Geld lenen kost geld

3 op de 4 sluit niet over ondanks besparing

8 januari 2016

De rente staat historisch laag. Maar denk je wel eens na over je lening oversluiten? De Nederlandsche Bank deed onder mensen met een lening of hypotheek onderzoek naar de intentie om over te stappen naar een andere bank. Wat blijkt? 3 op de 4 zegt absoluut niet te gaan oversluiten.

Veel mensen denken dat een lening oversluiten ingewikkeld is en te weinig oplevert. Zonde! Je lening oversluiten, zowel je persoonlijke lening als je doorlopend krediet, kan je veel geld besparen.

Doorlopend krediet oversluiten?

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het DNB Working Paper ‘Banking products: you can take them with you, so why don’t you?’. Daarin schrijven de onderzoekers dat vooral mensen met een doorlopend krediet niet peinzen over het oversluiten van hun lening. Slechts 25% van de ondervraagden met een doorlopend krediet zegt oversluiten te overwegen.

Wel of niet oversluiten

Het aantal mensen dat uiteindelijk voor hun lening oversluiten kiest, ligt nog onder de 5%. Van de respondenten met een hypotheek stapte slechts 2% over naar een andere bank. Volgens de onderzoekers van DNB komt dit onder meer omdat mensen vrezen dat oversluiten veel gedoe is. Ook denken ze dat het te weinig zal opleveren.

Lenen tegen lagere rente

Maar je lening oversluiten kan je wel degelijk veel geld opleveren. Zeker als het al wat langer geleden is dat je je persoonlijke lening of doorlopend krediet afsloot. De rente is namelijk flink gedaald de afgelopen jaren, zowel de variabele rente als de vaste rente. Grote kans dat je nu tegen een lagere rente kunt lenen dan toen je je lening afsloot. Tijd om leningen te gaan vergelijken dus.

Gunstigere voorwaarden voor je lening

Behalve lenen tegen een lagere rente kun je mogelijk ook profiteren van gunstigere voorwaarden. Ook de voorwaarden die gelden voor een lening kunnen namelijk veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere eindleeftijd voor je doorlopend krediet. Of het kosteloos extra aflossen van je persoonlijke lening. Ook het niet hoeven betalen van boeterente kan je veel geld besparen.

Lening oversluiten: oversluitservice

Tot slot: je lening oversluiten ingewikkeld? Zeker niet! Of je nu een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt oversluiten. Als blijkt dat jij goedkoper kunt lenen, dan regelen wij de rest. Bereken online hoeveel je kunt besparen en vraag direct een offerte aan. Onze oversluitservice is helemaal gratis. Zo is geld besparen door goedkoper te lenen wel heel eenvoudig.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen