Let op! geld lenen kost geld

Sparen voor lage rente op hypotheek eigen huis

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

19 december 2014

Sparen voor een eigen huis is populair. Volgens ING spaart tweederde van de starters voor een koopwoning. Het doel? Voor bijna de helft van de spaarders is dat een lagere hypotheek rente en dus lagere maandlasten. Ook wordt veel gespaard voor het inrichten van de nieuwe woning.

Gemiddeld sparen starters 23.000 euro voor ze hun eerste huis kopen. Een kwart van hen kostte het langer dan vijf jaar om aan dat bedrag te komen. Vier op de tien spaarde het binnen een tot drie jaar bij elkaar.

Eigen geld bij aanvragen hypotheek

Toekomstig huiseigenaren sparen voor hun hypotheek, omdat ze merken dat banken hen minder snel grote bedragen geld lenen. Eigen geld hebben bij het aanvragen van een hypotheek is dus van belang.

Normen geld lenen aangescherpt

Daarbij worden per 1 januari 2015 de leennormen aangescherpt. In plaats van 104 procent mogen kopers nog maar voor 103 procent van de waarde van de woning geld lenen. Dit percentage daalt de komende jaren nog verder naar het lenen van 100 procent.

Hoog vertrouwen door lage rente

Behalve dat veel starters sparen voor hun hypotheek, meldt ING dat het vertrouwen in de woningmarkt stabiel is. Onder starters is het vertrouwen zelfs historisch hoog door de gedaalde huizenprijzen en de lage hypotheek rente.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.