Let op! geld lenen kost geld

Geldlenen via crowdfunding verdubbeld

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

26 januari 2015

In 2014 verdubbelde het geldlenen via crowdfunding. In 2013 werd nog een totaal aan leningen verstrekt van 32 miljoen euro. Afgelopen jaar was het geldlenen verdubbeld tot 63 miljoen euro.

Dit blijkt uit cijfers van adviesbureau Douw&Koren. Geld lenen via crowdfunding wordt ieder jaar populairder. In 2012 was het totaal geleende bedrag nog 14 miljoen, in 2011 zelfs slechts 2,5 miljoen.

Lening zonder bank

Crowdfunding is een manier van geld lenen zonder tussenkomst van een bank. Particulieren en ondernemers lenen rechtstreeks van de ‘crowd’, Engels voor ‘menigte’. Investeerders uit de crowd kiezen zelf het project waar ze hun geld aan willen lenen en worden beloond met rente.

Risico’s geldlenen crowdfunding

Geld lenen via crowdfunding brengt ook risico’s met zich mee. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo zijn banken vaak uitgebreider met het screenen van mensen die willen geldlenen dan bij crowdfunding het geval is.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.