vergelijking met een consumptief krediet ligt de rente van een hypotheek iets lager maar door de lange looptijd ben je op termijn alsnog duurder uit. De maximale looptijd van een lening is tien jaar.

Consumptief krediet

Jouw eigen bank zal je adviseren de grondaankoop niet via een hypotheek te regelen maar zal je een voorstel doen voor het afsluiten van een consumptief krediet. De rente die de grootbank berekent voor een relatief laag bedrag is hoog. Het loont om de rentes te vergelijken en pas daarna voor een kredietverstrekker te kiezen. In veel gevallen zal de eigen bank een dure aanbieder zijn.

Lage rente

Onze rente, voor zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet, is laag. Je sluit een lening af tegen gunstige voorwaarden, de doorlooptijd is kort, je hoeft niet langs de notaris wat kosten met zich meebrengt en je betaalt geen afsluit- en advieskosten.

Het voordeel van een lening is dat je tussentijds altijd kosteloos en boetevrij mag inlossen. Speciaal voor hoge bedragen tot €75.000, in uitzonderlijke gevallen tot €120.000, hebben wij een Huiseigenaar Persoonlijke Lening of een Huiseigenaar Doorlopend Krediet. Voor de financiering van grond wordt in de meeste gevallen gekozen voor een persoonlijke lening, de leenvorm die zekerheid biedt met een vaste rente en looptijd.

Dure financiering oversluiten

Heb je een lopende te dure lening voor de aangekochte grond of heb je grond gekocht op afbetaling? Sluit de lening of krediet kosteloos naar ons over zodat je een lage rente gaat betalen en nieuwe gunstige leenvoorwaarden krijgt.

Offerte aanvragen

Je kunt online kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen zodat je daarna ons voorstel op maat ontvangt met onze lage rente. Voor vragen en aanvullende informatie staat onze adviseur voor je klaar zodat jij de best passende lening af kunt sluiten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen