Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Je droomt ervan: een nieuwe auto, een andere keuken, zonnepanelen of een uitbouw. Maar hoe maak je die dromen waar als je onvoldoende spaargeld hebt? Kies dan voor een persoonlijke lening van Krediet.nl. Dat is de meest geschikte manier om een specifieke uitgave te financieren. Vraag een offerte aan, en laat je adviseren over een voordelige en verantwoorde lening.

Vergelijk, vind en sluit de voordeligste lening af!

vanaf

6,6%

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Voordelen van een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je in één keer een bedrag op je rekening gestort. De rente op een persoonlijke lening staat voor de hele looptijd vast. Ook is met je afgesproken binnen hoeveel maanden je de lening aflost. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten met een looptijd tussen de 12 en 120 maanden. In sommige gevallen is het mogelijk een persoonlijke lening 180 maanden af te sluiten.

De belangrijkste voordelen van een persoonlijke lening: 

 • Je kunt vaak al binnen twee dagen over het geleende geld beschikken en dan direct de gewenste aankoop doen. 
 • Je weet precies hoeveel je per maand betaalt, wanneer de lening is afbetaald en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. Dat is wel zo duidelijk en overzichtelijk.
 • Je mag altijd kosteloos extra aflossen op de persoonlijke lening. Je looptijd wordt dan korter.

Wij adviseren je kosteloos over een persoonlijke lening die bij je past.

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Persoonlijke lening
 • Vaste rente vanaf 6,6%
 • Boetevrij extra aflossen
 • Eenmalig een vast bedrag lenen
 • Vaste rente en looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten

Persoonlijke lening aanvragen, hoe werkt het?

Je kunt een lening afsluiten als je over een vast inkomen beschikt en als je tussen de 21 en 80 jaar oud bent. Je leenbedrag moet passen bij je leendoel. Daarom neemt vrijwel altijd een van onze adviseurs contact met je op. Hij kijkt samen met jou naar je persoonlijke en financiële situatie en vraagt expliciet naar jouw wensen. Op basis daarvan komt er een advies. 

Wat heb je nodig voor een aanvraag?

Voor de afhandeling bepaalde documenten van je nodig:

 • Kopie van je legitimatiebewijs
 • Kopie van je loonstrook
 • Een uitdraai van mutaties internetbankieren

Ga je akkoord met onze offerte? Hoe sneller je de benodigde documenten uploadt, hoe eerder er groen licht is van de geldverstrekker. Het geld kan al je al binnen twee dagen op je rekening staan.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Persoonlijke lening berekenen

Bereken via onze reken-tool direct hoeveel je kunt lenen voor een persoonlijke lening en wat een persoonlijke lening je vervolgens gaat kosten.

Actuele rentetarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening verandert niet gedurende de looptijd. Je kunt dus niet verrast worden door een plotselinge rentestijging en hogere kosten. Gebruik je de persoonlijke lening voor woningverbetering zoals een lening voor zonnepanelen? Dan is de rente vaak fiscaal aftrekbaar. Je hebt dan een belastingvoordeel waardoor je lening nog goedkoper is. 

De ene kredietverstrekker rekent een lagere rente dan de andere. Ben je op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening? Je kunt per kredietverstrekker de rente vergelijken en nagaan wat je aan kosten kwijt bent. De verschillen in rente zijn vaak toe te schrijven aan een verschil in voorwaarden. Ga daarom niet zomaar voor de goedkoopste persoonlijke lening, maar laat je altijd adviseren zodat ook de voorwaarden bij je passen.

Veelgestelde vragen over persoonlijke lening

Meer weten over een geld lenen via een persoonlijke lening? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik mijn persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen?

Ja in principe kan dat. Maar of dat in jouw situatie mogelijk is, beslist de bank waar jouw hypotheek loopt. Krediet.nl kan daar geen actie op ondernemen. 

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten naast mijn hypotheek?

Ja, je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten als je een hypotheek hebt. Maar de lening moet wel verantwoord zijn. Je moet de maandelijkse kosten kunnen betalen naast je hypotheeklasten. Om te bepalen hoeveel je kunt lenen, kijkt een kredietverstrekker daarom niet alleen naar je inkomen, maar ook naar je vaste lasten zoals je hypotheek.

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Persoonlijke lening of private lease?

Een auto en ook andere goederen kun je tegenwoordig leasen. Maar leasecontracten kunnen ook duur en risicovol zijn. Je sluit zo’n contract meestal af zonder geadviseerd te zijn. Ook kun je niet altijd gemakkelijk van het contract af. 

Wil je weten of je voor een bepaalde besteding beter geld kunt lenen? Vraag dan een offerte aan. Wij vergelijken de kosten van de persoonlijke lening met die van het leasecontract en adviseren je wat voor jou het voordeligst uitpakt.

Meer over persoonlijke leningen

Kosten persoonlijke lening

De kosten van je persoonlijke lening worden grotendeels bepaald door de rente. Hoe hoog die is, hangt af onder meer af van de rente die geldverstrekkers zelf moeten betalen en de kosten die zij verder maken. Omdat Krediet.nl je aanvraag sterk geautomatiseerd afhandelt, zijn de kosten laag. Onze kredietverstrekkers hebben dan ook leningen met de laagste rentes in Nederland. 

Verder hangt het rentetarief af van jouw persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie. Daarom krijg je vragen over je woon- en gezinssituatie en over je financiën. Op basis van jouw antwoorden bepaalt de kredietverstrekker in welke risicoklasse je valt. Wordt het risico dat je de lening niet kunt afbetalen laag ingeschat, dan betaal je ook een lagere rente.  

Een andere factor voor de rente is het leenbedrag. Een groot leenbedrag kent doorgaans een lagere rente dan een klein leenbedrag. Iedere kredietverstrekker hanteert daarbij zijn eigen grenzen. Wij zoeken uit wie voor jouw leenbedrag de laagste rente vraagt.

Daarnaast is de looptijd van je persoonlijke lening van belang voor je kosten. Met een korte looptijd vallen de totale kosten lager uit dan met een lange looptijd. Maar met een korte looptijd zijn je maandlasten wat hoger. Want omdat je sneller aflost is het maandelijkse aflossingsbedrag hoger dan met een lange looptijd. Wij bespreken met jou welke looptijd het beste bij je past.

Door je persoonlijke lening te vergelijken kun je nagaan hoe hoog bij een persoonlijke lening de rente en je totale kosten zijn bij verschillende leenbedragen en verschillende looptijden.

Persoonlijke lening oversluiten

Heb je een persoonlijke lening afgesloten in een periode dat de rente hoger was? Dan ben je onnodig duur uit. Gelukkig kun je tegenwoordig de meeste leningen boetevrij aflossen. Als je je huidige persoonlijke lening oversluit, krijg je een nieuwe lening en wordt jouw de oude lening afgelost. Je profiteert van een lagere rente en je maandlasten gaan omlaag. 

Rood staan, een koop op afbetaling, een creditcardschuld, een private leasecontract etcetera: het zijn allemaal vormen van krediet, waarvoor je vaak een hoge rente betaalt. Je kunt al die kleine leningen samenvoegen in één persoonlijke lening met een lagere rente. Dan heb je lagere maandlasten en een beter overzicht over je financiën. 

Persoonlijke lening onafhankelijk vergelijken

Krediet.nl doet zaken met verschillende kredietverstrekkers en kan daarom onafhankelijk persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Welke lening past het beste bij jouw wensen en jouw leendoel? We letten uiteraard op de rente, maar kijken ook naar de voorwaarden. Zo selecteren we voor jou de voordeligste en meest geschikte persoonlijke lening.

Nieuwsgierig naar je mogelijkheden? Vraag direct online en vrijblijvend een offerte aan. Liever eerst overleggen? Neem dan contact op via 0318 – 88 88 88.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen