Geld lenen kost geld

Sparen voor lage rente op hypotheek eigen huis

19 december 2014

Sparen voor een eigen huis is populair. Volgens ING spaart tweederde van de starters voor een koopwoning. Het doel? Voor bijna de helft van de spaarders is dat een lagere hypotheek rente en dus lagere maandlasten. Ook wordt veel gespaard voor het inrichten van de nieuwe woning.

Gemiddeld sparen starters 23.000 euro voor ze hun eerste huis kopen. Een kwart van hen kostte het langer dan vijf jaar om aan dat bedrag te komen. Vier op de tien spaarde het binnen een tot drie jaar bij elkaar.

Eigen geld bij aanvragen hypotheek

Toekomstig huiseigenaren sparen voor hun hypotheek, omdat ze merken dat banken hen minder snel grote bedragen geld lenen. Eigen geld hebben bij het aanvragen van een hypotheek is dus van belang.

Normen geld lenen aangescherpt

Daarbij worden per 1 januari 2015 de leennormen aangescherpt. In plaats van 104 procent mogen kopers nog maar voor 103 procent van de waarde van de woning geld lenen. Dit percentage daalt de komende jaren nog verder naar het lenen van 100 procent.

Hoog vertrouwen door lage rente

Behalve dat veel starters sparen voor hun hypotheek, meldt ING dat het vertrouwen in de woningmarkt stabiel is. Onder starters is het vertrouwen zelfs historisch hoog door de gedaalde huizenprijzen en de lage hypotheek rente.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen