Geld lenen kost geld

WOZ krediet

Misschien lees je wel eens iets over een WOZ-krediet, een gunstige lening voor huiseigenaren. Maar het woord WOZ-krediet leidt tot misverstanden. Want er is voor consumptieve uitgaven helemaal geen lening die gebaseerd is op de waarde van je woning. Daarom gebruikt Krediet.nl de term WOZ-krediet niet. Wel kun je als huiseigenaar voor een verbouwing van je huis een gunstige lening afsluiten.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.8 op Trustpilot

Wat is een WOZ krediet?

Je wilt een WOZ krediet aanvragen, want dat zou gunstiger zijn dan een ‘gewone’ lening. Zo zou bij een WOZ krediet de rente veel lager zijn. De waarheid is dat een WOZ krediet eigenlijk niet bestaat. Hoe zit dat nu precies?

De term WOZ krediet of WOZ lening suggereert dat je een lening krijgt die gebaseerd is op de WOZ waarde van je woning. Maar voor consumptieve uitgaven zoals een nieuwe auto financieren, een andere keuken financieren of zonnepanelen financieren kun je helemaal geen lening afsluiten die gebaseerd is op je WOZ waarde. Logisch, want je kunt niet zomaar vrij beschikken over het vermogen dat in je huis zit.

WOZ waarde en lening

Als je geld wilt lenen voor een consumptieve uitgave, willen kredietverstrekkers zoveel mogelijk zekerheid dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en de lening helemaal volgens afspraak gaat aflossen. Daarom vragen ze naar financiële en persoonlijke gegevens die iets zeggen over die zekerheid.

Heb je een vast dienstverband en een goed salaris? Heb je geen andere kredieten en hoef je geen alimentatie te betalen? Heb je een partner met een vast inkomen? Ben je nog jong? Dan heeft de kredietverstrekker meer zekerheid dan wanneer je zzp’er bent, nog andere kredieten moet aflossen, alimentatie moet betalen en ouder bent dan 60 jaar. Of je wel of geen eigen koopwoning hebt valt ook onder dit rijtje met zekerheden voor een bank. Woningbezitters die een hypotheek hebben kunnen afsluiten bij een bank bieden over het algemeen meer zekerheid. 

Inkomen, dienstverband, schulden, betalingsverplichtingen, gezinssamenstelling en woonsituatie zijn dus bepalend voor de lening die je kunt krijgen. De WOZ-waarde van je woning niet.

WOZ krediet of lening voor verbouwing?

Wanneer je als huiseigenaar je woning wilt verbouwen, kun je bij Krediet.nl vaak een gunstige lening krijgen. 

Kredietverstrekkers hanteren voor een verbouwingslening soms een lagere rente. En bij Krediet.nl kun je voor bepaalde verbouwingsleningen een looptijd van 15 jaar kiezen, zodat je maandlasten laag uitvallen. Vaak is de rente fiscaal aftrekbaar waardoor de lening nog betaalbaarder wordt. En als door de woningverbetering je energielasten dalen, verdien je de kosten van de lening terug.

WOZ krediet = Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet

Een WOZ krediet bestaat dus niet, maar is eigenlijk gewoon een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Die kun je afsluiten als huiseigenaar, maar ook als je een woning huurt. Uiteindelijk telt jouw complete financiële plaatje om een go te krijgen voor een lening. Wij kijken daarom heel precies naar al jouw gegevens. 

Een Persoonlijke Lening is een leenvorm die goed past bij een specifieke uitgave met duidelijke kosten. Je krijgt het geld in een keer op je rekening gestort en betaalt alles in vaste termijnen af binnen een afgesproken aantal maanden. Extra aflossen mag altijd boetevrij. Duidelijkheid en zekerheid zijn de belangrijkste pluspunten van een Persoonlijke Lening.

Een Doorlopend Krediet is passend als je onverwachte uitgaven hebt, als kosten voor een bepaalde aanschaf hoger uitvallen of als je jezelf af en toe een extraatje gunt. Je kunt dan tot een bepaald bedrag geld opnemen. Het belangrijkste voordeel van een Doorlopend Krediet is de flexibiliteit. Maar omdat de rente variabel is en je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen, zijn je kosten onzeker.

WOZ krediet aanvragen bij Krediet.nl

Je kunt bij Krediet.nl geen WOZ lening of WOZ krediet aanvragen, maar wel een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Wil je de lening gebruiken voor woningverbetering? Dan kun je bij bepaalde kredietverstrekkers een lening afsluiten tegen een lagere rente en gunstige voorwaarden.

Krediet.nl werkt samen met veel verschillende kredietverstrekkers in Nederland. Dat geeft ons de mogelijkheid een groot aantal leningen en de rente te vergelijken. Zo kunnen we voor jou de financiering selecteren die voordelig is en waarvan de voorwaarden aansluiten op jouw wensen. 

Krediet.nl staat verder voor verantwoord lenen. Dat betekent dat de lening moet passen bij je bestedingsbudget en bij je persoonlijke situatie. Omdat die inschatting bij iedereen anders is, nemen we altijd contact op voor een adviesgesprek voordat je de lening afsluit.

Offerte aanvragen

Wil je geld lenen? Vraag een offerte aan bij Krediet.nl en ontvang binnen 24 uur ons voorstel. We bellen je dan voor een persoonlijk advies en sluiten de lening desgewenst direct voor je af. Het geld kan dan al binnen twee dagen na aanvraag op je rekening staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen