Geld lenen kost geld

Online aankopen liever niet met dure creditcard

8 december 2014

Online betalen doen Nederlanders graag met iDeal. De creditcard is minder populair als betaalmiddel bij het webshoppen. Onderzoek in opdracht van International Card Services toonde dit aan.

90% van de Nederlanders doet online zijn of haar inkopen. Bijna iedereen heeft wel eens iets afgerekend met iDeal. Slechts een derde van de online shoppers kiest voor betalen met creditcard. Als reden voor deze keuze wordt genoemd dat iDeal makkelijk te gebruiken is en geen geld kost.

Gebruik creditcard is duur geldlenen

De extra kosten worden bij het gebruik van een creditcard juist genoemd als grootste nadeel. Daar komt nog eens bij dat een aankoop met iDeal direct betaald is. Een creditcard brengt meer risico met zich mee: op rood staan en rente betalen over het openstaande krediet.

Oversluiten creditcard naar doorlopend krediet

Rood staan op je creditcard rekening is duur. Creditcard maatschappijen hanteren vaak een extreem hoge rente. Heb je openstaand krediet op je creditcard lening? Dan kun je veel geld besparen door dit krediet over te sluiten naar een doorlopend krediet. Vraag direct een offerte bij ons aan!

research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018
aflossen

Extra aflossen via MijnDefam

25 oktober 2018
agreement-application-business-893894

Minister verhoogt rente op studieleningen

16 oktober 2018