Geld lenen kost geld

Lage rente duurt voort

24 juli 2015

Het kan je niet ontgaan zijn: de rente is al een hele tijd historisch laag. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en ook in andere delen van de wereld. Vermogensbeheerder Pimco voorspelt dat dit ook nog wel even zo zal blijven.

Dat de rente laag blijft ligt er volgens Pimco niet aan dat de centrale banken de rente kunstmatig laag houden. De verwachting is dat de economische groei relatief laag zal blijven.

Extra geld sparen

Het gaat inmiddels weer beter met de grote economieën in de wereld. Toch blijft de groei vermoedelijk onder het niveau van de financiële crisis. Consumenten zullen de komende drie tot vijf jaar extra geld sparen, onder andere voor hun pensioen. Ook worden er nog niet al te veel grote investeringen verwacht van overheden en bedrijven.

Lage rente ook risico

Dat een lage rente voor mensen die geld sparen vervelend is, is bekend. Maar een aanhoudend lage rentestand brengt ook risico’s met zich mee voor de economie. Zo kunnen centrale banken bij een lage rente bijvoorbeeld minder goed ingrijpen mocht er plotseling sprake zijn van een nieuwe recessie. Volgens experts is het verder verlagen van de rente niet mogelijk.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen