Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is een overzichtelijke en duidelijke vorm van geld lenen: je leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing totdat het hele bedrag is terugbetaald.

Persoonlijke lening

 • Eenmalig een vast bedrag lenen
 • Vaste rente en looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten
 • Boetevrij extra aflossen

Een duidelijke vorm van geld lenen

 • Je ontvangt het gewenste leenbedrag in één keer op je bankrekening.
 • De rente staat vast.
 • De looptijd staat vast.
 • Je betaalt maandelijks hetzelfde bedrag, opgebouwd uit rente en aflossing.

Deze leenvorm geeft zekerheid dankzij de vaste rente, looptijd en maandlasten. Het is mogelijk om de looptijd van de lening te verkorten, door extra boetevrij in te lossen op je lening.

Wanneer een persoonlijke lening afsluiten

Een Persoonlijke Lening afsluiten is heel geschikt wanneer je vooraf weet wat de totale kosten zijn voor je leendoel. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe keuken wilt aanschaffen of een nieuwe auto wilt kopen.

Als je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld als je kind gaat studeren, of als je graag wat geld achter de hand wilt hebben, dan is een Doorlopend Krediet meer geschikt. Bij een Doorlopend Krediet kun je altijd weer opnemen tot aan je maximale opnamelimiet. Dat maakt dit krediet echt flexibel.

Over het algemeen kan je een Persoonlijke Lening afsluiten wanneer je tussen de 21 en 74 jaar oud bent. Op latere leeftijd is het vaak wel lastiger om een standaard Persoonlijke Lening af te sluiten, hiervoor biedt Krediet.nl daarom speciaal een Seniorenlening aan.

Kosten Persoonlijke Lening

De kosten van een persoonlijke lening zijn afhankelijk van meerdere factoren. De looptijd, de rente, het leenbedrag, maar ook jouw persoonlijke situatie is van invloed.

Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je dit maandelijks terugbetalen. Dit maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. Doordat de looptijd en de rente vaststaan, weet je van tevoren exact wat jouw persoonlijke lening gaat kosten. 

De rente betaal je over het gedeelte van de lening dat nog niet is afgelost. Dit betekent dat je na verloop van tijd steeds meer gaat aflossen en steeds minder rente gaat betalen.

Voor- en nadelen Persoonlijke Lening

Voordelen:

 • Vaste rente
 • Vaste looptijd, je weet van tevoren exact wanneer je de lening hebt afgelost
 • Vast maandbedrag
 • Je ontvangt het gehele leenbedrag in één keer op je rekening
 • Extra aflossen is boetevrij, het is zelfs mogelijk om de gehele lening eerder af te lossen (niet iedere kredietverstrekker biedt boetevrij aflossen aan, alle banken waar Krediet.nl mee samenwerkt doen dit wel)
 • Fiscaal aftrekbaar, indien de lening gebruikt wordt voor een verbouwing of verbetering aan jouw eigen woning

Nadelen:

 • In tegenstelling tot een Doorlopend krediet kun je afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen

Verschil Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet is een flexibelere vorm van geld lenen, daar tegenover staat dat je minder zekerheden hebt dan bij een Persoonlijke Lening. Bij een Doorlopend Krediet spreek je een kredietlimiet af met de kredietverstrekker. Je kunt vervolgens flexibel over dit bedrag beschikken. De rente van een Doorlopend Krediet is variabel en je betaalt enkel rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Het is mogelijk om eerder afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. In tegenstelling tot een Persoonlijke Lening is een Doorlopend Krediet nooit fiscaal aftrekbaar.

Meer weten? Bekijk alle verschillen en overeenkomsten tussen een Doorlopend Krediet en een Persoonlijke Lening aanvragen.

Verbouwing financieren

Een verbouwing financieren kan uiteraard met een hypotheek. Veel mensen weten echter niet dat een Persoonlijke Lening een snellere en vaak ook goedkopere optie is. Wanneer je een Persoonlijke Lening afsluit krijg je niet te maken met de specifieke, eenmalige kosten waar je wel voor komt te staan als je een hypotheek afsluit: taxatie-, advies-, notaris- en afsluitkosten zijn niet van toepassing op een Persoonlijke Lening. Dat scheelt al gauw € 5000,-.

Daarnaast is een Persoonlijke Lening, als het een verbetering of verbouwing aan jouw koopwoning betreft, fiscaal aftrekbaar.

Vergelijken en kiezen

Voor je een Persoonlijke Lening gaat afsluiten is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de verschillen tussen de kredietaanbieders. Je wilt tenslotte de lening die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.
Ons team van kredietadviseurs helpt je om de juiste keuze te maken. Je kunt al je vragen stellen per mail, telefoon of via de chat. Het vergelijken van verschillende banken gaat namelijk veel verder dan alleen het vergelijken van de rentestanden. Ook de randvoorwaarden zijn van belang.

 • Mag je boetevrij extra aflossen? Dit is wel mogelijk bij alle partnerbanken van Krediet.nl, maar dit geldt niet voor alle overige banken.
 • Wat gebeurt er met jouw lening in het geval van vroegtijdig overlijden? Dit is bij iedere bank anders geregeld.

Onze kredietadviseurs weten precies hoe en wat en helpen jou graag.

De actuele rentetarieven

 • Goedkoper lenen
 • Samenvoegen
 • Omzetten
 • Oversluiten

Goedkoper lenen

Goedkoper lenen

De rente staat momenteel historisch laag. Een Persoonlijke Lening biedt jou de mogelijkheid de rente vast te zetten tijdens de looptijd van jouw keuze. Dit kan ook als je al een lening hebt lopen.

Samenvoegen

Leningen samenvoegen

Heb je meerdere leningen en wil je meer overzicht? Voeg dan jouw leningen samen. Naast het overzicht dat dit biedt, ontvang je vaak een lagere rente voor één hoog leenbedrag dan voor meerdere kleine bedragen. Het samenvoegen van bestaande leningen is kosteloos.

Omzetten

Lening omzetten

Heb je een Doorlopend Krediet (en dus een variabele rente), maar wil je profiteren van de huidige lage rente door deze vast te zetten? Zet dan je Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening en geniet direct van de zekerheid die deze leenvorm je biedt. Het omzetten van jouw krediet is kosteloos.

Oversluiten

Lening(en) oversluiten

Betaal je een hoge rente voor je huidige lening? Je kunt hem kosteloos oversluiten via Krediet.nl. Dat gaat heel eenvoudig via onze online oversluitservice. Nadat de lening is overgesloten, betaal je een lagere rente voor je lening en zijn jouw maandlasten lager. Het oversluiten van je lening is kosteloos.

Offerte aanvragen

Wil je een persoonlijk voorstel ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Krediet.nl biedt jou een persoonlijke lening met gunstige bijbehorende voorwaarden. 

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

644 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Erg goed geholpen,zeer vriendelijk ?

Heer Hilgers, mevrouw Ducardus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Goede communicatie, duidelijkheid in wat nodig moest wporden aangeleverd.

P de Kok 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen