Geld lenen kost geld

Lening verhogen

Je hebt geld geleend voor een bepaalde uitgave. Maar dan blijkt bij nader inzien dat je niet uitkomt met je budget. Of je hebt nieuwe plannen en daarvoor wil je ook geld lenen. Hoe werkt dat dan? Kun je je lening verhogen als je extra geld nodig hebt? 

vanaf

6,5%

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Bestaande lening verhogen, kan dat?

Je kunt het bedrag van je bestaande lening niet verhogen. Als je extra geld wilt lenen, kan dat alleen door een nieuwe lening af te sluiten. Je inkomen moet dan wel hoog genoeg zijn om de kosten te dragen. Er wordt dus opnieuw naar je inkomensgegevens gevraagd. Maar ook financiële verplichtingen, leendoel en gezinssituatie bepalen of een bank akkoord gaat met de nieuwe lening.

Een kredietverstrekker zal bovendien bij het BKR in Tiel checken of je andere schulden hebt. Hoe hoger je schulden zijn, hoe minder je kunt lenen. En bij het BKR is ook bekend of je in het verleden altijd aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan. Is dat niet zo, dan kun je een negatieve registratie krijgen. In dat geval kun je geen nieuwe lening meer afsluiten.

Wil je weten of je extra geld kunt lenen? Vraag dan een offerte aan. Wij zoeken uit hoeveel je nog kunt bijlenen en hoe hoog de kosten van die extra lening zijn. En we gaan na bij welke kredietverstrekker je het voordeligst geld kunt lenen.

Toch extra geld lenen?

Is financieel gezien alles in orde en kun je extra geld lenen, dan adviseren we jou over de meest geschikte manier om bij te lenen. Want niet alle leenvormen bieden de mogelijkheid om extra te lenen. Of het kan wel, maar je bent dan duur uit. Wij zoeken uit wat de beste oplossing is en adviseren je persoonlijk.

Persoonlijke lening verhogen

Als je een persoonlijke lening hebt, kun je extra lenen door over te stappen naar een nieuwe lening met een hoger leenbedrag en een lagere rente. Je oude lening wordt dan in een keer helemaal afgelost. Dat je op de nieuwe lening een lagere rente krijgt, is gunstig. Want die lagere rente wordt berekend over je totale leenbedrag. 

Is er geen lening te vinden met een lagere rente? Dan is het ongunstig om de lening over te sluiten. In dat geval kun je beter de bestaande lening met de lagere rente door laten lopen. Daarnaast sluit je dan een aparte lening af voor het geld dat je extra nodig hebt. De rente van die extra lening is weliswaar hoger, maar die hogere rente geldt alleen voor dat nieuwe leenbedrag. 

Wij gaan na met welke oplossing je het beste uit bent en welke kredietverstrekker voor jou het mooiste aanbod heeft. Het belangrijkst is dat je met de nieuwe lening zo voordelig mogelijk uit bent en dat je prima voorwaarden hebt. Wil je tussentijds extra aflossen? Dat kan ook met de nieuwe lening weer boetevrij. 

Doorlopend krediet vergroten

Heb je nu een doorlopend krediet? In sommige gevallen kun je dan je kredietlimiet verhogen, maar meestal is dat tegenwoordig niet meer mogelijk. Banken bieden geen doorlopende kredieten meer aan. Had je deze leenvorm al, dan kun je die wel behouden, maar de kredietlimiet kan meestal niet meer omhoog. Voor een extra leenbedrag moet je dan een persoonlijke lening afsluiten.

Zelfs als je de kredietlimiet wel kunt verhogen, is dit niet altijd verstandig. Je hebt op het doorlopend krediet namelijk een variabele rente. Die kan iedere maand omhoog gaan. Jouw kosten vallen dan hoger uit en het duurt langer voor je van je lening af bent. Je kunt daarom je doorlopend krediet bij ons oversluiten naar een persoonlijke lening. Dan heb je vaste maandlasten en een vaste looptijd.

Wat is voor jou de beste keuze? Je doorlopend krediet behouden en daarnaast een persoonlijke lening afsluiten? Of het hele doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening? Wij zoeken het voor je uit, maken een heldere berekening en bespreken met jou de voor- en nadelen van de beide opties.

Lening bij een andere bank

Heb je je bestaande lening niet afgesloten bij Krediet.nl maar bij een kredietverstrekker waar wij niet mee samenwerken? Dat maakt niet uit. Ook dan kunnen wij je helpen om extra geld te lenen. We sluiten een nieuwe lening voor je af of we zetten je oude lening om en kiezen dan voor een hoger leenbedrag. 

Je creditcard of rood staan is ook een manier van lenen. Maar wel een dure manier. De rente ligt veel hoger dan de rente op een persoonlijke lening. Dat geldt ook voor een koop op afbetaling. Wil je de creditcardlimiet verhogen of de mogelijkheid  om rood te staan vergroten? Vraag dan eerst bij Krediet.nl of een andere oplossing beter is.

Heb je meerdere leningen? Dan kun je die bij Krediet.nl samenvoegen. Je sluit dan één persoonlijke lening af waarmee al die kleine kredieten in een klap worden afgelost. Dan heb je nog maar 1 lening over. Dat is overzichtelijker, want je hebt nog maar 1 incassomoment en 1 contactpersoon. En het is voordeliger. Want de rente op die ene lening is lager dan de rente op je oude kredieten. 

Lening verhogen, bereken je besparing

Wat worden je maandlasten als je je lening verhoogt en hoe hoog zijn je kosten in totaal? Met een hoger leenbedrag is de verwachting dat je kosten stijgen. Maar als de rente een stuk lager is, kan dat erg meevallen. Je kosten kunnen dan ook gelijk blijven of zelfs dalen. 

Bereken met onderstaande rekentool hoe hoog je kosten worden. Houd er wel rekening mee dat de  rekentool een vanaf-rente laat zien. Of jij voor dat tarief in aanmerking komt, zoeken we graag voor je uit. Vraag een offerte aan voor meer duidelijkheid.

Heb je een lening nodig bij Krediet.nl?

Wil je extra geld lenen? Als je een offerte aanvraagt bij Krediet.nl, ontvang je binnen 24 uur een voorstel. Omdat wij bemiddelen voor een flink aantal kredietverstrekkers in Nederland, kunnen we voor jou de lening vinden met de laagste rente. 

Maar niet alleen de rente, ook de voorwaarden spelen een grote rol bij onze keuze voor de ene lening of de andere. Ons voorstel bespreken we altijd persoonlijk met je in een adviesgesprek. We laten dan de verschillende mogelijkheden de revue passeren. Welke keuzes kun je maken en wat zijn daarvan de gevolgen? En natuurlijk krijg je een heldere berekening van de kosten. 

Wil je liever contact met een van onze adviseurs voor je een offerte aanvraagt? Je kunt ons bellen op 0318-888888. Of je neemt contact op via de website.

Veelgestelde vragen over lening verhogen

Hoeveel kan ik bijlenen?

Hoeveel kun je extra lenen boven op je bestaande lening? Net als bij elke lening hangt dat af van de rente en de leennormen, maar ook van je financiële situatie en je persoonlijke omstandigheden. Die gegevens moet je opnieuw aanleveren. We kunnen niet uitgaan van jouw situatie die gold toen je de bestaande lening afsloot.

Kan ik bijlenen op een bestaande lening?

Als je wilt bijlenen, gebeurt dat niet door je bestaande lening te verhogen. Voor het lenen van extra geld, sluit je weer een nieuwe lening af. Het kan zijn dat die nieuwe lening de bestaande lening helemaal vervangt. Of dat je nieuwe lening naast je bestaande lening loopt. De keuze hangt vooral af van de kosten van beide opties. Wij vergelijken die voor je.

Als je wilt bijlenen, kijken we bij Krediet.nl opnieuw naar al jouw leenmogelijkheden. Want we willen dat jij ook met een hoger leenbedrag de laagste rente en de beste voorwaarden krijgt. Misschien heeft je huidige kredietverstrekker het beste aanbod, maar het kan ook zijn dat je ergens anders voordeliger uit bent.

Wel moet het hogere leenbedrag passen bij jouw financiën. Meer lenen betekent vaak ook hogere kosten, zelfs als je een lagere rente kunt krijgen. De geldverstrekker moet erop kunnen vertrouwen dat je die kosten kunt betalen. Daarom moet je opnieuw inkomensgegevens aanleveren en wordt er een BKR-check gedaan.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Natasja Schipper. Na 25 jaar ervaring in de kredietbranche waarin ze al heel wat klanten aan een passende lening heeft geholpen, kun je Natasja gerust een senior adviseur noemen. Natasja houdt als een spin in het web overzicht over het hele proces: van administratieve werkzaamheden tot contact met klanten en banken, en het afwikkelen van dossiers.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 26 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen