Let op! geld lenen kost geld

Bij gedwongen verkoop met restschuld huizenprijzen lager

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

10 april 2015

Gemiddeld 5 procent scheelt het in de woningprijs of een woning wel of niet onder dwang verkocht wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) naar gedwongen verkoop van woningen, restschuld en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Behalve dat de woningprijs 5 procent lager ligt dan bij reguliere verkoop, heeft het onder dwang verkopen van een woning nadelige gevolgen voor de omgeving. Huiseigenaren binnen een straal van zo’n honderd meter zagen de waarde van hun huis ook licht dalen.

Verzekerd bij gedwongen verkoop met restschuld

In de afgelopen drie jaar is het aantal gedwongen verkopen van woningen verdrievoudigd. Door een hypotheek af te sluiten met een NHG zijn huiseigenaren en banken verzekerd tegen het risico op restschuld bij een gedwongen verkoop als gevolg van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding.

Hypotheek lening met NHG

Momenteel geldt voor de NHG een maximum van de hypotheek lening van 265.000 euro. Dat er op dit moment veel huiseigenaren zijn met een hypotheek lening met NHG komt omdat het maximum leenbedrag tijdelijk verhoogd was tussen juli 2009 en juli 2014. Deze verhoging was onderdeel van de maatregelen van de overheid tot het stimuleren van de woningmarkt.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.