Geld lenen kost geld

Lage rente duurt voort

24 juli 2015

Het kan je niet ontgaan zijn: de rente is al een hele tijd historisch laag. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en ook in andere delen van de wereld. Vermogensbeheerder Pimco voorspelt dat dit ook nog wel even zo zal blijven.

Dat de rente laag blijft ligt er volgens Pimco niet aan dat de centrale banken de rente kunstmatig laag houden. De verwachting is dat de economische groei relatief laag zal blijven.

Extra geld sparen

Het gaat inmiddels weer beter met de grote economieën in de wereld. Toch blijft de groei vermoedelijk onder het niveau van de financiële crisis. Consumenten zullen de komende drie tot vijf jaar extra geld sparen, onder andere voor hun pensioen. Ook worden er nog niet al te veel grote investeringen verwacht van overheden en bedrijven.

Lage rente ook risico

Dat een lage rente voor mensen die geld sparen vervelend is, is bekend. Maar een aanhoudend lage rentestand brengt ook risico’s met zich mee voor de economie. Zo kunnen centrale banken bij een lage rente bijvoorbeeld minder goed ingrijpen mocht er plotseling sprake zijn van een nieuwe recessie. Volgens experts is het verder verlagen van de rente niet mogelijk.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen