Geld lenen kost geld

Bestaande lening verhogen

Je hebt geld geleend voor een bepaald doel. Maar dan blijkt bij nader inzien dat je niet uitkomt met je budget. Of je hebt nieuwe plannen en daarvoor wil je ook geld lenen. Kun je je lening verhogen als je extra geld nodig hebt? Of is een andere oplossing beter?

Lening verhogen, kan dat?

Als je extra geld wilt lenen, is de eerste vraag of dat überhaupt kan. Om te beginnen moet je inkomen hoog genoeg zijn om naast je lopende lening nog meer te lenen. Want je moet de hogere maandlasten wel kunnen betalen. Je moet dus opnieuw inkomensgegevens aanleveren. Maar ook financiële verplichtingen, leendoel en gezinssituatie bepalen of een bank akkoord gaat met de lening.

Een kredietverstrekker zal bovendien bij het bkr in Tiel checken of je andere schulden hebt. Daaronder vallen andere leningen, een creditcard en de mogelijkheid om rood te staan. Maar ook een koop op afbetaling, een private leaseregeling of een telefoonabonnement waarin de kosten voor het toestel zitten. Hoe hoger je schulden zijn, hoe minder je kunt lenen.

Schulden op zich hoeven geen belemmering te zijn voor het verhogen van de lening. Dat is anders als je niet altijd aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan. Je kunt dan een negatieve registratie krijgen bij het bkr. In dat geval kun je geen lening nieuwe lening meer afsluiten.

Extra geld lenen

Als je extra geld wilt lenen, zijn je mogelijkheden om je leenbedrag te verhogen afhankelijk van de leenvorm.

Persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening hebt, kun je het leenbedrag verhogen door een nieuwe lening af te sluiten en de oude helemaal af te lossen. Je sluit de lening dan over. Als je op de nieuwe lening een lagere rente krijgt, is dat gunstig. Want de lagere rente wordt berekend over je totale lening. 

Is de rente op de nieuwe lening juist hoger? Dan is de lening oversluiten ongunstig. In dat geval kun je misschien beter de bestaande lening door laten lopen. Daarnaast sluit je dan een aparte lening af voor het geld dat je extra nodig hebt. De hogere rente geldt dan alleen voor die lening. Je oude lening behoudt de rente die bij het afsluiten was afgesproken.

Je mag altijd tussentijds extra aflossen op een persoonlijke lening. Dat is boetevrij. Het voordeel is dat je dan sneller van je lening af bent. 

Doorlopend krediet

Heb je een doorlopend krediet? In sommige gevallen kun je dan je kredietlimiet verhogen. Maar dit is tegenwoordig nauwelijks meer mogelijk. Banken bieden heel vaak geen doorlopend kredieten meer aan. Had je deze leenvorm al, dan blijft die wel doorlopen. Maar je kunt dan meestal je kredietlimiet niet meer verhogen en afgeloste bedragen niet meer opnemen. 

Zelfs als je de kredietlimiet wel kunt verhogen, is dit niet altijd verstandig. Je hebt op het doorlopend krediet namelijk een variabele rente. Die kan iedere maand omhoog gaan. Jouw kosten vallen dan hoger uit en het duurt langer voor je van je lening af bent. Je kunt dan beter het doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening. Dan heb je vaste maandlasten en een vaste looptijd. 

Creditcard, rood staan en koop op afbetaling

Je creditcard of rood staan is ook een manier van lenen. Maar wel een dure manier. De rente ligt veel hoger dan de rente op een persoonlijke lening. Dat geldt ook voor een koop op afbetaling. Wil je de creditcardlimiet verhogen of de mogelijkheid  om rood te staan vergroten? Vraag dan eerst bij Krediet.nl of een andere oplossing niet beter is.

Je kunt bij Krediet.nl bijvoorbeeld meerdere leningen samenvoegen. Je sluit dan een persoonlijke lening af waarmee al die kleine kredieten in een klap worden afgelost. Dan heb je nog maar één lening over. Dat is overzichtelijker, want je hebt nog maar 1 incassomoment en 1 contactpersoon. En het is voordeliger. Want de rente op die ene lening is lager en je maandlasten dalen dus. 

Lening bij Krediet.nl of niet?

Heb je al een lening bij Krediet.nl? Ga dan naar je persoonlijke omgeving in Mijn Krediet. Daar kun je eenvoudig een aanvraag indienen voor het verhogen van je lening. Vul je gegevens in, dan zoeken wij uit wat voor jouw situatie een voordelige en passende oplossing is. Wij komen met een voorstel en bespreken dat met je in een persoonlijk adviesgesprek. 

Heb je je huidige lening niet via Krediet.nl afgesloten? Ook dan kunnen wij je helpen om extra geld te lenen. We berekenen wat in jouw situatie het beste is: je totale lening oversluiten naar een nieuwe kredietverstrekker of een aparte lening afsluiten, naast je lopende lening. Vul via onze oversluitservice je gegevens in en wij gaan voor jou op zoek naar de best passende oplossing. 

Lening verhogen bij Krediet.nl

Als je een offerte aanvraagt bij Krediet.nl, ontvang je binnen 24 uur een voorstel. Omdat wij bemiddelen voor een flink aantal kredietverstrekkers in Nederland, kunnen we voor jou de lening vinden met de laagste rente. Maar niet alleen de rente, ook de voorwaarden spelen een grote rol bij onze keuze voor de ene lening of de andere. Ons voorstel bespreken we altijd persoonlijk met je in een adviesgesprek. We laten dan de verschillende mogelijkheden de revue passeren. Welke keuzes kun je maken en wat zijn daarvan de gevolgen? En natuurlijk krijg je een heldere berekening van de kosten. Wil je liever contact met een van onze adviseurs voor je een offerte aanvraagt? Je kunt ons bellen op 0318-888888. Of je neemt contact op via de website. 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1250 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zeer vriendelijke en professionele mensen. Goed doorvragen en goed resultaat binnen zeer korte tijd. Ben super tevreden over het hele proces.

Alex Dekker 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Duidelijk goede communicatie

Carl de Dooij 18 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen