Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Je droomt ervan: een nieuwe auto, een andere keuken, zonnepanelen of een uitbouw. Maar hoe maak je die dromen waar als je onvoldoende spaargeld hebt? Kies dan voor een persoonlijke lening van Krediet.nl. Dat is de meest geschikte manier om een specifieke uitgave te financieren. Vraag een offerte aan en laat je adviseren over een voordelige en verantwoorde lening.

Vergelijk, vind en sluit de voordeligste lening af!

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Voordelen van een persoonlijke lening

 1. Snel geld op je rekening. Met een persoonlijke lening krijg je in één keer een bedrag op je rekening gestort. Vaak kun je al binnen twee dagen over het geleende geld beschikken en dan direct de gewenste aankoop doen.
 2. Duidelijke kosten. De rente en de looptijd van een persoonlijke lening staan vast. Je weet daarom precies hoeveel je per maand betaalt, wanneer de lening is afbetaald en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. Dat is duidelijk en overzichtelijk. 
 3. Altijd onbeperkt boetevrij aflossen. Je lost iedere maand af op je lening. Maar als je wilt, mag je ook extra aflossen. Bij een hypotheek krijg je een boete als je te veel extra gaat aflossen. Bij een persoonlijke lening bij Krediet.nl is dat niet zo. Hoe vaak en hoeveel je ook extra aflost, het is altijd boetevrij. 
 4. Keuze in looptijd. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten met een looptijd tussen de 12 en 120 maanden. In sommige gevallen is het mogelijk een persoonlijke lening 180 maanden af te sluiten. 
 5. Rente fiscaal aftrekbaar. Gebruik je de persoonlijke lening voor woningverbetering zoals een lening voor zonnepanelen? Dan kun je een aantrekkelijk belastingvoordeel krijgen want in dat geval is de rente vaak rente fiscaal aftrekbaar. Zo is geld lenen goedkoper.

Wij adviseren je dan kosteloos over een persoonlijke lening die bij je past.

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Persoonlijke lening
 • Vaste rente vanaf 6,5%
 • Boetevrij extra aflossen
 • Eenmalig een vast bedrag lenen
 • Vaste rente en looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten

Kies een betrouwbare kredietaanbieder

Als je via het internet op zoek gaat naar een kredietverstrekker, kom je een groot aanbod tegen. Maar wie zijn dat en kun je daar ook echt veilig geld lenen? Op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kun je checken of je met een betrouwbare kredietaanbieder te maken hebt. 

Krediet.nl doet uitsluitend zaken met geldverstrekkers die onder het toezicht van de AFM vallen. Zij houden zich aan wetgeving en leennormen. Je kunt er daarom op vertrouwen dat je lening verantwoord is en past bij jouw financiële situatie. De kredietaanbieders waar wij mee samenwerken, staan bovendien bekend om de laagste rentes in Nederland.

Heb je een lening afgesloten bij Krediet.nl en heb je na een tijd vragen of maak je je zorgen over je lening? Wij hebben dan een zorgplicht, wat inhoudt dat wij voor je klaarstaan om een oplossing te vinden. Neem in dat geval weer contact op met je adviseur. Die helpt jou zonder daar kosten voor in rekening te brengen.

Persoonlijke lening aanvragen, hoe werkt het?

Je kunt een lening afsluiten als je over een vast inkomen beschikt en als je tussen de 21 en 80 jaar oud bent. Je leenbedrag moet passen bij je leendoel. Daarom neemt vrijwel altijd een van onze adviseurs contact met je op. Hij kijkt samen met jou naar je persoonlijke en financiële situatie en vraagt expliciet naar jouw wensen. Op basis daarvan komt er een advies. 

Wat heb je nodig voor een aanvraag?

Voor de afhandeling bepaalde documenten van je nodig:

 • Kopie van je legitimatiebewijs
 • Kopie van je loonstrook
 • Een uitdraai van mutaties internetbankieren

Met behulp van moderne technieken kan je aanvraag bij een aantal kredietverstrekkers sneller en zorgvuldiger worden afgehandeld. Je gebruikt bijvoorbeeld een app waarmee jouw gegevens bij overheidsdiensten automatisch opgehaald worden. Met PSD2 geef je de kredietverstrekker inzicht in jouw betaalrekening. En met iDIN kun jij je identificeren via je eigen bank en documenten digitaal ondertekenen. 

Het is niet verplicht om die technieken te gebruiken. Als jij de documenten liever zelf uploadt, per post verstuurt en met een pen ondertekent, gaan we even zorgvuldig om met je aanvraag. Wel kun je een korting op de rente krijgen als je gebruikmaakt van een app, PSD2 en iDIN.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Persoonlijke lening berekenen

Bereken via onze reken-tool direct hoeveel je kunt lenen voor een persoonlijke lening en wat een persoonlijke lening je vervolgens gaat kosten.

Actuele rentetarieven persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke lening verandert niet gedurende de looptijd. Je kunt dus niet verrast worden door een plotselinge rentestijging en hogere kosten. 

De ene kredietverstrekker rekent een lagere rente dan de andere. Ben je op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening? Je kunt per kredietverstrekker de rente vergelijken en nagaan wat je aan kosten kwijt bent. De verschillen in rente zijn vaak toe te schrijven aan een verschil in voorwaarden. Ga daarom niet zomaar voor de goedkoopste persoonlijke lening, maar laat je altijd adviseren zodat ook de voorwaarden bij je passen.

 

Veelgestelde vragen over persoonlijke lening

Meer weten over een geld lenen via een persoonlijke lening? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik mijn persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen?

Ja in principe kan dat. Maar of dat in jouw situatie mogelijk is, beslist de bank waar jouw hypotheek loopt. Krediet.nl kan daar geen actie op ondernemen. 

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten naast mijn hypotheek?

Ja, je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten als je een hypotheek hebt. Maar de lening moet wel verantwoord zijn. Je moet de maandelijkse kosten kunnen betalen naast je hypotheeklasten. Om te bepalen hoeveel je kunt lenen, kijkt een kredietverstrekker daarom niet alleen naar je inkomen, maar ook naar je vaste lasten zoals je hypotheek.

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Persoonlijke lening of private lease?

Een auto en ook andere goederen kun je tegenwoordig leasen. Maar leasecontracten kunnen ook duur en risicovol zijn. Je sluit zo’n contract meestal af zonder geadviseerd te zijn. Ook kun je niet altijd gemakkelijk van het contract af. 

Wil je weten of je voor een bepaalde besteding beter geld kunt lenen? Vraag dan een offerte aan. Wij vergelijken de kosten van de persoonlijke lening met die van het leasecontract en adviseren je wat voor jou het voordeligst uitpakt.

Meer over persoonlijke leningen

Kosten persoonlijke lening

De kosten van je persoonlijke lening worden grotendeels bepaald door de rente. Hoe hoog die is, hangt af onder meer af van de rente die geldverstrekkers zelf moeten betalen en de kosten die zij verder maken. Omdat Krediet.nl je aanvraag sterk geautomatiseerd afhandelt, zijn de kosten laag. Onze kredietverstrekkers hebben dan ook leningen met de laagste rentes in Nederland. 

Verder hangt het rentetarief af van jouw persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie. Daarom krijg je vragen over je woon- en gezinssituatie en over je financiën. Op basis van jouw antwoorden bepaalt de kredietverstrekker in welke risicoklasse je valt. Wordt het risico dat je de lening niet kunt afbetalen laag ingeschat, dan betaal je ook een lagere rente.  

Een andere factor voor de rente is het leenbedrag. Een groot leenbedrag kent doorgaans een lagere rente dan een klein leenbedrag. Iedere kredietverstrekker hanteert daarbij zijn eigen grenzen. Wij zoeken uit wie voor jouw leenbedrag de laagste rente vraagt.

Daarnaast is de looptijd van je persoonlijke lening van belang voor je kosten. Met een korte looptijd vallen de totale kosten lager uit dan met een lange looptijd. Maar met een korte looptijd zijn je maandlasten wat hoger. Want omdat je sneller aflost is het maandelijkse aflossingsbedrag hoger dan met een lange looptijd. Wij bespreken met jou welke looptijd het beste bij je past.

Door je persoonlijke lening te vergelijken kun je nagaan hoe hoog bij een persoonlijke lening de rente en je totale kosten zijn bij verschillende leenbedragen en verschillende looptijden.

Persoonlijke lening oversluiten

Heb je een persoonlijke lening afgesloten in een periode dat de rente hoger was? Dan ben je onnodig duur uit. Gelukkig kun je tegenwoordig de meeste leningen boetevrij aflossen. Als je je huidige persoonlijke lening oversluit, krijg je een nieuwe lening en wordt jouw de oude lening afgelost. Je profiteert van een lagere rente en je maandlasten gaan omlaag. 

Rood staan, een koop op afbetaling, een creditcardschuld, een private leasecontract etcetera: het zijn allemaal vormen van krediet, waarvoor je vaak een hoge rente betaalt. Je kunt al die kleine leningen samenvoegen in één persoonlijke lening met een lagere rente. Dan heb je lagere maandlasten en een beter overzicht over je financiën. 

Vervang jouw doorlopend krediet door een persoonlijke lening

Veel mensen kiezen ervoor hun doorlopend krediet om te zetten in een persoonlijke lening. Begrijpelijk. Een persoonlijke lening geeft veel meer zekerheid. Met een doorlopend krediet weet je niet hoe hoog je kosten worden. En er is een risico dat je langer van het krediet gebruikmaakt dan je van plan was. Vrijwel geen enkele bank biedt daarom nog een doorlopend krediet aan.

Een voordeel van een doorlopend krediet is dat je altijd kosteloos mag aflossen zoveel als je wilt. Maar tegenwoordig geldt dat ook voor een persoonlijke lening. Dat voordeel behoud je dus als je jouw doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening. Wij zoeken voor je uit waar je het beste uit bent en hoeveel je op je maandlasten kunt besparen.

Persoonlijke lening onafhankelijk vergelijken

Krediet.nl doet zaken met verschillende kredietverstrekkers en kan daarom onafhankelijk persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Welke lening past het beste bij jouw wensen en jouw leendoel? We letten uiteraard op de rente, maar kijken ook naar de voorwaarden. Zo selecteren we voor jou de voordeligste en meest geschikte persoonlijke lening.

Nieuwsgierig naar je mogelijkheden? Vraag direct online en vrijblijvend een offerte aan. Liever eerst overleggen? Neem dan contact op via 0318 – 88 88 88.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen