Geld lenen kost geld

Verbouwen? Persoonlijke Lening vaak voordeliger dan tweede hypotheek

Verbouwen? Persoonlijke Lening vaak voordeliger dan tweede hypotheek

2 mei 2022

Stijgende energieprijzen, meer thuiswerken en krapte op de woningmarkt die het kopen van een huis bemoeilijkt. Het zorgt er allemaal voor dat meer mensen besluiten hun woning te verbouwen. Heb jij ook plannen in die richting? Dan wil je weten wat de beste financiering is. Krediet.nl helpt je een keuze te maken.

Woningbezitters hebben sinds de uitbraak van de coronapandemie meer geld in de eigen woning geïnvesteerd. Dat blijkt uit een recent onderzoek van MoneyView. Belangrijkste verbouwingsdoelen: meer leefruimte, bijvoorbeeld met een uitbouw, het creëren van een thuiswerkplek en verduurzaming en energiebesparing, bijvoorbeeld door te isoleren, of door de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen

Hypotheek vaak duurder dan lening

Als er een financiering nodig is voor de verbouwing, kunnen huiseigenaren kiezen uit een tweede hypotheek of een Persoonlijke Lening. MoneyView heeft de kosten van deze twee mogelijkheden berekend, uitgaande van een leenbedrag van € 17.500,-. Hoewel hypotheekrente lager is dan de rente op een Persoonlijke Lening, komt de hypotheek in de vergelijking van MoneyView niet als beste uit de bus. Want als je een hypotheek afsluit, gaat dat gepaard met nogal hoge bijkomende kosten voor taxatie, advies en notaris. Sluit je de hypotheek af voor 30 jaar, dan ben je een stuk duurder uit dan met een Persoonlijke Lening. Je maandbedrag is weliswaar laag, maar omdat je 30 jaar moet blijven betalen, zijn de totale kosten veel hoger. Sluit je een hypotheek af voor 10 jaar? Dan ben je ongeveer evenveel kwijt als bij een Persoonlijke Lening met een looptijd van 10 jaar. 

Vergelijk de kosten

Ga je verbouwen, dan loont het de moeite om de kosten van de lening te vergelijken met die van een tweede hypotheek. Bedenk wel dat de hypotheekrente sinds begin dit jaar verdubbeld is en dat het einde van die stijging nog niet in zicht is. Ook duurt het 4 tot 6 weken voor de hypotheek rond is, terwijl een lening al binnen twee dagen op je rekening kan staan. Neem ook dat mee in je keuze voor een financiering.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Voor een goede vergelijking vraag je een offerte aan bij Krediet.nl. Wij bellen je dan om het verschil tussen een Persoonlijke Lening en een tweede hypotheek te bespreken. Blijkt een lening gunstiger uit te pakken voor jou, dan zoeken wij de geldverstrekker die voor jou het beste aanbod heeft. Wil je liever een tweede hypotheek? Dan brengen we je graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen