Let op! geld lenen kost geld

Lage rente duurt voort

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

24 juli 2015

Het kan je niet ontgaan zijn: de rente is al een hele tijd historisch laag. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en ook in andere delen van de wereld. Vermogensbeheerder Pimco voorspelt dat dit ook nog wel even zo zal blijven.

Dat de rente laag blijft ligt er volgens Pimco niet aan dat de centrale banken de rente kunstmatig laag houden. De verwachting is dat de economische groei relatief laag zal blijven.

Extra geld sparen

Het gaat inmiddels weer beter met de grote economieën in de wereld. Toch blijft de groei vermoedelijk onder het niveau van de financiële crisis. Consumenten zullen de komende drie tot vijf jaar extra geld sparen, onder andere voor hun pensioen. Ook worden er nog niet al te veel grote investeringen verwacht van overheden en bedrijven.

Lage rente ook risico

Dat een lage rente voor mensen die geld sparen vervelend is, is bekend. Maar een aanhoudend lage rentestand brengt ook risico’s met zich mee voor de economie. Zo kunnen centrale banken bij een lage rente bijvoorbeeld minder goed ingrijpen mocht er plotseling sprake zijn van een nieuwe recessie. Volgens experts is het verder verlagen van de rente niet mogelijk.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.