Let op! geld lenen kost geld

3 op de 4 sluit niet over ondanks besparing

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

8 januari 2016

De rente staat historisch laag. Maar denk je wel eens na over je lening oversluiten? De Nederlandsche Bank deed onder mensen met een lening of hypotheek onderzoek naar de intentie om over te stappen naar een andere bank. Wat blijkt? 3 op de 4 zegt absoluut niet te gaan oversluiten.

Veel mensen denken dat een lening oversluiten ingewikkeld is en te weinig oplevert. Zonde! Je lening oversluiten, zowel je persoonlijke lening als je doorlopend krediet, kan je veel geld besparen.

Doorlopend krediet oversluiten?

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het DNB Working Paper ‘Banking products: you can take them with you, so why don’t you?’. Daarin schrijven de onderzoekers dat vooral mensen met een doorlopend krediet niet peinzen over het oversluiten van hun lening. Slechts 25% van de ondervraagden met een doorlopend krediet zegt oversluiten te overwegen.

Wel of niet oversluiten

Het aantal mensen dat uiteindelijk voor hun lening oversluiten kiest, ligt nog onder de 5%. Van de respondenten met een hypotheek stapte slechts 2% over naar een andere bank. Volgens de onderzoekers van DNB komt dit onder meer omdat mensen vrezen dat oversluiten veel gedoe is. Ook denken ze dat het te weinig zal opleveren.

Lenen tegen lagere rente

Maar je lening oversluiten kan je wel degelijk veel geld opleveren. Zeker als het al wat langer geleden is dat je je persoonlijke lening of doorlopend krediet afsloot. De rente is namelijk flink gedaald de afgelopen jaren, zowel de variabele rente als de vaste rente. Grote kans dat je nu tegen een lagere rente kunt lenen dan toen je je lening afsloot. Tijd om leningen te gaan vergelijken dus.

Gunstigere voorwaarden voor je lening

Behalve lenen tegen een lagere rente kun je mogelijk ook profiteren van gunstigere voorwaarden. Ook de voorwaarden die gelden voor een lening kunnen namelijk veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere eindleeftijd voor je doorlopend krediet. Of het kosteloos extra aflossen van je persoonlijke lening. Ook het niet hoeven betalen van boeterente kan je veel geld besparen.

Lening oversluiten: oversluitservice

Tot slot: je lening oversluiten ingewikkeld? Zeker niet! Of je nu een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt oversluiten. Als blijkt dat jij goedkoper kunt lenen, dan regelen wij de rest. Bereken online hoeveel je kunt besparen en vraag direct een offerte aan. Onze oversluitservice is helemaal gratis. Zo is geld besparen door goedkoper te lenen wel heel eenvoudig.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.