Geld lenen kost geld

WOZ-krediet / Huiseigenaar Persoonlijke Lening

Een garage laten bouwen of extra ruimte creëren met een aanbouw? Of misschien staat een nieuwe auto op je verlanglijst. Hoe financier je dit? Geld lenen als huiseigenaar betekent dat je kunt kiezen voor onze huiseigenaar Persoonlijke Lening. Dit is de nieuwe benaming voor het WOZ-krediet. Deze lening, met een minimaal leenbedrag van € 10.000 en een maximaal bedrag van € 75.000, is speciaal ontwikkeld voor mensen met een koopwoning.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Geld lenen voor huiseigenaren

Met deze lening kun je voordeliger online geld lenen. Je hebt een koophuis tot je bezit en hiermee bied je de bank meer zekerheid ten opzichte van mensen met een huurwoning (een koopwoning heeft waarde; een huurwoning niet). Je kunt meer lenen tegen een lagere rente.

Tegenwoordig kan iedereen met een koopwoning een huiseigenaar Persoonlijke Lening aanvragen. Bij het vroegere WOZ-krediet was overwaarde op de woning een vereiste. Dat is niet meer van toepassing. Ook heb je geen taxatierapport meer nodig. Wel is een toetsing bij het BKR nog wel steeds een onderdeel van de aanvraag. Uiteraard kijken we ook naar je totale financiële situatie, zodat het een verantwoorde lening is die je afsluit.

Kenmerken

Deze lening heeft net als een “gewone” Persoonlijke Lening een vaste rente en looptijd. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente zodat aan het eind van de looptijd de lening volledig is afbetaald. Je leent tegen een laag vast rentetarief.

Tussentijds mag je altijd extra kosteloos aflossen op de lening. Je verkort hiermee de looptijd van de lening; de maandlasten blijven wel gelijk. Uiteindelijk betaal je, dankzij de extra aflossingen, minder kredietvergoeding terug aan de bank.

In geval van een verbouwing of woningverbetering van de eerste woning zijn de rentekosten bovendien fiscaal aftrekbaar. Je hoeft het leenbedrag van een huiseigenaar Persoonlijke Lening niet te besteden aan verbetering van de woning; de lening staat los van het bestedingsdoel. Het fiscale voordeel geldt dan echter niet. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

 

Kosten

De kosten van een huiseigenaar Persoonlijke Lening zijn per situatie anders. Het is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag en de bijbehorende rente. Via onze rekentool kun je online berekenen wat de lening jou elke maand gaat kosten gedurende de zelfgekozen looptijd.

Voordelen

  • Aantrekkelijke lage rente dankzij koophuis
  • Zekerheid dankzij vaste rente en looptijd
  • Altijd extra kosteloos extra aflossen
  • Geen taxatierapport nodig
  • Geen afsluit- en advieskosten
  • De aanvraag wordt binnen twee werkdagen (mits de klant alle juiste documentatie heeft aangeleverd volgens de stukkenlijst) behandeld door de bank. Na een positieve uitslag kan het geld binnen twee werkdagen op je rekening worden bijgeschreven.
  • Fiscaal voordeel als de lening wordt gebruikt voor verbetering of verbouwing van de woning
  • Het geleende geld hoeft niet aan verbouwing of verbetering van de woning te worden besteed; bestedingsdoel is vrij.
  • Je kunt een lening aanvragen vanaf je 21e tot en met je 74e jaar (aan het eind van de looptijd heb je de totale lening afgelost)

Hypotheek deels omzetten naar een Persoonlijke Lening

Een deel van je hypotheek kun je omzetten naar een huiseigenaar Persoonlijke Lening. Dat klinkt misschien niet logisch, maar inmiddels hebben wij voor diverse klanten de jaarlijkse kosten op deze manier flink naar beneden gebracht. De kans is groot dat ook jij voordeel hebt van een omzetting naar een huiseigenaar Persoonlijke Lening.

Wil je een persoonlijk rekenvoorbeeld ontvangen? Neem contact op met onze adviseur; hij maakt een berekening op maat.

Aanvragen

Heb je een koophuis en wil je een lening aanvragen met een lage rente? Vul dan het aanvraagformulier voor een huiseigenaar Persoonlijke Lening in. Onze adviseur neemt contact met je op om de aanvraag door te spreken. Daarna ontvang je kosteloos en vrijblijvend een offerte die helemaal aansluit op jouw wensen.

Hieronder vind je een indicatie van de rentetarieven bij verschillende leenbedragen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

953 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goed geholpen, snelle service.

R.J. Leeuw 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goede snelle service!

GS 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen