Geld lenen kost geld

Geld lenen met advies: De voordelen

hero-3

26 september 2017

Complexe leenaanvragen: bemiddeling met advies biedt de klant de best passende en verantwoorde lening

Op de hypotheekmarkt is een nieuwe trend gesignaleerd, die sterk in opkomst is, volgens de laatste nieuwsberichten. Om minder advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek te betalen gebruiken steeds meer consumenten de mogelijkheid om zonder advies een hypotheek te regelen. Deze werkwijze, execution only, is al langer gebruikelijk als het gaat om het afsluiten van leningen en kredieten. Nu volgt de hypotheekmarkt. Voorwaarde voor lenen via execution only: je moet over voldoende financiële kennis beschikken.

Valkuilen Execution only hypotheek

Een hypotheek sluit je af voor 30 jaar. In geval van een verkeerd gekozen hypotheek is het tussentijds wijzigen een dure grap; banken berekenen een (hoge) boete voor het oversluiten van een hypotheek, als de voorwaarden het al toestaan.  Een lening heeft een kortere looptijd dus je gaat voor een minder lange tijd een financiële verplichting aan. Blijkt tijdens de looptijd van de lening dat je beter af bent met een nieuwe (goedkopere) lening dan kun je je lopende lening kosteloos omzetten en oversluiten. Hypotheekadviseurs zetten om deze reden grote vraagtekens bij het slagingspercentage van succesvol afgesloten hypotheken zonder advies.

Lenen zonder advies is complex

Of je nu geld gaat lenen voor een huis, voor een keuken, badkamer of caravan, lenen kan complex zijn. Zeker als je bijvoorbeeld groots gaat verbouwen in je huis of je wilt een tweede (vakantie)huis kopen dan is het complex om zelf de financiering te regelen.

Om verantwoorde leningen af te sluiten moet je verder kijken dan alleen de rentestand. Een adviseur wijst op eventuele risico’s en zorgt ervoor dat je eventueel kunt profiteren van optimaal fiscaal voordeel. Hij geeft jou een voorstel op maat; lenen met advies is niet complex en levert vaak voordeel op voor de klant.

Doorlooptijd leenaanvraag

Zeker bij online kredietverstrekkers is het aanvraagproces tot aan uitbetaling van de lening kort. De doorloopsnelheid hoeft dus geen reden te zijn om via execution only te lenen. Verder is het een misverstand dat lenen met advies duurder is dan zelf een lening regelen zonder tussenkomst van een adviseur; bij ons betaal je ook geen advies- en afsluitkosten. De adviseur kan de klant ook precies vertellen welke stukken nodig zijn voor de kredietofferte waardoor de klant in staat is het complete dossier aan te leveren.

Bemiddeling met advies: best passende lening

Samengevat: het aanvraagproces van een lening tot uitbetaling is bij zowel bemiddeling met en zonder advies even snel. Ook betaal je bij lenen met advies geen extra kosten voor dit advies. Groot voordeel van geld lenen bij een kredietbemiddelaar die adviseert: je hebt de best passende lening op maat bij eenvoudige maar juist ook bij complexe leenaanvragen waar specialistische financiële kennis voor nodig is. Neem contact op met onze adviseur als ook jij vrijblijvend een persoonlijk voorstel wilt ontvangen. Je krijgt een vaste adviseur op wie je altijd terug kunt vallen; dat is niet mogelijk bij execution only.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen